Домакини 27

  • 32 935
  • 736
# 60
Морена Hug и рожденичката и тортата са супер   bouquet.
Наистина има големи виртуози и в БГ. Когато аз се запалих по темата 2006-2007 гледах основно руски сайтове, а и тук имаше тема за тортите. Доста неща научих от тях. На Буболина знаеш ли някакъв сайт или ФБ
Аз пък изобщо не съм търпелив човек, даже съм доста нервна но такива бъзикни ме успокояват, а захарното покритие (фондана) го обожаваме. До сега винаги съм си го правила сама, все не се сещам навреме да сипоръчам готов.
Къде изчезнахте всички, време е нощната смяна да се яви и да изпишем темата  Joy
Чакайте да ви пусна една мацка, която прави страшни питки, видях е тук от форума ама от коя тема беше  newsm78
Кулинарните изкушения на Катя

А ето и още една мацка, която прави хубави торти (на вид) не съм яла нейни Торти

Е НЕ Е ЧЕСТНО ВЕЧЕ 8 СКРИТИ И НИКОЙ НЕ ПИШЕ  hahaha Joy Joy Joy
Виж целия пост
# 61
Благодаря, Баба ЯкаHug
Ето историята на нашата торта в блога на Буболинката.  Grinning   А ето и ФБ.
Виж целия пост
# 62
......
Къде изчезнахте всички, време е нощната смяна да се яви и да изпишем темата  Joy
Чакайте да ви пусна една мацка, която прави страшни питки, видях е тук от форума ама от коя тема беше  newsm78
Кулинарните изкушения на Катя

Е НЕ Е ЧЕСТНО ВЕЧЕ 8 СКРИТИ И НИКОЙ НЕ ПИШЕ hahaha Joy Joy Joy
Тук съм, ама не пишат и се крият,  Joy ти ни научи на някои тънкости и тайни  Mr. Green
Такива торти аз не правя. Категорично. Има си майсторки за тях. Питките на Катя ги зная, разглеждах ги, но ...не са за мен. Нямам търпение и никога няма да се хвана да ги майсторя. Не!
Морена, чудно детенце!! Такава усмивка прекрасна има!
Чакам си едно филмче и след малко отивам.
Виж целия пост
# 63
Така е Марчева, крят се вече всички  Joy, ама и аз съм една, все си патя от това. Като ме попитат нещо, което знам си казвам без да помисля за последствията  Mr. Green. Те ми сега, няма никой в темата, скоро и във форума няма да остане никой видим  Joy
Морена благодаря че сподели историята на тортата, много увлекателно е разказана   bouquet
Виж целия пост
# 64
Морена благодаря че сподели историята на тортата, много увлекателно е разказана  
Мдааа.. удава и' се и писането на Буболинката. Много е готина! Simple Smile

Марче, много благодаря, душа!  Hug
Виж целия пост
# 65
Aз, аз съм виновна! Embarassed Joy
Захванала съм се да готвя по никое време, ама сега ме тресна музата. Не ми казвайте, че не съм добре, знам си го. Mr. Green
Виж целия пост
# 66
Aз, аз съм виновна! Embarassed Joy
Захванала съм се да готвя по никое време, ама сега ме тресна музата. Не ми казвайте, че не съм добре, знам си го. Mr. Green
Ама за мен това си е нормалното време за готвене  Embarassed, а и за всяка друга работа. Тъкмо се чудех дали да замеся хляб за утре, ама ММ вика ще закусваме стария и да меся утре. Така че тия дето не сме добре станахме две  Joy
Виж целия пост
# 67
Моренка, страхотна е тази Гушкан, прекрасница малка!
Коконче, стискам палци за майчето ти утре fingerscrossed
Хортензия, и аз лятото готвя по нощите. Много е горещо у нас, и през деня ако пусна котлон или фурна, и съвсем става като сауна. Ами ти защо така по никое време, чадо? Не ти ли се спинка?
Виж целия пост
# 68
Я, нощната смяна още била на линия. Денят ми мина в кратка разходка по обяд (най-големите жеги, да ме пита човек къде съм тръгнала) и почивка от жегите на климатик. Скоро се надявам ММ да се върне и да поизлезем за вечеря, тук вечер е като на морето, леко захлажда и става много приятно.

Ще спомена само Кокона, че стискам всякакви палци за майчето й! Всичко да мине безпроблемно и да има хубави резултати.  Praynig

Буболинката ми е правила няколко торти, прекрасен човек е!  Heart Eyes
Виж целия пост
# 69
Отче Вио, на мен никога не ми се спинка. Мразя я тая дейност.
Виж целия пост
# 70
Добре де тук съм. Ама за какво да пиша. Ние в момента не хапваме нищо от това, което вие обсъждате и само ви чета.

