Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Детски електронни книги

  • 152 173
  • 478
# 15
Наскоро открих Мили мой Мио на Астрид Линдгрен http://chitanka.info/book/5201-mili-moj-mio
От същата авторка - Братята с лъвски сърця http://chitanka.info/book/4712-bratjata-s-lyvski-syrtsa -  за преборване страха от смъртта.
Виж целия пост
# 16
Ах, колко книжки си свалих  Heart Eyes Не знам дали изобщо ще ги прочета, ноооо ме запалихте и се присетих за младите си години  Mr. Green (защото пък сега съм много голяма  Laughing )
Сетих се, че като бях в училище много обичах Хайди и Клара    bouquet

Аз си качвам книжки на таблета, нямам четец  Simple Smile
Виж целия пост
# 17
Faith, и аз имах предвид за таблет само книги с повече картинки и по-малко текст, не смятам, че тогава очите ще се натоварят повече отколкото, ако детето изпълнява друга дейност на таблета. С таблета е важно да контролираме времето, докато с четец, то може да е неограничено! Wink В никакъв случай не препоръчвам четене на обемни книги на таблет или компютър, колкото и да е изкушаващо!

Ето тези 12 мини енциклопедии имах предвид в предния си пост, тях съм качила на таблета и каката ги показва на малкия, хубави са, на Фют са, но вече не се издават:
    Защо се хранят хората?
    Защо се разболяваме?
    Защо са изчезнали динозаврите?
    Защо хората са различни?
    Откъде идва дъждът?
    Какво има в морето?
    Защо нощта е тъмна?
    Защо растат цветята?
    От какво е направена Земята?
    Къде отива боклукът?
    Как летят птиците?
    Как пчелите правят мед?
Има ги в MailBooks, и тук

Утре ще ви покажа и другите енциклопедии и стари сканирани книжки, които имам, включително и няколко много ценни математически, с които се сдобих благодарение на Светлето, която очаквам също да се появи тук! Hug
Виж целия пост
# 18
Препоръчвам горещо и книгата игра Голямото приключение на малкото таласъмче, Никола Райков!  Peace Приблизителна възраст от 4 до 9 г.
Благодаря Сиси! Картинките малко са разместени при електронните версии на Читанка, но не е фатално. Мисля, че за таблет pdf-a е по-добре. Не им направих забележка, защото хората сами работиха по преобразуването и съм им много благодарен.
Виж целия пост
# 19


Утре ще ви покажа и другите енциклопедии и стари сканирани книжки, които имам, включително и няколко много ценни математически, с които се сдобих благодарение на Светлето, която очаквам също да се появи тук! Hug

Ето,появявам се  Embarassed
Имам си четец,на големия ми син съм го давала няколко пъти,но предпочитам да четат в хартиен вариант-за таблетите и енциклопедиите не съм се сетила-за път е страхотна идея  Hug ,защото ние като тръгнем на почивка мъкнем една раница с книги за ужас на мъж ми  Embarassed
Математическите книжки и още няколко сканирах и качих,защото доста познати ми ги искаха и видях,че доста хора се интересуват...За съжаление само лятото имам време и физическа възможност да сканирвам и казвам полезни и приятни ,неоткриваеми детски книжки...
Виж целия пост
# 20
Наскоро четох Криминалните загадки на Леонардо - има ги в MB. Книжките са за деца които може да четат.
Виж целия пост
# 21
Сиси, много багодаря за темата. Аз все още не съм насочвала големия към четене на електронни книги, но напоследък се замислям и тъй като си купиха наскоро техен собствен таблет, обмислям да им сваля книги. Планирам со си вземем и киндъл скоро, аз чета на моя таблет, но определено ми е изморитено. Ще следя с интерес и ще споделям интересни книги като намеря!
Виж целия пост
# 22
Дъщеря ми много хареса "Призраци под виенското колело"

http://chitanka.info/book/5500-prizratsi-pod-vienskoto-kolelo
Виж целия пост
# 23
Светле, какво ново си сканирала и качила, че съм пропуснала.
Добре заварили!
При нас не се приеха ел. книги, но ще ви следя с интерес.
Виж целия пост
# 24
Може ли да помоля мамите, които знаят за какво иде реч, до книжките, които предлагате, да пишете и за каква възрастова група стават  Peace
Виж целия пост
# 25
... за таблетите и енциклопедиите не съм се сетила - за път е страхотна идея  Hug
защото ние като тръгнем на почивка мъкнем една раница с книги за ужас на мъж ми  Embarassed
И ние така! Simple Smile

nraykov, аз на пръв поглед не виждам проблем.

SZA,  Hug Аз съм с Kindle Paperwhite и съм много доволна, на леля ми и на баща ми също взехме такива, а дъщеря ми сега си събира парички за собствен, защото й хареса да чете от моя, пак такъв ще е, но с цикламен калъф искала. Simple Smile На таблета не й давам да чете обемни текстове, както казах.

sky*,  аз след малко ще пусна на Светлето книжките, а тя ще допълни, ако съм пропуснала някоя..

Merry., да, аз помолих също да се посочва приблизителна подходяща възраст, написах го и на 1 стр. Ако се интересуваш обаче от конкретно заглавие, пиши на каква възраст е детето и ще помагаме.
Виж целия пост
# 26
Аз много държа да е изкажа по препоръчаната книга на А.Линдгрен - Братята с лъвски сърца. Не знам как подобна книга би променила отношението към смъртта, но аз не бих  дала на детето си никога. Много се радвам, че я прочетох аз преди да я препоръчам на общо основание по презумпция, че е на детски автор.
Виж целия пост
# 27
Аз съм я чела когато бях в малките класове, смея да кажа, че не ми е оказала превратно или травматично влияние. Всъщност много от детските приказки са непонятно жестоки за възрастния, вземете една Хензел и Гретел, например.
Виж целия пост
# 28
Децата виждат съвсем друга гледа точка от тази на възрастния и не толкова брутално. Все още не са развили това "умение"... така че не смятам, че е толкова притеснително Simple Smile  Peace
Виж целия пост
# 29
Ето обещаните хубави стари книжи, сканирани от Светлето, сайтът изисква регистрация (качени са и в MailBooks):
Бюро за изгубени числа, Ем. Александрова, Вл. Льовшин
Юнгата Нуличка, Вл. Льовшин
Пътешествие из Карликания и Ал Джебр, Вл. Льовшин, Ем. Александрова
Вълшебствата на числата от квадратния град, Бонка Василева
Две и две прави четири, Гюла Мачкаши, Георг Варнаи
Математика за малчугани, В. Житомирский, Л. Шеврин
Геометрия за малчугани, В. Житомирский, Л. Шеврин
Кривописанки, правописанки, Чавдар Иванов
Царица Граматика, Мария Чорбаджиева
Шахматна азбука, В. Гришин и Е. Илин
Моята първа готварска книга, Дафина Иванова

Дъщеря ми много хареса "Призраци под виенското колело"
http://chitanka.info/book/5500-prizratsi-pod-vienskoto-kolelo
На каква възраст е?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия