1.Божествени хапки с крема сирене
10-15 бр. зрънце грозде
50 гр. шам фъстък
1 опаковка крема сирене
Може да се използва както червено така и бяло грозде. Ние обичаме - с червено.
1. Намачкваме шам фъстъка. Измиваме гроздето. После взимаме едно зрънце и го "увиваме" в крема сирене. След това овалваме в шам фъстък. Същото правим с всичките зрънца... Божествено е!!!
2.Маслинки в бутер тесто
около 30 броя маслинки с пълнеж или без
500 гр бутер тесто
1-2 яйца
1 пакетче сусам за овалване
масло за намазване на хартията за печене
1. Тестото се разстила на маса. Нарязва се на квадратчета около 4 см. Маслинката се слага по средата на квадратчето. Съединяват се крайчета и се прави хубава топка. Топчета се пускат в разбито яйце. После се овалват в сусам. Нареждат се в намазана с масло хартия на разстояние 1-2 см и се пекат в загрята до 200 градуса фурна около 7-10 минути