Стискам палци на Коконка за майчето и...

Виж целия пост
# 71
Тук съм кой е заревал за мен.
Ами попрепеках ги защото така ги обичам.Имаше едни 4 от вчерашното черно тесто .Забърках го с захар и станаха .Ама са малко чупи зъби.От бялото тесто са ок.
Виж целия пост
# 72
Мари,  Hug
Коконке и от мен стиснати палчета.
Ледено студена, пиши повечко, де.
Смърф, дай подробности.
Контеса, много натоварен ти е графика. Ужас!
Виж целия пост
# 73
Мари разкажи за режима.Какво хапвате?
Виж целия пост
# 74
Привет дами,
доста съм изморена, но влизам да напиша нещо на Кокона ,за да не се притеснява.
Скрит текст:
Кокона, много сила ти пращам . Ето малко непоискани съвети. Ако не искаш да  пиша повече за това само намекни . Peace
Много ще си помогнеш ако записваш по час в две колони в колко часа точно даваш храна на всяка близначка и колко мл е било храненето (ако е с бутилки Ам/ изцедена  кърма )  , отделно колко пъти и кога ака и пие вода , ако даваш вода. Така за деня ще имаш само отметки по часовете за колоните Теа и друга колона за Стефани. По схемата е с по 20 мл повечемляко на хранене  всяка седмица в първия месец. Ао нямаш кантарче си вземи и ги мерии сама и преценяй как се движат .С бутилките ще знаеш точно колко е изяло вско дете .дори и да е с кърма.  След време и за захранването ще ти помогне с въвеждането на нови храни и кое дете  какво е опитало и как е реагирало стомахчето й на храната.
Има система , в която си купуваш по 8-9 бутилки на дете и голям стерилизатор за микровълнова.
Всички използвани бутилки се накисват в легенче през деня и нощта с бебешки препарат за миене и преди лягане се мият наведнъж и ги стерилизираш едновременно всичките ,топлиш две кани прясна преварена гореща вода и зареждаш всички бутилки да са готови за през нощта и деня. Оставяш на стайна температура в шкафа с млякото или до фризера с кърмата. Оставяш си само по една бутилка с изстинала вода за предстоящото и скорошно хранене.
 Най-лесно ще е ако ги свикнеш от началото да пият незатоплено мляко ,а със стайна температура мляко за улеснение когато се хранят през нощта или ако сте някъде където няма условия за претопляне,освен ако не се цедиш и замразяваш кърмата и после се налага да се размразява и ще е топла  . Тогава се чака да изстине и се храни бебката.
Инсталирайте си светлина с регулиране за вечерното хранене ,защото ярката светлина ще ги разсънва ,а и докато сменяш памперси или храниш вечер ще им показваш ,че е тъмно и нещата са малко по различни от през деня,когато се и играе ,пее и лудува.
Дано имаш кърмачески стол за вечерните хранения ,който леко се поклаща и е доста успокояващ и за майката и з бебето ,а и е със стъпенка за краката за да не ти отичат .Повивалникът също ще ти спести много болки в кръста и с непрестанното сменяне на памерси( за близнаци  са над 40 на ден )  е много удобен с чекмеджетата за всички пудри,кремове спрейчета, мокри кърпи и памперси да са ти на ръка разстояние. Дано съм те улеснила с нещо малко  Praynig
За наддаването; недоносените бебета масово нямат добре развит сукателен рефлекс и са им необходими стимули като по-разбуждане, промяна ъгъла на хранене , стимулация на устничките им с насочване на гърда /шише-биберон ,размърдване и събуждане и много търпение,защото храненията могат да стигнат и по 30 мин на бебе. По принцип когато огладняват и двете по едно и също време и плачат за млякото , можеш да си купиш възглавници за кърмене /хранене ,на които се поставят и двете бебета и с двата биберона  се хранят ,но това е за по големи бебета ,като на 4-6 месеца,които са вече с установени навици и имат доре развит сукателен рефлекс .Така спестяваш време и имаш време за правене и замразяване/стерилизиране на пюрета примерно Simple Smile
По принцип ако имат режим на хранене - на 2 или 3 часа примерно-когато е времето за храненето и на двете се започва  30-40 мин по рано с по лакомото бебе и то се нахранва първо ,а на точният час за хранене (приблизително говорим ) след това хранене се продължава и с по бавното бебе. Така се предотвратява плача по едно и също време и е по спокойно храненето .
Успех и не се притеснявай ,ти си майка им и знаеш как най- добре да ги обгрижиш . Ако нещо те притеснява ,питай  Hug









На всички лека нощ  Hug ,доста съм изморена и не съм чела ,но към петък ще се разпиша .
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия