![Joy](/img/emojis/most_used/joy.png)
![Joy](/img/emojis/most_used/joy.png)
![Heart Eyes](/img/emojis/most_used/heart_eyes.png)
Гръм ,де! Ей нА - Гръмнах! .....Хихихихихихи...
.......
АБе я дай рецептата тука да видя,че после да ме ме замеряш с тортата по тиквата......
![Joy](/img/emojis/most_used/joy.png)
![hahaha](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/hahaha.gif)
[/quote]
![Simple Smile](/img/emojis/faces/simple_smile.png)
Ти гръмнА и аз хукнаАх из кухнята веднага.
![Mr. Green](https://static.bg-mamma.com/Smileys/default/icon_mrgreen.gif)
Шоколадова торта с Рикота
225 млени бадеми
100 брашно
100 какао
1 1/2 ч.л. бакпулвер
щ. сол
8 големи яйца - разделени жълтъци и белтъци
300 захар
2 ч.л. екстракт ванилия
1/2 ч.л. бадемов екстракт
125 мл пр.мляко
Белтъците се прибавят на твърд сняг. Пече се в две намаслени тортени форми около 20-25 мин.
Пълнеж Рикота
250 мл пълномаслена сметана
500 г Рикота
150 г пудра захар
50 г порт. кора
обиктовена шоколадова глазура от 300 г пудра захар, 30 г какао 2 с.л. меко масло 1 ч.л ван. екстракт и около 2 с.л. гореща вода
Първата част е ясна. Смесват се сухите продукти + белтъците на сняг. Пече се. Изстиват блатовете и се делят общо на четири блата. Пълнят се със крем от Рикотата. Отгоре се намазва с шок. глазура.