Крем-супи - рецепти и идеи

  • 17 107
  • 60
# 15
много любими, скачам и аз да заимствам рецепти. Hug
до момента уви само картофена крем супа съм правила на домашни начала, но много обичам и честичко си купувам от разните супа-терии около работа  Peace
Виж целия пост
# 16
.....само че аз отдавна съм изхвърлила вегетата от кухнята си,наблягам на зелени подправки Peace

Подправки ползвам цяло чекмедже от къде ли не по света, но само растения и сол. Изкуствени смеси и безумния мононатриев глутамат анатемосвам  #2gunfire

Рози и рози, а с какво даваш плътност на крем-супите?

Не понасям плътни супи Simple Smile Колкото се сгъсти от зеленчука, толкова. На практика при малко вода става доста пюристо.
Виж целия пост
# 17
И аз много обичам крем супите! Всъщност в нашето семейство супите като цяло са на почит!
Една от най-любимите е от тиква!
Аз я правя като задушавам първо нарязаните лук, морков и тиква (понякога и картоф) в малко масло и след това доливам вода, колкото да ги покрие!
 След сваряване, пасирам и разреждам с кокосово мляко!
Не може да си представите колко добре си пасват като аромати.... Пълна симбиоза!!!!
 Задължителни подправки към тиквената супа са ми лют червен пипер ( в не много големи количества, но да се усеща пикантност) и индийско орехче!
Виж целия пост
# 18
placebo7, благодаря за разкошната рецепта!!  Hug
Виж целия пост
# 19
И аз много обичам крем супите! Всъщност в нашето семейство супите като цяло са на почит!
Една от най-любимите е от тиква!
Аз я правя като задушавам първо нарязаните лук, морков и тиква (понякога и картоф) в малко масло и след това доливам вода, колкото да ги покрие!
 След сваряване, пасирам и разреждам с кокосово мляко!
Не може да си представите колко добре си пасват като аромати.... Пълна симбиоза!!!!
 Задължителни подправки към тиквената супа са ми лют червен пипер ( в не много големи количества, но да се усеща пикантност) и индийско орехче!


Жена ми приготвя крем супа от тиква по същата рецепта и на всички много ни харесва, ще ми се сърди ако прочете, че и издавам тайната, но тя слага и малко сметана. Всички си похапваме много от тази супичка.
Виж целия пост
# 20
Здравейте!
Видях темата случайно и реших да се включа. Обичам много крем супите. Ще ви следя за нови идеи. И за да не е гол запис, ви черпя с една топла магданозена крем супа.


Виж целия пост
# 21
Хайде и аз тук.Влязох за да питам за крем супа от тиква.Благодаря на норискат,че е споделила нейния вариант!  bouquet
Виж целия пост
# 22
Много обичам  Blush Blush У дома си правя стандартна картофи, морковче и лук. Като станат доматите се чудя дали да не прибавям и малко пресен доматен сок или ще стане манджа с грозде  Rolling Eyes Rolling Eyes

Какви подправки слагате още? Купих си една универсална...за друга не се сещам  bowuu
Виж целия пост
# 23
Не купувам нищо "универално", никакви неясни подправка за...  Hug

Ползвам зелени треви, които си замразявам сама във фризера, много стрити зърна, всякакви растения преснии сушени, но последните купувам само от проверени хора, ако са български. Нося си подправки от източните страни, когато пътувам. Сега отивам в Южна Америка и съм се нагласила за всякакви видове пипери. Много ползвам куркума, кориандър. Ползвам и етерични масла като купувам само styx. Ванилия и канела ми носят приятели, които често пътуват в арабския свят и познават местни хора, които им я купуват за мене.
Виж целия пост
# 24
И аз от години не ползвам такива, но е факт, че който е привикнал на Магита, бульончета, вегети и т.н., после всичко му се струва безвкусно. Вероятно могат да се намерят някакви пакети абсолютно натурални и био със сушени треви и зеленчуци, но не съм търсила. 
Виж целия пост
# 25
От скоро по разните плод-зеленчуци и пазари продават микс сушени зеленчуци без разните глутамати и подобни. А успешно може и човек сам да си направи такава добавка към ястията.
Виж целия пост
# 26
Много хубава тема, и аз ще се запиша с една любима супа.

Червена леща (изплакната, а още по добре изкисната)
Лук
Морков
Кокосово мляко
Черен пипер
Сол
Къри прах (за който има индийски подправки вкъши, може да си смеси малко куркума, смлян кимион, гамам масала)
Варя всичко заедно около 20 мин., после добавям косовото мляко и пасирам.
Виж целия пост
# 27
И аз се записвам при феновете на супичките.

Точно сега направих крем супа от грах. Много обичаме и много правя.
Във всяка слагам за основа лук, картоф и морков да заврят във вода после мляко и масло.
Основната съставка най-често е зелена - броколи, тиквички, спанах. Много обичаме и картофена крем супа, грах с прясна мента, червени чушки с фета сирене, гъбена, азиатска леща с куркума. Подправки слагам най-често суха целина и магданоз и при сервирането лъжица, две натрошено сирене или настърган кашкавал.
Крем супи от моркови, тиква и доматена не харесваме.
За сгъстяване може да се сложи нишесте вместо брашно, но аз слагам картоф.
Виж целия пост
# 28
Много обичам крем-супи. Heart Eyes Най-много обичам от тиквички. Идва им сезонът.  Grinning
Това е рецептата:
Крем-супа от тиквички със сметана
Виж целия пост
# 29
И аз се записвам при феновете на супичките.

Точно сега направих крем супа от грах. Много обичаме и много правя.
Във всяка слагам за основа лук, картоф и морков да заврят във вода после мляко и масло.
Основната съставка най-често е зелена - броколи, тиквички, спанах. Много обичаме и картофена крем супа, грах с прясна мента, червени чушки с фета сирене, гъбена, азиатска леща с куркума. Подправки слагам най-често суха целина и магданоз и при сервирането лъжица, две натрошено сирене или настърган кашкавал.
Крем супи от моркови, тиква и доматена не харесваме.
За сгъстяване може да се сложи нишесте вместо брашно, но аз слагам картоф.

И аз много обичам грахова супа с прясна мента! В последно време се улавям, че използвам много често мента!
Червени чушки с фета ми звучи много добре (аз си представям, че чушките са печени) Би ли написала как я приготвяш?
Магданозената на Genoveff също ми хвана окото! Ще се пробва!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия