Кремвиршки

  • 33 639
  • 88
# 75
Билянче, направих пастичките.
Станаха вкусни, но ми се струва, че общо 600гр захар е твърде много, предвид, че и шоколад се слага. Аз сложих по-малко захар и пак ми е сладко, но на домашните им е екстра.
Kе станаха обаче толоква хубави като твоите  Cry

Виж целия пост
# 76
Марче, изглеждат страхотно! Peace
Виж целия пост
# 77
Марче, изглеждат страхотно! Peace
Подкрепям Peace Simple Smile
 Марче, ако си говорим честно, твоите са много по-хубави от моите!Крема ми стана рядък и се пързаляха двете части на пастите.А за захарта не знам дали аварията е в мен.Сториха ми се доста сладки, но мъжа ми каза, че с още малко захар биха били още по-хубави....въпрос на вкус.
Виж целия пост
# 78
Благодарско за рецептата на Биляна!
А на Марчета, евала! Направо си факир, как успя да ги направиш така бързо. Сега вече имам сериозно вдъхновение.
Виж целия пост
# 79
Благодарско за рецептата на Биляна!
А на Марчета, евала! Направо си факир, как успя да ги направиш така бързо. Сега вече имам сериозно вдъхновение.

Мерси, не съм факир...просто се прави бързо. За 1 час бях готова  Laughing
Виж целия пост
# 80
Да се похваля и аз Grinning. Току що с тестото за кренвиршките направих тутманик и зелник (по желание на клиентите Mr. Green).Мога да кажа че тестото е супер и е универсално - става за всичко - пици,мекици и каквото се сетите Peace
Благодаря на Биляна за хубавата рецепта  bouquet От албумчето и съм отдавна очарована и скоро смятам да почерпя фамилията с негърчето.
Виж целия пост
# 81
Бибо разгледах ти снимките,ами ти си истинска магьосница в кухнята.Наполовината на това не мога защото ме е страх да го смотам.Можеш ли да ми дадеш рецептата за сиренките с пълнеж,те ми са спомен от детството!
Виж целия пост
# 82
Тази сутрин ги направих за закуска - половин доза и вместо кремвирш, сложих шунка. Станаха много вкусни Peace! Съпругът поръча другия път цяла доза Mr. Green!
Много благодаря на Биляна за вкусната рецепта  bouquet!
Ето ги:
Виж целия пост
# 83
Мале-мале, и как не сте по 200 кила с тези тестени магийки у вас, Биляна, просто незнам  Laughing Shocked ! Огладнях, а сега ядох! Бравос, бравос, отивам да си инвентаризирам продуктите за кашкавалки сутринта. Кремвиршки де, съвсем се обърках от глад, че и тези кашкавалки-милинки изглеждат страхотно  ooooh!. А козунака ти е чудовиЩен, да знаеш ...
Давай рецептата, плийз  Praynig ...
Виж целия пост
# 84
Мале-мале, и как не сте по 200 кила с тези тестени магийки у вас...

Поне при мен тайната е следната - аз изяждам 1-2, останалото съпругът Mr. Green...ама на него не му личи Rolling Eyes.

Снощи забравих - тестото ми се видя безсолно - другия път вместо една щипка сол ще сложа половин чаена лъжичка.
Виж целия пост
# 85


Ето ги и моите красавици ! Станаха страшно вкусни и меки, само заради аромата в кухнята мъжа ми искаше пак да се ожени за мен  Grinning. Тестото е страхотно, и аз обичам да работя с по-меко и при точенето да се добави малко брашно. И аз направих модифицираната рецепта - с 500 мл мляко вместо вода и с 3 яйца, както и цяла ч.л. сол. Още - смених олиото със зехтин, по-меко става тестото и аромата отива на солени кифли. Бих опитала и сладък вариант на това тесто, със захар и кофичка плодово кисело мляко, мисля че ще е супер за локумки или кифли с мармалад. Още веднъж мерси, Били  Peace!
Виж целия пост
# 86
направих ги вече два пъти- батко е възхитен, за тати почти нищо не остана Laughing Благодаря за рецептата
Виж целия пост
# 87
Заплюла съм си ги тези кренвиршки за след постите, обаче имам следния въпрос към Биляна и към другите майсторки, на които им се е получило тестото:
 - рецептата е за 1 кг брашно, 1 пакетче суха мая и 1 с.л.сода. В Бг обаче повечето пакетчета сухи маи са за 1/2 кг брашно - да не би за това на някои да не им е станало тестото или пък содата компенсира по-малкото количество мая? А маята в кой момент я слагате и колко време чакате да втаса? newsm78
Thanks предварително!  bouquet






Виж целия пост
# 88
Още веднъж да кажа, че много се рдвам, че ви е харесала рецептата Simple SmileСамо, че явно темата е била архивирана и не мога да поправя дозата на солта да е около 1ч.л.
 ЕДЕЛВАЙС, слагай едно пакетче суха мая, каквато и да е.Аз си бях донесла от БГ френската мая която е за 1кг.Тестото става еднакво и с английската която е за 0,5кг.
 Слагаш в съд брашното, маята и солта и ги пресяваш през сито.Идеята е да се смесят хубаво и с пресяването в брашното да влезе въздух за да се получи меко и хубаво тесто.След като го пресееш правиш дупка с средата на съда и сипваш останалите продукти.Но трябва предварително да сложиш содата в киселото мляко и да престои докато спре да шупти.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия