ЗА или ПРОТИВ консумацията на месо?

  • 55 297
  • 1 882
# 1 575
Те и хората растат вертикално ,а не хоризонтално ,по -вероятно да сме побратими с растенията  Joy
Виж целия пост
# 1 576
Те и хората растат вертикално ,а не хоризонтално ,по -вероятно да сме побратими с растенията  Joy


Хората до едно време растат вертикално, после само хоризонтално могат  Joy
Виж целия пост
# 1 577
Не е задължително човек да вярва в духовната еволюция, може да е материалист, например.
Може да реагира и с грубо подигравчийство.
Нали знаете лафа:''Не убивайте пианиста, той толкова може. ''Wink
Виж целия пост
# 1 578
Да, растенията са също са живи, но човешкият организъм в материалния свят се нуждае от храна, добита по пътя на най-малкото насилие. Растенията нямат кръвоносна система. Растенията се развиват вертикално, но в обратна посока на човека. Докато на животните гръбначният стълб е  хоризонтален, т.е. те се развиват в направление абсолютно противоположно на човека. Хората и растенията си помагат. Човек е по-големият брат на животните и не бива да ги коли и измъчва.

Абе то да си отгледаш растения в кoличества да те препитават целогодишно си е бая насилие над собствената природа.
Нещо не мога да схвана връзката с гръбначния стълб и стеблата на растенията...
Виж целия пост
# 1 579
Да, растенията са също са живи, но човешкият организъм в материалния свят се нуждае от храна, добита по пътя на най-малкото насилие. Растенията нямат кръвоносна система. Растенията се развиват вертикално, но в обратна посока на човека. Докато на животните гръбначният стълб е  хоризонтален, т.е. те се развиват в направление абсолютно противоположно на човека. Хората и растенията си помагат. Човек е по-големият брат на животните и не бива да ги коли и измъчва.

Е, т'ва е истината, нищо повече по темата не би могло да се допьлни!
Виж целия пост
# 1 580
Те и хората растат вертикално ,а не хоризонтално ,по -вероятно да сме побратими с растенията  Joy


Хората до едно време растат вертикално, после само хоризонтално могат  Joy

Така си е  Joy
Виж целия пост
# 1 581
А човек като започне сам да си гледа растенията,гръбначният му стълб започва да става сходен с този на животните-тогава със сигурност ще е добре само да пасе. Laughing
Виж целия пост
# 1 582
И тази тема мина 100 стр! И всеки път се "дъвче" едно и също...
Интересно ми е дали след толкова изхабено мастило вегетарианците или месоядните се увеличиха.
Виж целия пост
# 1 583
И тази тема мина 100 стр! И всеки път се "дъвче" едно и също...
Интересно ми е дали след толкова изхабено мастило вегетарианците или месоядните се увеличиха.
Права си. Едва ли съотношението вегетарианци : месоядни се е променило. Дано все пак да се научим да приемаме и уважаваме избора на другите! Peace
Виж целия пост
# 1 584
Понеже преди малко си купих мая за сирене, знаете ли от какво се произвежда тя? Simple Smile
Знам че има различни видове, но как сте сигурни, каква точно е използвана за производството на сиренето и кашкавала, които купувате. Thinking
Виж целия пост
# 1 585
Маята за сирене се произвежда синтетично – това е един ензим, наречен Ренин (извличан преди това от агнешки стомахчета – сирище), който е „отговорен“за коагулацията на белтъците на млякото – за казеина; другият белтък, който остава в суроватката се коагулира чрез загряване – Извара. След това сиренената маса се заквасва с различни млечнокисели бактерии и плесени, които водят до специфичните за даден вид сирене цвят, консистенция, вкус и аромат.
Виж целия пост
# 1 586
Има и животинска мая, произведена от екстракти от стомахчета на телета или възрастни говеда.
Каква използва производителят на сирена  Thinking
Виж целия пост
# 1 587
Има и животинска мая, произведена от екстракти от стомахчета на телета или възрастни говеда.
Каква използва производителят на сирена  Thinking

Принципно така се правела преди , сега е синтетична. От тоновете вегета които познавам , никой не се е смутил да яде сирене , едва ли нямат инфо . Виж мога да кажа, че в Баунти и Марс и Сникерс , използват животински продукти и за това не ги ям аз лично, както е имало скандал преди време с вегета по въпроса . Иначе допускам , че може и с животинска да се правят някъде, но сега е лукс и захар да се намери в купешки продукти , а не аспартам , така че не мисля , че ползват животинска наистина по простата причина , че вероятно е по-скъпо.

Желатина се прави от кости , вегетата ползват агар агар, желатин на растителна основа. Не иде реч за глупаци , мисля  Wink
Виж целия пост
# 1 588
Понеже преди малко си купих мая за сирене, знаете ли от какво се произвежда тя? Simple Smile
Знам че има различни видове, но как сте сигурни, каква точно е използвана за производството на сиренето и кашкавала, които купувате. Thinking
Пак провокации Simple Smile Каквато е- такава. Аз не мога да бъда сигурна в почти нищо... но ми се налага да ям, съотвено да преглъщам някои подробности. Правя това, което мога да контролирам, т.е. да не ям месо.
Виж целия пост
# 1 589
Има и животинска мая, произведена от екстракти от стомахчета на телета или възрастни говеда.
Каква използва производителят на сирена  Thinking

Точно тази мая е хубавата и скъпите сирена са именно с такава. Има и от кози стомахчета, тя май се води и с лечебни за човека свойства. А тези, които не употребяват животински продукти, слушат ли музика, в която участват гайди и тъпани?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия