Как да втечня дълготрайно домашен мед?

  • 15 775
  • 23
# 15
От медопроиводител знам, на водна баня температурата на водата не повече от 30-35 градуса. Аз я проверям с термометър и знам вече на моята печка, че това е на 3 степен. Доста дълго време се топи, може би 2-3 часа.
Виж целия пост
# 16
Майка ми държи буркана с мед до готварската печка - на топло, но не горещо място. Така от слабата топлина остава неозахарен.
Виж целия пост
# 17
Благодаря!
Горе-долу измислих какво ще правя.
Ще напълня купешката туба с истински мед, все пак ще сложа малко фруктиза и ще си я държа до печката. Надявам се така да се задържи течен поне няколко дни и да мога излъжа малката хитруша да яде от моя мед Wink
Виж целия пост
# 18
Е, ще издържи и повече дни преди да се захароса. процеса на захаросване е бавен.

Аз пък понеже обичам само захаросан мед и не ми прави впечатление. Дядо ми е пчелар и от малка ме гонят с лъжици мед по двора... втръснал ми е (честно да си кажа).
Виж целия пост
# 19
Топя го на микровълновата и не ми се захаросва колкото и време да седи след това.Ако нямаш МВ,на водна баня,вече са ти казали Peace
Виж целия пост
# 20
Особени благодарности на Нина  bouquet, само тя ми разбра въпроса Simple Smile......

Не ви се вярва, но отдавна знам, че меда се топи бавно на водна баня Wink.......не знам що за мед е моят, но наистина бързо се втвърдява......
Виж целия пост
# 21
Да се намеся и аз като потомък на старо пчеларско семейство Joy

Не бих ти препоръчала да го разреждаш с фруктоза....ако го изядете бързо да...ама иначе, ако ще го даваш само на малката няма смисъл.
За да ти се захаросва толкова бързо има няколко варианта...или медът има добавяна захар, или не се е раззахаросал напълно(ако има останали малки бучки по-бързо се захаросва) или има примес (вода например) в меда.
По метода на изключването ще разбереш от какво е  Grinning
Това го пускам само като информация, ясно е че си си решила проблема   bouquet ..... и един съвет от мен...когато разтапяте меда буркана трябва да е отворен и да внимавате да не се кондензират малки капчици и да попадат в меда. Това е като съвет за обратния резултат...трябва ви захаросан мед ...достатъчно е да го разбъркате с мокра лъжица и ще се захароса  Hug

Sorry ако съм била досадна   bouquet
Виж целия пост
# 22
Нямаше да се сетя без твоя помощ Simple Smile  bouquet
Като чета, мисля, че аз съм си виновна: възможно е да не го раззахаросвам напълно Confused, въпреки че му бая на котлона поне 2 часа и го бъркам с дървена лъжица....в качеството не се съмнявам, медът е от близки производители.
Вече имам материал за опити в кухнята Simple Smile
Виж целия пост
# 23
номерът е след като го разтопиш на водна баня, да не бъркаш вътре с мокра лъжица, вкл да ядеш директно от буркана, защото от ензимите на слюнката пак се захаросва  Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия