Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Препоръчайте добра ветеринарна клиника в София

  • 99 749
  • 297
# 270
Да. Даже допълних предишния пост с адреса му.
Виж целия пост
# 271
Благодаря, от толкова ровене само там открих информация за нещо повече от вадене на зъб или чистене на зъбен камък и в крайна сметка запазих час за понеделник. Дано успеем да запазим зъба.
Да. Даже допълних предишния пост с адреса му.
Виж целия пост
# 272
Преди май вече 5 години извижяхме най-големия си ужас, от който ни спасиха в GreenDo. От тогава при друг ветеринар сме стъпвали само при спешност (и винаги след това на второ мнение при нашите си доктори).
Нашата малка Буболчека (тогава на около 2 годинки) спря да се изхожда по голяма нужда. Още след първите 24 часа без изхождане (и след повръщане - отказ да яде) тръгнахме по клиники. Живеехме на един хвърлей от ЦВК, затова отидохме там (ММ я закара по спешност вечерта). Толкова нелепо преживяване, включително и от мен самата на другия ден, че дори не искам да си спомням. Опитаха да я лекуват от болест, която нямаше, с перорални лекарства - при положение, че стомахът й очевидно не е окей (не ги започнахме, а тръгнахме да търсим други лекари). На второто посещение (имахме да пускаме кръвни изследвания) един доктор след три неуспешни опита реши да я занесе на друг доктор да й вземе кръв... Никога не бих стъпила на това място, освен ако моите доктори не ме пратят там за нещо конкретно.
След това пробвахме още 2 клиники (една голяма и една квартална), но никой не успя да постави диагноза и да се заеме с лечение. Минаха 5 дни без Буба да яде доброволно или да се изходи, представяте си колко беше отпаднала и колко бяхме ужасени ние. Приятел с ротвайлер ни изпрати в GreenDo, където самият той попаднал преди време с палето си страдащо едновременно от гана и парво. Спасили го бяха (още са си заедно).
В GreenDo бяха единствените, които я погледнаха на ехограф и видяха панкреатита. С няколко дни вливания на лекарства се оправи напълно, а на втория ден така се радвах на едно ако, че и досега ми е странно като се сетя. При първото посещение бяхме потрошили вече доста пари по другите лекари и не ни стигаха да си платим на тези, които очевидно щяха да помогнат. А дори не беше голяма сума. Реакцията им беше: ама не, не взимайте назаем, ще доплатите следващ път, нали и без това сега започваме лечението. Този жест ще го помня цял живот сигурно, иначе си платихме на другия ден.
Познават си пациентите, обичат си пациентите, компетентни са, имат оборудване, при кастрация ползват упойка с газ и ги пускат да "потичат по зелените поляни", никога не са казали лоша или обвинителна дума за колегите си от други клиники (дори когато ние сме се оплаквали и възмущавали). Веднъж нямаше как да заведем Буба за следваща манипулация на другия ден (не помня какво лекувахме тогава). След като ни питаха къде живеем и се оказа, че едната лекарка живеела наблизо, тя предложи сутринта да я вземе към клиниката, а ние да си я приберем след работа. Просто са истински хора и занят какво е да си обичаш другарчето.
Сега живеем на няма километър от Син кръст, и въпреки това не водим Буба там (не че не са добри, добри са), а се возим до GreenDo. От Син кръст взимаме храна и лакомства, ходили сме по спешност и ще отидем пак ако се налага; но просто като отношение (и като цени) не са съизмерими.

Месеци след като Буба вече беше излекувана, от ЦВК се обадиха да питат как е кучето... Щеше да си е отишла, ако бяхме слушали тях Sad
Виж целия пост
# 273
Добре де, как може в голяма клиника като ЦВК да не я погледнат на ехограф? Как й диагностицираха онази болест, на базата на какво?
Виж целия пост
# 274
Добре де, как може в голяма клиника като ЦВК да не я погледнат на ехограф? Как й диагностицираха онази болест, на базата на какво?
Не знам дали си спомняш, но дежурният доктор беше казал за Рижко, че е отровен с антифриз. Дори не беше забелязал раните по крачето му, за да предположи, че състоянието му е от травма. Едва на другия ден следобед някой го беше погледнал и разбраха, че е със спукан мехур.  Хубаво, че котето беше устискало дотогава. Sad Според мен имат и много добри лекари, но нито дават дежурства, нито работят в приемната. Викат ги за специални случаи. А на рецепцията са избирани с конкурс по "любезност". Правят всичко възможно да не ти дадат каквато и да е информация. Благодарна съм им, че все пак го спасиха, но бих отишла там само в краен случай или ако трябва да отида при конкретен специалист и съм сигурна, че ще попадна точно на него.
Виж целия пост
# 275
Гиардия се казваше болестта, все й забравям името. Диагностицирали я с тест (онези с лентичките, като тест за бременност), който му казали, че е "слабо положителен". Резултат се отчитал след не повече от 10-15 минути, той казва, че са му го показали 20-на минути по-късно и с дълбоко съмнение дали не си въобразява, успели да го убедят, че може би се вижда някаква бледа чертичка. Естествено, за всеки случай повторихме теста и при нашите ветове - отрицателен беше. Не казвам, че ЦВК нямат читави доктори, знам, че има много доволни хора. Просто отношението, вниманието, консултацията и старанието за здравето нямат нищо общо с GreenDo или това, което съм чувала за NOVA. Иначе ясно, че всеки ще ходи там, където са му помагали в трудни ситуации Simple Smile
Виж целия пост
# 276
Само да кажа за ходенето ни онзи ден до ПетХелп при Д-р Атанасов. Първо хвана да обяснява какво ли не на улицата, понеже им пратихме и предварително снимка на зъба(пояснявам снимка от телефон). Накрая влязохме, погледна набързо в устата на кучето и каза, трябва да се вади и това е. Са обясни добре какво, що, как, какво може да стане и пр. Какви изследвания е нужно да се направят преди да се пристъпи към ваденето и т.н. ОК, пуснахме кръвни и още едно изследване, забравих точно какво, платихме скромните 130лв за добър ден и се разбрахме да запазим час за следващия ден за вадене. Е да бе, ама през цялото време тоя доктор не погледна кучето, като куче, а все едно срещу него има портфейл. Попитах е ориентировъчно колко ще струва ваденето на зъба, съответно каза около 500-600лв🧐😯🤔 вярно че, трябва да се среже някаква кост, за да се извади, ама 600лв и това не включва изследвания, може би не включва и последващото лечение, тъй като все пак ще се отваря, после шие, някакво лечение няма как да не се направи след това. Отидохме при още 2ма ветеринарни, днес сме и на 3ти. Да, всичко казват, че в някакъв момент ще  е наложително да се извади зъба, но не е казано че трябва да стане веднага и в момента не прави проблем на кучо и като чуят каква сума ни е обявена се хващат за главата.
Виж целия пост
# 277
...
2. Не дават автоматично след заплащане на сметка касова бележка. Сигурно, ако поискам ще дадат, не казвам, че не издават. Ама на мен ми е неудобно.


За да си спестите неудобството, плащайте с карта. Така задължително дават касов бон.
Виж целия пост
# 278
Ние се доверяваме на Св. Антим, удобно ни е много, а досега само добри грижи сме получавали. Операцията на кучето (кастрация) бе направена именно там и всичко мина перфектно. Препоръчвам на всички!
Виж целия пост
# 279
   Привет,

  Аз не пиша често, но чета редовно, особено като се сблъскам с проблем...
В случая става въпрос за кученцето ни, бебче на 3 месеца, за което се съмняват, че има портосистемен шънт.
Ние (мацата, а сега и кученцето) сме пациенти на Добро хрумване, изключително съм доволна от тях (в Изток, а наскоро и в Център). И понеже проблемът изисква консултация със специалист, ни записаха час за д-р Ранко Георгиев от ЦВК. За него намирам много добри отзиви и нямам търпение да отидем на прегледа. Но мисля, че би трябвало да потърся и второ мнение след това. Така съм се наплашила от лекари, че на  моменти ми се струва, че всички те гледат само като клиент, като касичка...А искам да съм сигурна, че бебчето ми е в добри ръце.
Ще съм благодарна, ако споделите/препоръчате лекар, който се занимава с чернодробни проблеми.

Желая на всички здраве и спокойствие!
Виж целия пост
# 280
Здравейте,
Моля да ми препоръчате добра ветеринарна клиника в София, без значение от местоположението... Имам женска котка на 11 г. с две образувания на млечната жлеза, които много ни притесняват да не са тумор.. Ходихме в "Добро хрумване" Изток, но тогава бяхме намерили само едно образувание... Те ни казаха че има вероятност и да не е тумор понеже е по-малко... Проблемът е че намерихме и друго което съотвества на описаните от клиниката размери за тумор.. Много ни притеснява хирургическата интервенция тъй като котката ни е на 11 г. и искам да ни препоръчате добър специалист на който може да се разчита за компетентно мнение и професионализъм, от който да имате впечатления в сходни случаи... Пуснахме и й кръвни изследвания и биохимия и някои от изследванията са със стойности над горната граница което допълнително ни притесни... Ще съм благодарна за споделените мнения и опит, тъй като сме в безисходна ситуация и се чудим къде още да я заведем за преглед и евентуална хирургична интервенция...
Виж целия пост
# 281
Заведете я и в "ЦВК" за преглед. Аз лично съм много доволна от д-р Йорданова (тя е един от най-старшите лекари там). Но вземат скъпичко – това е минус, определено.
Виж целия пост
# 282
Заведете я и в "ЦВК" за преглед. Аз лично съм много доволна от д-р Йорданова (тя е един от най-старшите лекари там). Но вземат скъпичко – това е минус, определено.

Благодаря Ви за отговора! Аз също мислих като един от вариантите да я водя там, тъй като след като им разгледах сайта си мисля че може би има опция и за ултразвуков преглед, а не директно да се оперира... Но разгледах темата и споделените мнения във форума и се разколебах... Благодаря Ви за препоръките за конкретен доктор!
Виж целия пост
# 283
Моля! Simple Smile
За всяка клиника има и отрицателни мнения, наред с положителните. "ЦВК" поне разполагат с качествена апаратура. Иначе, естествено, и те си имат недостатъци, но пак казвам (от опит) – така е навсякъде.
Дано на мацинка ѝ няма нищо, от сърце пожелавам всичко да е наред! Heart Exl
Виж целия пост
# 284
Mдааа, в ЦВК не разбраха, че блъснато куче е с 2 счупени крака. "Откриха" само 1...

В "Добро хрумване" спасиха животното.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия