БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори - 80

  • 38 170
  • 740
# 75
И аз мисля, че около 1см. е добре. Но, винаги ги режа на око според твърдостта на кашкавала. Ако е хубав няма да се разтече.
Последно като правих имах малко бекон и нарязах на тънко кашкавала и между две парчета сложих бекон и така панирах. Добре стана, запечата се и не се разтече.
Виж целия пост
# 76
Говоря за дебелина на парчето, защото, ако е тънко, се разтича  Peace
точно за това говоря де - дебелината.   а извода си го направила сама. Joy
аз го режа с дебелина  10 мм 28 стотни  (не 10 см  #Cussing out)
Виж целия пост
# 77
Ако е хубав няма да се разтече.
сега си обясних защо по кръчмите панирания кашкавал не се е разпльокнал. бил е хубав , истински.  Laughing
Виж целия пост
# 78

аз го режа с дебелина  10 мм 28 стотни..........  
 

bongo_2007 ® , с шублер ли го мериш? Joy
Виж целия пост
# 79

аз го режа с дебелина  10 мм 28 стотни..........  
 

bongo_2007 ® , с шублер ли го мериш? Joy
не ме подценявай.  #Cussing out  с лазерен микрометър го измервам. но и на око го докарвам там някъде. 1 стотна отклонение давам , но това е в нормата.  hahaha
Виж целия пост
# 80
аз го режа с дебелина  10 мм 28 стотни..........  
  bongo_2007 ® , с шублер ли го мериш? Joy
не ме подценявай.  #Cussing out  с лазерен микрометър го измервам. но и на око го докарвам там някъде. 1 стотна отклонение давам , но това е в нормата.  hahaha

Страхотен окомер имаш! Grinning  chef
Виж целия пост
# 81
аз го режа с дебелина  10 мм 28 стотни..........  
  bongo_2007 ® , с шублер ли го мериш? Joy
не ме подценявай.  #Cussing out  с лазерен микрометър го измервам. но и на око го докарвам там някъде. 1 стотна отклонение давам , но това е в нормата.  hahaha

Страхотен окомер имаш! Grinning  chef

Само сега да не поискаме да го видим....Бонго, моля те, не го вади.....


(ужас, тази вечер ме избива на спам.....)
Виж целия пост
# 82
Е, чак такъв окомер нямам  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 83
И последно за кашкавала?  Laughing
и на мен ми е любопитно да видя колко народ си мерят кашкавалите преди паниране.  Joy

Говоря за дебелина на парчето, защото, ако е тънко, се разтича  Peace

разтичането зависи от самата панировка и пърженето  Peace не от дебелината. Режа ги съвсем на око, Бонго да ме извиниш, но шублера е хладно оръжие и е скрито.  От около 0,5 см. до 2, защото има любители и на дебели и на тънки парчета у нас.  И най-мекия  или недоузрял кашкавал се панира добре, без да се разтича.  Писано е назад по темите; скоро някой панира както го бях писала: кашкавала на филии;
следва:
* или замразяване за 30 мин. във фризер, после: студена вода; брашно; яйце; галета (може пак в яйце) - пържене  в 1 пръст (легнал) олио
* или потапяне в студена вода; брашно; яйце; галета и наредени на равна повърхност заминават за 40 мин. във фризер. След това се пържат, или дори пекат на хартия, силно загрята фурна за 7-8 мин.  При този начин ако са повече кашкавалите/сирена/топени сирена - се разделят с парче свежо фолио

Галетата може да бъде с подправки, с пшеничен грис, за по-хрупкава панировка. Май ги снимах предната вечер, ще покажа, но така (по втория начин) самото пържене отнема 30 мин. за близо 2 кг. продукти.

Скоро май се коментираше, но аз изпуснах Blush Ще ми дадете ли рецепта за сладко от портокал, много ми се ще да пробвам малко количество Rolling Eyes ама не искам да горчи Mr. Green

Ако изкисваш и сменяш водата, както е по рецепта, гарантирано не горчи http://www.gotvetesmen.com/forum/index.php/topic,634.msg9671.html#msg9671 (кофти снимка, в зората на кулинарната фотография  Laughing ще трябва да сменя като правя в неделя)
След миенето, триенето - кората се бели - само оранжевата част от нея, бялата се почиства после от месото на плода и се изхвърля. 
Виж целия пост
# 84
ПП: И за да не става едно мазало с кашкавала, много удобно е да се ползват малки щипки за лед за потапяне и овалване тук там, а най-добре - бамбуково шишче - когато е добре стегнал, кашкавала и топеното сирене са достатъчно твърди и стоят набодени на шишчето - само  се пренася по различните купички с яйце, галета или брашно.
Виж целия пост
# 85
пеп-4o, златна си   bouquet
Виж целия пост
# 86
 Laughing не, просто съм разтекла достатъчно кашкавал  и откакто го правя така - няма провали. Макар че аз пък точно обичам разлетия кашкавал  Peace
Виж целия пост
# 87
Laughing не, просто съм разтекла достатъчно кашкавал  и откакто го правя така - няма провали. Макар че аз пък точно обичам разлетия кашкавал  Peace

 Hug
Виж целия пост
# 88
Здравейте Simple Smile И аз имам няколко бързи въпроса, за които много се чудя. В неделя ще правим погача на племенника ми и съответно в събота ще приготвям разни нещица. Та, ще правя тарталети и се притеснявам, ако ги напълня с крема в събота вечерта до неделя на обяд да не омекнат Thinking ще правя и торта, измазана с шоколад, на която за украса ще слагам бонбонки ММ, та и за тях се чудя - една вечер в хладилника и да не им се разтече цвета?! И последната ми питанка е за глазурата върху мъфините - кога да я сложа?! Вечерта или в неделя сутринта?! Правила съм ги тия неща, ама не така предварително и много се притеснявам да не се изложа Embarassed Embarassed Embarassed Благодаря предварително  Hug
Виж целия пост
# 89
тарталетите ще омекнат.  Или ги напълни преди да тръгнете за тържеството, или ги намажи отвътре с шоколад - той като стегне няма да позволи крема да пропие в бисквитата.
Бонбонките ще си пуснат цвета; също украси в последния момент - 2-3 часа преди да занесеш.
А глазурата на мъфините може и по-рано да сложиш  Peace

кашкавала и топените сирена от предната вечер
Скрит текст:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия