Домакини 35 / Великденски приготовления

  • 28 524
  • 737
# 705
Калинка, от нета съм копирала рецептата
Скрит текст:
Сладко- кисел сос

200 мл. винен оцет
200 г. захар
1 с.л. сол
100 г. кетчуп
обикновено нишесте

Излейте оцета в нагорещен тиган и прибавете захарта.Бъркайте интензивно докато захарта се разтвори в оцета.След това прибавете солта и кетчупа, без да спирате да бъркате.накрая добавете разтвореното нишесте.Бъркайте докато заври и махнете соса от огъня. Прибавете към всякакъв вид месо и панирани ястия.
За мен малко съм я променила, че иначе киселото ми е в повече. Намалила съм оцета с около 30мл. и слагам по някоя лъжица мед. Повече ми харесва. В това съотношение става доста голямо количество, имай го впредвид, поне за 1 кг. месо

Хортензия, няма ли в нета снимки на Маша? Имат и фейсбукстраница и там трябва да има.
Виж целия пост
# 706
Кой правеше пиле или ориз по китайски?
Мушкатче, къде ще я поръчваш?
Виж целия пост
# 707
Мушкат,



или

https://www.google.bg/search?q=%D0%BC%D0%B0%D1%88%D0%B0+%D0%B8+% … 0%B4&tbm=isch
Виж целия пост
# 708
Креми, аз правя и ориз и месо и спагети по китайски.На Люси имам една рецепта за свиско с ананас, много е хубаво и става точно като в ресторанта.  И с пиле става.
Какво точно ти трябва
Виж целия пост
# 709
Олеле, ще мрЪ, наядох се като прасе, не, не, като свиня майка. hahaha Не е истина, дишам на пресекулки, че иначе ще излезе, откъдето е влязло. ooooh! От утре на фън шуй диета. Иначе ще плащам за свръх тегло на летището и то не зради куфарите... Embarassed
Сега легнах, съвсем всичко да ми се полепи по трите букви, малееее.
Чета ви, ама нищо не запомням, ами то не може инае, цялата ми кръв от главата отиде в корема да храносмила. ooooh!
Виж целия пост
# 710
И аз много се наядох с това китайско, много го обичам. Ама не ми пречи сега да ям бял течен щоколад. И аз трябва да минавам или на фйн шуй диетата или на яйчената  hahaha
Виж целия пост
# 711
Здравейте и от мен... Толкова съм изморена - гърбът ме боли..

След гостито, хапнахме вкъщи... Починах 30-на минути и боядисах последния балкон, мислих да не го пипам, защото само дрехи съхнат там и бурканя в шкафовете има... , ама на... пак ми е лъснато... След това измих къщата(ММ я изчисти с прахосмукачката), после пазарувах, после имах на гости свекито и свекър... След това подстригах Петьо и гладих, гладих... чак сега приключих...

След малко отивам да полегна в ваната с някаква сол поне за 15-20 минути...

Креми, аз правя ориз по-китайски така...
Скрит текст:
Сварявам оризът до готовност...
Запържвам в зехтин лук, морков, червена чушка(може и без нея), маслини(на колелца)... Добавям оризът, поливам със соев сос на вкус(за да не ти е солено), запържвам всичко заедно 1 минута(само да се смесят)... и добавям 10-15 капки(може би половин чаена лъжица сусамово масло(то давя миризмата на китайско)...
Това е...

Ако имам сили ще се върна...

Виж целия пост
# 712
Душичката ми тя.Ти ми ела в Пловдив.В кой квартал сте в Пловдив?
Виж целия пост
# 713
Креми, а това е китайска рецепта за свиня(може и пиле - бялото месце)
Скрит текст:
Свинско с ананас
Необходими продукти
500 г свинско месо
ананас, нарязан на кубчета(може и от от консерва)
1 домат (или 1 л. доматено пюре)
червена чушка
10 г натурално нишесте
20 г захар
1 с.л. оцет
1-2 скилидки чесън
50 мл олио
1 ч.л. сол
сусамово масло(олио)   
Начин на приготвяне
Месото се начуква и се нарязва на хапки. Пържи се десетина минути в сгорещеното олио, след което се залива с размитото в малко вода нишесте. Разбърква се няколко пъти, отцежда се от мазнината и се изважда. В същата мазнина се слагат нарязан домат, чушка, счукания чесън, солта, захарта и оцета и се бъркат на умерен огън, докато се получи гъст сос. Връща се месото обратно и добавям нарязания на кубчета ананас,  добава се 1 ч.л. сусамово масло и пържи се още около 3-4 минути... Готово е!!!
Виж целия пост
# 714
Благодаря, като се прибера ще погледна. Златни сте, момичета!
Крем, в Чочко поръчаме винаги. Но Маша я имат само с фигурки и предложиха този вариант - да им пратим каквото искаме на мейл. А дребното умира за "Мася".
Ма ко, освен захарта слагаш и мед, така ли? А месото кога се слага? За утре са ми поръчали спагети.
Виж целия пост
# 715
Мерси, Люска.Ще пробвам пък дано го харесат.
Виж целия пост
# 716
Хаха, Ма ко, мисля, че трябва да ги комбинирам и двете диети.Simple Smile))
Виж целия пост
# 717
Ти още ли си на полето?
Виж целия пост
# 718
Мдааа.
Виж целия пост
# 719
Добре че ти е респектираща охраната.В сряда ако идваш към квартала дай парола да пием кафе.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия