Домакини 39/ в очакване на лятото

  • 35 943
  • 737
# 105
Смърфи как да не се карамелизира? Нали на котлона я слагаш?/ох ама и аз какъв въпрос/ Разтапя се на силен огън и се карамелизира. Ти да не слагаш вода за да ти стане бял петмез? Слагаш само захар и загряваш на котлона, тя почва да става кафява, бъркаш я и когато се разтопи цялата и стане светлокафява изключваш. Става течна и я сипваш в купичките. Отгоре изливаш яйчената смес. Аз винаги печа карамела на 150гр. поне час-така не завира водата и не става на шупли.
Този форум ни подлуди днес-какво го правят, но е много изнервящо
Виж целия пост
# 106
И аз едва влязох
Вио, аз днес и череши взех. Даже казаха, че са български.
И аз видях кайсии при нас
Крем карамел не съм правила никога. Майка се лъже от време на време да прави, но моите не са мого по него, а аз изяждам едно парче. Тя го прави направо тава в тава
Виж целия пост
# 107
Ами и на котлона е, и вода не слагам. Тоест един път сложих, два пъти не сложих. И става на бял петмез всеки път... А сега де?! Пълна мистификация, ама на тази височина тук нищо не е като хората... Кой ли знае каква е тази захар. Иначе кафявата се разтопи, тя тяхната е с естествен вкус на карамел, ама веднага се стегна като я сложих по купичките. Така ли трябва? Или ще си купувам нови купички?
Иначе е фурната е на около 160 градуса, моите копчета не са през 10 градуса.
Виж целия пост
# 108
Добра вечер и от мен! Май закъснях с питиетата, ама ще се реванширам

Морена крустините ти са супер апетитни!!!
Марче аз на 19градуса вече съм възмажала – по ¾ дънки и къс ръкав  hahaha Глога го знам, че цъфти бял, ама сега разбрах, че имало и червен! Иначе ей този е на нашата ограда

Смърфи можеш да готвиш и още как!!! На това меню яхам метлата и идвам  afwitch Смърфи така става - стяга се и после се втечнява - няма да купуваш нови купички  Joy
Вио добре сте разпуснали!
Тити го е ударила отпускарската  Joy
Креми все ще те питам – води ли малкия за тестисите?
Аз пък днес рисувах калинки
Скрит текст:
това са ми стълбичките към градината      това пък са едни камъни огромни дето нямат мърдане, та трябва нещо да ги правя    
Виж целия пост
# 109
Смърф, аз слагам захар в тенджерка и спивам вода колкото да я намокри. И на умерен огън не на силен, без да бъркам, защото се получава това, което описваш. Само разклащам 1-2 пъти и като стане светъл карамел, махам от котлона и разливам. Оставям котлона включен, докато разливам, та ако ми се наложи да поразтопя.  Бързо стаяга, да, нормално е. После се разтопява при печенето.

Калинка,благодаря, не само на снимка, наистина са много вкусни!  Grinning

Виж целия пост
# 110
Не съм я бъркала захарта... Луда работа, явно грешката е в моя телевизор, както се казва. Ама каквото, такова! Като не стане мятам в кофата и марш към следващата рецепта, явно тази не е за мен или поне не за тази височина.

Калинка - мерси за питиетата. Светло е, ама си грабвам едно, че тази захар ми спря тока от зор:)

Оставете, ами след час започвам киша, да видя шЪ яде ли манго баница или не. hahaha Че днес не ми е ден - нито прясна риба, нито разтопена захар...
Виж целия пост
# 111
Ха, здравейте, мили дами!
Изобщо не можех да влезна тази вечер, все ме отхвърля и отхвърля този форум. Мислих си, че при мен е грешката но ви прочетох и разбрах , че навсякъде е така. Нищо, ще го оправят, но не ми е ясно, защо имам няколко Клюкарника??? Не се разхождам много много, а само там отварям където ми излизат няколко отговора.
Какво си правите , другарки??
Крем карамел никога не съм правила!!! Не мога!! Един път Валето се опита да ми каже как за карамелизирам захарта в следствие на което тавата беше изхвърлена на боклука. Не ставаше за нищо, така че това беше първи и последен път, а много обичам, то и други вкъщи го обичат ама няма да ядат от мен.
Вале, благодаря за рецептата, преписах я. Ще я врътна тези дни и с новия миксер ще пробвам дали ще се справя.  Simple Smile Все още е в движение този уред из кухненските плотове, все не мога да му намеря място, така че да не се вижда. Ще му намеря.
Тите, кайсии имаме и тук вече, но са гръцки и не стават, не са от нашите дето се разчупват. Още малко и ще станат, но се съмнявам дали изобщо ще има тази година след тези дъждове, то и череши български няма да има. Но ММ ми купи от гръцките и са много хубави.
Пфу, цяла вечер нямам форум! А дано да е за последно, че ми е много терсене без вас.
..................
Минах после през пазара и се снабдих с малко ягоди, ммммм. Ама те ставали вече за ядене, а аз си мислех, че още не им е дошъл сезона  ooooh! Мноо съм зле с това време, а и както е студено сега, забравям, че сме май месец, все си мисля че е някъде средата на март  Crazy Чета ви тука че размятате ягоди, викам си "тоз народ много рано почна с ягодите", пък то грешката била в моя телевизор.
Joy То, вярно с това време като есен е
Пуснах си една духалка, че умрях от студ.
Отивам на раСодка.  Simple Smile
пп Сега те прочетох, Калинке, взима си едно няколко пъти и продължавам.
Виж целия пост
# 112
Смърфииии крем карамела трябва да е станал вече! Дай един насам   chef
Марче стига с тоя студ, че ме е срам  hahaha

Виж целия пост
# 113
Тццц, не е.... Нали съм ви казвала, че нещата тук се готвят по-бавно, но първият е за теб! Hug
Виж целия пост
# 114
Maрче плашиш ме  с тая духалка.Края на май да си прибера в бг и да пусна духалка никога не се е случвало.Аз се надявам на топло време-лято.
Кайсиите си бяха типични зарзали.Аз хапнах няколко.А Емо едвам изяде половин.Направи сто кисели муцунки. SickИма всичко-кайсии,череши,нектарини.Ама са зелени боклуци.
Смърфи за сефте чувам да не се карамелизира.Независимо с бъркане или без ако е ок захарта ще се карамелизира.
Виж целия пост
# 115
Смърфииии крем карамела трябва да е станал вече! Дай един насам   chef
Марче стига с тоя студ, че ме е срам  hahaha


Ама, как ще те е срам, ела да видиш какъв е студ тука. Ти си кален човек и си вече по кратки гащи, а аз искам и коженото палто да си турна + ботуши.   Simple Smile Може и калпака да не ми изстине главунката.

Там в онази тема да весели истории, снимки и простотийки съм пуснала две снимки относно ремонтите които се извършват в София. На най-хубавото място, това е Семинарията е направено такова безумство, няма ли архитекти, строители да помислят малко, че това което са проектирали е напълно невъзможно. Няма ли Кмет на София и ако има такъв, то как е подписал за приемане на строежа и реконструкцията??????????????? Г-жа Фандъкова не е ли в час или аз нещо не разбирам????? Мислих си да пусна тема, но дали има и смисъл да се коментира повече за немарливостта на някой , който го е измислил. Може и да съм в грешка....но не мисля! Просто не ми се занимава вече. Всичко и всички са ми омръзнали до гуша.....Споделих си недоволството.  #Cussing out
Ай, лека ви!!
Виж целия пост
# 116
Марче аз няма да коментирам, но явно безумията продължават....перат се едни пари из дупките...и няма оправия...
Смърфи пускам си един филм и ще чакам карамела  Joy
Тити аз за това в момента купувам само круши, ябълки, ягоди, боровинки и ананас. Гроздето е южно африканско и не го харесвам.
Виж целия пост
# 117
Обиколих сайтовете и си харесах разни летни нещица.Утре отивам да овършея за последно магазините.
Виж целия пост
# 118
Луд, луд ден.... Всичко е с краката нагоре! От 4 гости стана 1, сега пък 2, тоест общо сме 4, а аз имам 3 пържоли. Еми не се казва в последния момент, че няма да ходи на онзи ангажимент, заради който сутринка отказа. Карай, важното е купон да става. Порязах се на всичкото отгоре, много гадно....
Тестото за киша и то стана едно чупливо, парче по парче го лепях за тавата, сега се пече, та да го видим накрая ще се яде ли изобщо. Крем карамела беше във фурната точно 1 и 45 минути, ама успях да овардя водата да не заври. На външен вид го докарва, ама вътре какво има, не знам.
Утре ще пусна и снимки. Продължавам.
Виж целия пост
# 119
Добро утро, момичета!



Момичето замина. Вчера вечер не ми работеше форум...

Вчера бяхме на ЧРД , много ядене, пиене, пушене, танци... на хорото "Бяла роза"  не съм сгрешила нито веднъж Laughing Laughing Laughing

Скрит текст:
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия