Най-добрите (и безвредни) съдове за готвене - 3

  • 345 427
  • 1 494
# 90
на WMF са качествени  Peace
Виж целия пост
# 91
Здравейте и благодаря за отговорите!

Честно казано ми се иска да избегна покритията, заради риска от надраскване и други механични повреди. От прочетеното до тук обаче, не разбрах стоманата 18/10 безвредна ли е при приготвянето на храна (като изключим риска от алергии заради никела) и кой всъщност материал носи най-малък риск.  ooooh!

Хубав ден на всички!   bouquet  bouquet  bouquet


Виж целия пост
# 92
ratanasovabg , аз имам тигани от първата марка но друга серия и съм много доволна, добро качество са. Ако искаш виж коментарите за двете марки и конкретните серии в амазоните.
http://www.amazon.de/WMF-0721056380-Kochgeschirr-Set-5-teilig-Pr … rds=Provence+Plus
Виж целия пост
# 93
angala това е така наречената Пиролиза . Тези фурни се самопочистват с помоща на малко вода и тази технология. Според мен е + и не знам как би могло да ти навреди, по-скоро ще ти навредят препаратите, с които я почистваш, от колкото това Simple Smile
Виж целия пост
# 94
Каталитичното почистване е различно от пиролизата. При каталитичните панели мръсотията се разгражда щом попадне върху тях и после евентуално забърсваш с влажна кърпа. Само че бях чела, че трябва да се внимава да не се надраскат и предпочетох фурна с пиролитично почистване, че да не се занимавам с панели.
На пръв поглед сега попаднах на този сайт за съвети за избор на печки, пише и за видовете почистване.
Виж целия пост
# 95
Зузи, благодаря за отговора!

Тъй като се оказа, че една моя колежка ползва тенджера от същата серия на Beka и е много доволна, избрах тях. Преди да ги поръчам се свързах с консултанти и на двата магазина и за мое учудване се оказа, че WMF България дават само две години гаранция и въпросният комплект няма интегрирана мерителна скала, което за мен е от значение. От друга страна, консултантът на Гама елит, с който разговарях беше много обстоятелствен и ме увери, че серията се предлага от доста време и до сега не са имали оплаквания... Попитах каква е разликата в качеството между тези продукти и примерно сет на Fissler (говоря за серии от подобен клас, които са на доста по-висока цена) и това, което получих като отговор е, че при Fissler плащаш за името, тъй като е една от компаниите с дългогодишен опит. Според неговите думи, качеството на Beka не е по-ниско, но Fissler имат по-добра технология на заваряване на дръжките и би трябвало да се нагряват по-малко при употреба.

Поръчах си и този тиган, който ми беше горещо препоръчан...  newsm78

http://shop.gamaelit.bg/product/tigan-favourite-%C3%B8-24sm-gb7pych#ad-image-0

Като пристигнат и ги пробвам, ще кажа как са   chef
Виж целия пост
# 96
ratanasovabg ще чакам с нетърпение да споделиш
Виж целия пост
# 97
Благодаря за изключително полезната тема! Търся безвредна тенджера от стомана 18/10, но моля за съвет относно сандвич дъното - неговото съдържание/конструкция имат ли отношение към безвредността на съда? Ако е обсъждано, моля да ме извините и насочите - не успях да намеря. Благодаря  Hug
Виж целия пост
# 98
Да, извинявам се за грешната информация, изказах се некомпетентно Wink
Виж целия пост
# 99
Много ми беше полезна темата,
след прочитането й изхвърлих една надраскана тефалска тенджера, стар тиган и форма за кекс.
Четох, четох и само за Le creuset не видях никакви отрицателни коментари,
освен че са тежки и си поръчах от амазона една средно голяма тенджера.
С нетърпение я очакавам да пристигне, това ще е първата ми чугунена тенджера.
Виж целия пост
# 100
Благодаря за изключително полезната тема! Търся безвредна тенджера от стомана 18/10, но моля за съвет относно сандвич дъното - неговото съдържание/конструкция имат ли отношение към безвредността на съда? Ако е обсъждано, моля да ме извините и насочите - не успях да намеря. Благодаря  Hug

Мили дами, никой ли не може да ми даде съвет за сандвич дъното? Някой има ли впечатления от тенджерите на ИКЕА (без покритие)? Там стоманата 18/10 ли е?   bouquet
Виж целия пост
# 101
дамакупа ,
Сандвич дъното има предимството за по- равномерното разпределение на топлината и по- дългото й задържане. Икономисва се енергия и се намалява рискът от загаряне.  Simple Smile Ако съдът е произведен качествено, няма от какво да се опасяваш. Нямам впечатления и опит от съдовете на ИКЕА 18/10. Преди доста време беше станало тук дума за тях и до колкото помня отзивите не бяха 100 % хвалебствени. Тук имаше обаче добри отзиви за Хром Силистра Simple Smile
Виж целия пост
# 102
Благодаря, take a smile! Ще разгледам тези на Сислистра. А за ИКЕА изобщо се чудех дали стоманата е 18/10? На сайта пише само, че е неръждаема?
Виж целия пост
# 103
Аз имам една тенджера 18/10 от Силистра - българска. Майка ми я беше дала преди години, вече е на 15 години и не е мръднала, гледам че продават същите.
Виж целия пост
# 104

Четох, четох и само за Le creuset не видях никакви отрицателни коментари,
освен че са тежки и си поръчах от амазона една средно голяма тенджера.
С нетърпение я очакавам да пристигне, това ще е първата ми чугунена тенджера.

Би ли споделила повече информация, когато тенджерата пристигне. От кой амазон я поръча и по доставката всичко наред ли е? Имам едни... хм...не съвсем излишни парички, та съм ги пренасочила към перо посуда и цяла сутрин разглеждам точно тези тенджери, тигани и възможните комбинации с разни капаци, сетове и прочие. Трябва да използвам спешно момента, докато някоя друга муха не ми е влязла в главата.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия