Домашен Сух шампоан ?!?

  • 11 481
  • 35
# 15
Леле, това хората как са живели преди всички "модерности"... това са се измъчили с домашното и естественото значи  Laughing Мъка, мъка...
Г-жо, вие защо не идете да живеете в колиба, те навремето така са живели, без електричество и течаща вода...
Виж целия пост
# 16
Здравейте красиви мамчета някоя пробвала ли е това "чудо" , че мисля да го изпробвам , но лекичко се притеснявам  Grinning

Необходими продукти:
1/4 чаша царевично нишесте
1 с.л. сода бикарбонат
2 с.л. какао на прах
5 капки етерично масло (с аромат по ваш избор)

Начин на употреба:
Смесете съставките и разнесете 1/2 ч.л. от пудрата върху корените на косата. Разтрийте сухия шампоан с пръсти, след което можете да разрешите косата. Ако косата ви е по-светла, използвайте по-малко количество какао при приготвянето на шампоана.

Всеки път се удивявам как може жените така драстично да си третират косата с какво ли не!?!
Да, ползват се нишестета, но не само нативни (като тези за варене), а и модифицирани, които са и гама-стерилизирани, т.е. без микроби в тях. Тези по магазините са бъкани с микроорганизми, които обаче при варенето измират.
Тц-тц-тц...

Който иска пробва който не иска не Wink  Тук не пише "пробвайте това" , а "някой пробвал ли е това" Simple Smile
Госпожо, с цялото уважение подобни "направи си сам" са безсмислени. Живеем в 21и век все пак, не ви ли се струва най-редно обущаря да си прави обувките, печкаря - печките, строителя - къщите. Разберете - няма някой, който да разбира от всичко! И ако имате за цел да живеете добре, лесно и да ползвате продукти с качество няма да се пробвате да си сбагряте самички неща, от които нямате и елементарни понятия!
Поне такова е моето мнение, не ангажирам никого с това.

Това "направи си сам" което съм публикувала го прочетох в един сайт и В youTube има клипчета как го правят и използват момичета и с цялото ми уважение реших да задам въпрос дали някоя маама го е пробвала. Само тогава да коментира , а не да се упрекваме кой какво си "сбагря" сам за себе си и решава да го пробва Simple Smile
Е, хубаво, добре че не питахте "Някой правил ли го е с пръч"!
Виж целия пост
# 17
Цитат
Госпожо, с цялото уважение подобни "направи си сам" са безсмислени. Живеем в 21и век все пак, не ви ли се струва най-редно обущаря да си прави обувките, печкаря - печките, строителя - къщите. Разберете - няма някой, който да разбира от всичко! И ако имате за цел да живеете добре, лесно и да ползвате продукти с качество няма да се пробвате да си сбагряте самички неща, от които нямате и елементарни понятия!
Поне такова е моето мнение, не ангажирам никого с това.
Съгласна съм с това наполовина. По тази логика и готвачът да си прави яденето, а ние да не се бутаме да готвим Grinning. Което всъщност би било по-доброто решение за повечете хора.  Въпросът е, че много често продуктите, които се предлагат са некачествено направени, на завишени цени и прочие (особено при козметиката са ми пробутвали какво ли не). Пак  човек трябва да е експерт, за да разбере кой е качествен, при кой съотношението с цената е най-добро и т.н.И няма лошо да се опиташ да ги замениш, въпросът е все пак да има някакви граници. Примерно да не се стига до самолекуване от сериозни болести с сок от лимон и сода за хляб и всякакви подобни безумия.

С готвенето не е правилно сравнението - все пак може да се опита на вкус, и не изисква знания на професионално ниво.
Виж целия пост
# 18
Леле, това хората как са живели преди всички "модерности"... това са се измъчили с домашното и естественото значи  Laughing Мъка, мъка...
Г-жо, вие защо не идете да живеете в колиба, те навремето така са живели, без електричество и течаща вода...
Ще ида, господине, защо да не ида.
П.П.: Бъркате обръщението.
А, и вашето сравнение не е правилно.
Виж целия пост
# 19
 Shocked
Майка ми сама си прави кремовете.
Без консерванти, без обработка.
Химичка е.
И се радва на свежа кожа, без алергични реакции.

Не знам какво умира при варене, но нито какаото, нито нишестето се вари достатъчно дълго или при достатъчно висока температура, за да умре нещо, което може да ти навреди иначе на главата и е толкова опасно.
Виж целия пост
# 20
Shocked
Майка ми сама си прави кремовете.
Без консерванти, без обработка.
Химичка е.
И се радва на свежа кожа, без алергични реакции.

Не знам какво умира при варене, но нито какаото, нито нишестето се вари достатъчно дълго или при достатъчно висока температура, за да умре нещо, което може да ти навреди иначе на главата и е толкова опасно.

Мдам, видимо не знаете. Но то не пита дали знаеш или не, да ви споделя. Също и повече мозъчни гънки не вредят на главата, нито са опасни, също да споделя.
Виж целия пост
# 21
Леле, това хората как са живели преди всички "модерности"... това са се измъчили с домашното и естественото значи  Laughing Мъка, мъка...
Г-жо, вие защо не идете да живеете в колиба, те навремето така са живели, без електричество и течаща вода...
Ще ида, господине, защо да не ида.
П.П.: Бъркате обръщението.
А, и вашето сравнение не е правилно.
Ами нали за модерности пишете!?! Ами без интернет какво е било - аз знам.
Вижте, българите се скъсваме да правим това, което не разбираме и не можем.
Козметиката не е бля-бля две гащи плява, въпреки, че на 90 % от четящите и пишещи тук така им се струва. Но за останалите 10 % си струва да се пише.
Виж целия пост
# 22
Мдам, видимо не знаете. Но то не пита дали знаеш или не, да ви споделя. Също и повече мозъчни гънки не вредят на главата, нито са опасни, също да споделя.
Разликата между умните и недотам умните събеседници е в това, че умните при спор се аргументират, умеят да защитят тезата си с точни факти. Недотам умните се впускат в дебрите на математиката и изчисленията на мозъчните клетки като си мислят, че това ще ги направи да изглеждат от умните.
Виж целия пост
# 23
Мдам, видимо не знаете. Но то не пита дали знаеш или не, да ви споделя. Също и повече мозъчни гънки не вредят на главата, нито са опасни, също да споделя.
Разликата между умните и недотам умните събеседници е в това, че умните при спор се аргументират, умеят да защитят тезата си с точни факти. Недотам умните се впускат в дебрите на математиката и изчисленията на мозъчните клетки като си мислят, че това ще ги направи да изглеждат от умните.
Напълно съгласна с  VerdammtesMädchen!
Виж целия пост
# 24
Мдам, видимо не знаете. Но то не пита дали знаеш или не, да ви споделя. Също и повече мозъчни гънки не вредят на главата, нито са опасни, също да споделя.
Разликата между умните и недотам умните събеседници е в това, че умните при спор се аргументират, умеят да защитят тезата си с точни факти. Недотам умните се впускат в дебрите на математиката и изчисленията на мозъчните клетки като си мислят, че това ще ги направи да изглеждат от умните.
Напълно съгласна с  VerdammtesMädchen!

Виж целия пост
# 25
С готвенето не е правилно сравнението - все пак може да се опита на вкус, и не изисква знания на професионално ниво.
А козметиката понеже не може да се опита на усещане? И какво значи, че готвенето не изисква знания на професионално ниво? Че всеки може да стане професионален готвач ли? Да, вероятно за да пуснете едни спагети във вряща вода за 8 минути не се изискват знания, също както и за да смесите хумата с вода. Но няма как да сготвите риба балон, ако не сте професионален готвач, също както няма как да си забъркате хиалуронова киселина у Вас. Само дето между тези две крайности има доста степени, за които няма на какво основание да имате категорично мнение.


И въпреки това щях да се съглася с Вас, че няма причина човек сам да си забърква някакви подозрителности, ако голяма част от козметиката на пазара не беше също пълна с недомислици или откровено долнокачествена въпреки цената си.
Виж целия пост
# 26
Специално в изброените съставки, които се консумират от много хора и в суров вид, не виждам нещо, което да е опасно и да навреди на косата или скалпа. Да не свърши работа - да, да изцапа косата - да, но не и да доведе до кой знае какви последици.
Нишестето е с изцяло растителен произход и не е нищо повече от полизахарид, който в стомаха на човек се превъща в глюкоза и се усвоява от организма.
Какаото много хора консумират също сурово - поръсват кафета, сладки и прочие.
С много от етеричните масла се правят масажи, инхалации. Друг е въпросът, ако човек има алергии към някои масла. Но пък опасността от алергии съществува и при най-високите класове козметика. Не случайно се дават и тестери с тази цел.
Така че от подобна проба нищо опасно не може да се случи.
Горе-долу същото като да си намажеш лицето с мед или косата с яйце.
Виж целия пост
# 27
Специално в изброените съставки, които се консумират от много хора и в суров вид, не виждам нещо, което да е опасно и да навреди на косата или скалпа. Да не свърши работа - да, да изцапа косата - да, но не и да доведе до кой знае какви последици.
Нишестето е с изцяло растителен произход и не е нищо повече от полизахарид, който в стомаха на човек се превъща в глюкоза и се усвоява от организма.
Какаото много хора консумират също сурово - поръсват кафета, сладки и прочие.
С много от етеричните масла се правят масажи, инхалации. Друг е въпросът, ако човек има алергии към някои масла. Но пък опасността от алергии съществува и при най-високите класове козметика. Не случайно се дават и тестери с тази цел.
Така че от подобна проба нищо опасно не може да се случи.
Горе-долу същото като да си намажеш лицето с мед или косата с яйце.

Абсолютно подкрепям !!! Изказа се по -точно от мен  Grinning  Нека това е заключението на тази тема , защото виждам , че се спори тук а не ми е приятно постоянно да получавам известия за да гледам как CI много ги разбира Wink Поздрави красиви мамчета  Hug
Виж целия пост
# 28
С готвенето не е правилно сравнението - все пак може да се опита на вкус, и не изисква знания на професионално ниво.
А козметиката понеже не може да се опита на усещане? И какво значи, че готвенето не изисква знания на професионално ниво? Че всеки може да стане професионален готвач ли? Да, вероятно за да пуснете едни спагети във вряща вода за 8 минути не се изискват знания, също както и за да смесите хумата с вода. Но няма как да сготвите риба балон, ако не сте професионален готвач, също както няма как да си забъркате хиалуронова киселина у Вас. Само дето между тези две крайности има доста степени, за които няма на какво основание да имате категорично мнение.


И въпреки това щях да се съглася с Вас, че няма причина човек сам да си забърква някакви подозрителности, ако голяма част от козметиката на пазара не беше също пълна с недомислици или откровено долнокачествена въпреки цената си.
Бъркате знанията с уменията, и козметиката с козметичките.
Виж целия пост
# 29
Специално в изброените съставки, които се консумират от много хора и в суров вид, не виждам нещо, което да е опасно и да навреди на косата или скалпа. Да не свърши работа - да, да изцапа косата - да, но не и да доведе до кой знае какви последици.
Нишестето е с изцяло растителен произход и не е нищо повече от полизахарид, който в стомаха на човек се превъща в глюкоза и се усвоява от организма.
Какаото много хора консумират също сурово - поръсват кафета, сладки и прочие.
С много от етеричните масла се правят масажи, инхалации. Друг е въпросът, ако човек има алергии към някои масла. Но пък опасността от алергии съществува и при най-високите класове козметика. Не случайно се дават и тестери с тази цел.
Така че от подобна проба нищо опасно не може да се случи.
Горе-долу същото като да си намажеш лицето с мед или косата с яйце.

Защо не прочете какво съм написал, няма и 2 странички тази тема... ? Кеф ли ще ви е да ви се насади някаква микробиална зараза в скалпа? Някои споменаха сърбеж - е те точно това е първата и най-невинна последица от бактериите в нишестето. Не ми обяснявайте кое как се яде, кое е растително и т.н. То и ешерихия коли си има нормално в някои места в човешкия организъм, но като сте се писали с немски думи никнейма, сещате ли се колко народ измря точно от такава бактерия в Германия преди 2-3 години, та набедиха испанските краставици?!?
Вие можете ли в къщи да си направите микробиален анализ или какъв да е физико-химичен анализ? Не можете, не ви и трябва!
Ролята на нишестето в тези продукти е да абсорбира излишния себум, но за козметични цели се ползват модифицирани нишестета, демек които са с доста по-голяма разгъната повърхност на кристалчетата. Да, точно тези кристалчета при варене се скапват и самата полизахаридна верига се разпъва.
За меда и яйцето нищо не съм казвал, освен, че да се мажеш с мед си е вид самоизтезание.
Със същия успех можете да си наплескате една шопска салатка на лицето, ей така, за отскок, вместо нощна маска. И ефект ще има.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия