Нашите любими торти ... глазури, покрития и фигурки за тях 134

  • 98 755
  • 742
# 30
Иначе от мен голяма молба за помощPraynig  Praynig  Praynig  Praynig

Утре очаквам цяла сурия дребосъци на прощъпулка. Направила съм мъфини, но са с пълнеж и задължително трябва да шприцовам някакъв крем отгоре. Кажете какво да забъркам, което да стои стабилно и да не омеква и да не си губи формата. Имам маскрапоне, крема сирене, заквасена сметана, животинска сметана в кутийка, пудра захар ... а и малко сладкарска сметана.


Е сега направo ме разби - защo ти е да слагаш и двете сметани не мoга да разбера  newsm78
newsm78

Мoят съвет е да слoжиш самo маскрапоне, крема сирене и сладкарска сметана, катo всичкo ти е в равни кoличества напр. 200г маск, 200гр крема сир и 200мл смет. Дoбавяш и пудра захар и си гoтoва. Мoжеиш и заквасена да дoбавиш, нo мнoгo малкo примернo 2-3 лъжици, че иначе ще ти се развoдни крема.

Маринчееее, думи нямам за тези катерички, уникални са! С каквo направи кoрата на дънера?

Снежинка, прoбвай немските масла - Неубургер или пък на Лидл. тoртата ти е мнoгo чиста катo изпълнение, бравo

Фелина, мнoгo хубави сладки

Вилана, дoбре си е тoртичката, лицата и на мен са ми трудни. Пантoфиките малкo нишестени , ама другия път ги мини с някакъв алкoхoл да не са катo прашни. Simple Smile

Виж целия пост
# 31
Ани, а сметаната да не я ли разбивам, направо течна ли да я слагам  newsm78
Виж целия пост
# 32
Ани, а сметаната да не я ли разбивам, направо течна ли да я слагам  newsm78

Е, как няма да я разбиеш, нали искаш да ти стане гъст крема
Виж целия пост
# 33
Много ви благодаря за всичките хубави работи, дето сте ми написали за катеричоците! Hug Видях някой и друг въпрос :


МаринаД, катеричките са един път  #Crazy Предполагам си ги оцветила след направата? Изглежда сякаш са с еърбръш.. страхотни са   smile3501 И кората на дървото... леле леле..
Да, отдавна вече предпочитам да оцветявам след завършването на фигурките. Тук всичко е плескано само с прахообразни бои, още не мога да си изчистя кухнята... Mr. Green


...С каквo направи кoрата на дънера?
С молд  Embarassed После си поиграх с оцветяването...
Дано не съм пропуснала други... Сега ви казвам чао и отивам да проучвам динозаври... #Crazy
Виж целия пост
# 34
Добър ден. Правите великолепно красиви торти. Аз желая да направя торта за 25-тата годишнина от сватбата на родителите ми и съм се спряла на тази:

http://www.cooker.bg/recipe/lesna-domashna-torta

Желая да ви попитам относно Белтъците на сняг за покриването й,
Тъй като мисля да я направя от предния ден и на следващия да я пренеса до дома им се страхувам дали ще оцелеят. Притеснявам се да не спаднат. Как мога да ги задържа "бухнали"? Нужно ли е да ги пека/суша?
Извинете ме за въпроса, но съм новобранец Simple Smile Търсих отговор, но не открих.
Виж целия пост
# 35
Ани, а сметаната да не я ли разбивам, направо течна ли да я слагам  newsm78

Е, как няма да я разбиеш, нали искаш да ти стане гъст крема

Мерси Ани, хубаво стана, малко меко, но аз съм виновна, щото не разбих сметаната и сложих маскрапоне два пъти колкото крема сиренето WinkНо горе долу стана за шприца и обрах точките на гостите  Wink
Виж целия пост
# 36
Преси, тук не са ли по-евтини:

http://www.ebay.co.uk/itm/13-Sets-53-Pcs-Sugarcraft-Cake-Decorat … sh=item232e22fedc

Иначе от мен голяма молба за помощPraynig  Praynig  Praynig  Praynig

Утре очаквам цяла сурия дребосъци на прощъпулка. Направила съм мъфини, но са с пълнеж и задължително трябва да шприцовам някакъв крем отгоре. Кажете какво да забъркам, което да стои стабилно и да не омеква и да не си губи формата. Имам маскрапоне, крема сирене, заквасена сметана, животинска сметана в кутийка, пудра захар ... а и малко сладкарска сметана.

Моля ви, не ме пращайте да чета отпред, че се загубих, а и питка трябва да се меси тепърва  Praynig

Не, в китай същия комплект е 12-13$ и с безплатна доставка. Разликата между паунд и долар е почти левче Simple Smile
Виж целия пост
# 37
Момичета, искам да питам Течния шоколад става ли за ганаш ?
Виж целия пост
# 38
Момичета, искам да питам Течния шоколад става ли за ганаш ?

Ганаш се прави с полусладък или натурален шоколад. В зависимост от това за какво ти трябва се променя съотношението сметана:шоколад.
Виж целия пост
# 39
ditsan, мерси за добрата идея с черпака!
галя, мерси и на теб за линка! даде ми някои насоки.
аз утре ще ходя да пазарувам фонданите и тем подобните. дано имат достатъчно жълто, че отсега ме е втресло Simple Smile

тедито, знам си аз, че ще сме на едно мнение с теб Simple Smile
и мерси за идеята за точилката. аз измислих няколко варианта и мисля да ги пробвам намясто и после да решавам кои дупки ми харесват най-много Simple Smile))

вилана, много ми хареса преплитането отпред. готина идея!

фелина, ама това ти ли си го рисувала? ти си талант! аз такива рози не мога да нарисувам, ако ще и на челна стойка да застана Simple Smile

снежинка, толкова много да ми харесва майсторската ти торта! и цветовете и инструментите, и колана. просто е страхотна! много ме кефи! а точно това, че няма детайли ми харесва най-мноог.
аз ползвам предимно Deutsche Markenbutter.

аз имам ново питане. понеже преди рд на дъщеря ми е рд на майка ми се чудя дали да не метна една тортичка и за нея. тя е преподавател в университет и освен отгоре да сложа една книга друго не се сещам. обаче в you tube не можах да намеря читаво ръководство за направа на такава торта. мислех книгата да е затворена, но как се правят ръбчетата, изрязва ли се фонфанът вътре (на листовете)? не смятам тортата да е във формата на книга. мисля да си я направя кръгла (защото имам такива готови блатове, няма да сколасам да пека и за тази, и за детската торта), а книгата да е отгоре.
и още един въпрос - върху книгата искам да изпиша име и фамилия, т.е. трябват ми мнооого малки буквички. с какво да ги направя?
Виж целия пост
# 40
Честита Нова Година, дами!

Мнооого се е променило в темата, "старите" кучета са се покрили нещо и познатите лица за мен са малко, но се радвам и тях да видя. Сигурно сте ме забравили, а може би не, то като не може да ме запомните, как ще ме забравите.

Мишоченце, формулата ти е барната душко, кефиш ме. Браво!

Маринче, любовФ моя, просто те обичам като сътвориш нещо ново, щото съм винаги хлъц, да знаеш, заради теб ще се оженя и сватбената от теб  Hug Hug Hug Тези катерички - брилянтни, то пози ,то муцунки, ти си гоуема, ти! За оцветяването, просто си перфектна и със сухите бои стои много добре, ох, фенка съм ти, нали знаеш.

Галя, течния шоколад е едно, ганаша е друго, вземи си хубав шоколад, качествен, хубава сметана и смело действай.

Една торта и от мен и отивам да почивам, че тежко начало на годината, догодина пак ще се видим  Mr. Green

Виж целия пост
# 41
Момичета, искам да питам Течния шоколад става ли за ганаш ?

Ганаш се прави с полусладък или натурален шоколад. В зависимост от това за какво ти трябва се променя съотношението сметана:шоколад.

Пепи, много навременно включване. Peace Аз точно нещо в този смисъл да попитам. Ще правя торта за рождения ден на мъж ми утре и искам да я надпиша с нещо такова - би ли ми подсказала какво съотношение шоколад-сметана би вървяло в най-малкия отвор на поша? Той иска да му напиша отгоре поасоновото разпределение, или уравнението на Шрьодингер, а там си е много писане и трябва да е тъничко, но все пак да не се разлива и да изсъхне добре.
Ще съм благодарна на всякакви предложения, дами!
Виж целия пост
# 42
marulka_s  Shocked Не мога да ти се нагледам и на фигурките, и на елхичката... Страхотни са  Crazy Понякога ме отчайвате с тези хубави торти.. Мисля си, че нямате стигане и малко завиждам.   Whistling От друга страна сте ми вдъхновение.  Heart Eyes  И не искам да споменавам кои, за да не забравя някой,не сте малко...

Ще взема да ви послушам за ганаша, но пак ще трябва да се ходи до магазина, а въобще не ми се излизаше утре рано сутринта. ooooh!
Виж целия пост
# 43
Момичета, искам да питам Течния шоколад става ли за ганаш ?

Ганаш се прави с полусладък или натурален шоколад. В зависимост от това за какво ти трябва се променя съотношението сметана:шоколад.

Пепи, много навременно включване. Peace Аз точно нещо в този смисъл да попитам. Ще правя торта за рождения ден на мъж ми утре и искам да я надпиша с нещо такова - би ли ми подсказала какво съотношение шоколад-сметана би вървяло в най-малкия отвор на поша? Той иска да му напиша отгоре поасоновото разпределение, или уравнението на Шрьодингер, а там си е много писане и трябва да е тъничко, но все пак да не се разлива и да изсъхне добре.
Ще съм благодарна на всякакви предложения, дами!

Бих ползвала само шоколад с малко олио. Трябва да изнамеря някъде снимки от първия семинар- там писахме с шоколад.
Виж целия пост
# 44
Преси, на мен ми се стори, че при китайците е 30 долара, затова си мислех че като 13 паунда ще е по-евтино. Отдавна го гледам тоя комплект и аз, обаче хич ме няма в интернет пазаруването  Blush Ти поръча ли го вече? Ако беше от София направо щях да те помоля да поръчаш един и за мен  Wink
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия