ВАРНА - да обсъдим ресторантите:) -5

  • 216 537
  • 1 234
# 975
За "Вила Буров" се сещам.
Виж целия пост
# 976
Хоризонт - Верандата, днес бяхме за обяд, всичко беше много вкусно. Има една отделена зона, там е по-сенчесто и прохладно, много е приятно. И в Марше е вкусно, но няма гледка. Иначе много е красиво на Ел балкон дел мундо - в комплекс Калиакрия, преди Каварна, също и в ресторант Гети на голф игрището Тракийски скали, но там мисля няма възможност за покриване при дъжд.
Виж целия пост
# 977
Последните коментари в Гугъл за Балкон дел Мундо и Гети не бяха много ласкави като четох.
Особено за такова събитие силно препоръчвам да се видят отзивите в страниците им.
За да не остави горчив привкус накрая.
Виж целия пост
# 978
БМ Олеа, няма гледка, но самата обстановка си е супер.
Всъщност, от втория етаж май има някаква гледка. Ние винаги сядаме в градината и не съм обръщала внимание горе как е.
Виж целия пост
# 979
Последните коментари в Гугъл за Балкон дел Мундо и Гети не бяха много ласкави като четох.

Преди малко повече от месец ги посетихме последователно. Храната в балкона беше много добре, Аперол шприц и на двете места беше гола вОда въпреки солените цени.
Виж целия пост
# 980
Някакво мнение за Мазу на пристанището/бившия клуб на докера?
Виж целия пост
# 981
Мазу ли е вече на мястото на Докера? Там не съм сядала скоро, че е точно до паркинга. Но от Мазу на плажа съм много доволна.
Виж целия пост
# 982
Супер съм разочарована от Casa Felice на плажа, до Печката. Седнахме с компания за нещо непретенциозно, скара-бира, пици за децата. Кофти обслужване, косъм в салатата, която върнах, след 1мин ми донесоха видимо същата, с махнат косъм. Не бих повторила.
Като стана дума за Печката, да кажа, че онзи ден наистина беше ужасно задушно. От мен течеше вода, а седнахме в късните часове.
В El Kapan не беше лошо, сервитьорът беше млад, усмихнат, добре ни обслужи и явно ние сгрешихме нещо със закръглянето на сметката, което го разсърди, взе ядосан сметката и повече не се върна на масата. На излизане ни размина без дума. Вероятно очакваше повече бакшиш. За друг път ще знам.
Виж целия пост
# 983
Все си мисля, че няма "правилно и грешно" при оставяне на бакшиш. И не ми се вижда професионално да има цупене от персонала.
В книжарницата, в пощата, в хранителния магазин никой не оставя бакшиш (най-много да не си прибере жълтите стотинки) и няма цупене.
Виж целия пост
# 984
За мен има заслужен бакшиш, да се приема от обслужващият ме/ни за обратна връзка. Като това не касае качеството на храната - за нея давам мнение пак на сервитьора като връзка м/у клиента и кухнята. Ако не ми е вкусно вече не стъпвам там. Обикновенно оставям 10% , ако не съм доволна ще цепя стотинката на две Simple Smile
Сервитьорите разчитат на бакшишите - и ако искат да изкарват добри пари ( каквито всъщност много от тях вземат ) трябва да си ги заработят.
Виж целия пост
# 985
Все си мисля, че няма "правилно и грешно" при оставяне на бакшиш. И не ми се вижда професионално да има цупене от персонала.
В книжарницата, в пощата, в хранителния магазин никой не оставя бакшиш (най-много да не си прибере жълтите стотинки) и няма цупене.
Как ги сравнявате, не мога да разбера. Някой , който цяла нощ ви е обгрижвал на крака, грижи се за настроението с пощаджийката. Ние винаги оставяме 20%.
Виж целия пост
# 986
Цяла нощ нямам спомен да съм била на заведение, освен на Нова година и съсловен бал, но с предплатени куверти.
От друга страна, в пощата около Нова година е манифестация.
А в кварталния магазин работят от 7часа деца, по-малки от сина ми, който още няма 18.Мъкнст тежки каси, разправят се с изнервени клиенти и едва ли тънст в разкош със заплатата си. Ама не съм видяла някой с покупки за 50лв да оставя 5лв,на мен също ми е неудобно да оставям друго освен дребни стотинки от ресто.
 Бакшиш "по правило" на сервитьори, няма такъв филм.
Виж целия пост
# 987
Ако съм доволна от обслужването оставям, ако не - да не ми се цупи цяла вечер.
Виж целия пост
# 988
Минимум 10% оставяме почти винаги. Когато сме много доволни-повече. Понякога, когато не го заслужават,  ми се иска да платя с карта и стотинка да не получат, но не искам да се поддавам на лошия вълк в мен.
Виж целия пост
# 989
И аз като hrisss го възприемам, в поща/магазин ти отиваш да те обслужат и си тръгваш. А сервитьора минава километри, контактува часове ( дори да не е цяла нощ ) едновременно с всякакви подпийнали - къде развеселени къде кривотията им избива от алкохол. На мен само контакта с толкова хора на ден би ме натоварил. Повечето са на минимална заплата и разчитат на бакшишите от клиенти - и точно заради това трябва да си прецени дали е за тази "роля" човек.
Дама и с карта да плащаме, ако искам ще оставя в брой. Някой заведение приемат и бакшиш с карта.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия