ПАМУК ПОГАЧА НА КИФЛИЧКИ

  • 142 169
  • 359
# 15
Благодаря ви момичета и ще чакам отзиви дали ви е харесала.
Виж целия пост
# 16
Благодаря ви момичета и ще чакам отзиви дали ви е харесала.
Страхотна е, въпреки че не успях да я "подредя" както трябва.  Wink
И от мен - благодаря за споделената и тук рецепта, и въобще - рецепти, защото по принцип ползвам "Черпак с мерак" като настолна готварска книга и я видях още там bouquet  bouquet  bouquet
Виж целия пост
# 17

Страхотна е, въпреки че не успях да я "подредя" както трябва.  Wink
И от мен - благодаря за споделената и тук рецепта, и въобще - рецепти, защото по принцип ползвам "Черпак с мерак" като настолна готварска книга и я видях още там bouquet  bouquet  bouquet

Много се радвам ,че съм полезна с простичките си рецепти... но те са наистина  ежедневни,лесни и бързи ,за това ви допадат . Wink
БЛАГОДАРЯ! smile3525
Виж целия пост
# 18
Това изглежда страхотно, непременно ще се пробва Simple Smile
Имам въпросче относно олиото. Понеже като меся хляб в хлебопекарната обикновено се слага по лъжица олио, а тук е цяла чаша и ми се струва много. Кажете, моля, наистина ли слагате цялото количество?
Виж целия пост
# 19
Правих я в неделя. Много ѝ се бяха навила, обаче като вид беше пълен провал, стоеше ми някак сплескана, иначе вкусна. Обвиних маята (суха) и ще пробвам пак с удоволствие.
Виж целия пост
# 20
Цялото олио се слага! PeaceКогато мога ще кача снимки.Моята стана точно като на снимката отначалото на темата.Другия път ще сложа сирене и чубрица.При мен отиде малко повече от килограм брашно,но може и чашата да ми е била 250мл. Hug
Виж целия пост
# 21
Правих я в неделя. Много ѝ се бяха навила, обаче като вид беше пълен провал, стоеше ми някак сплескана, иначе вкусна. Обвиних маята (суха) и ще пробвам пак с удоволствие.
Откакто правих козунаци със суха мая и станаха разкошни, спрях ползването на обикновена мая. И тази питка правих със суха мая - стана перфектна. Ползвам само една, определена марка.
Скрит текст:
Но, нещото, което открих за себе си - брашната, които купувам (София Мел), независимо от магазина или самия вид брашно - винаги са много влажни. И започнах да ги "доизсушавам", или във фурната на 40 градуса (през зимата), или просто оставям отворения плик на слънце (през лятото). Разликата във вида и вкуса на крайния продукт е огромна Peace
Виж целия пост
# 22
Di ®, благодаря! Аз също от две години правя само питки със суха мая, но в случая реших, че конкретната нещо не е наред, а не че сухата мая не става по принцип. Ще се пробвам пак скоро, защото питката и изглежда и звучи добре!
Виж целия пост
# 23
Di ®, благодаря! Аз също от две години правя само питки със суха мая, но в случая реших, че конкретната нещо не е наред, а не че сухата мая не става по принцип. Ще се пробвам пак скоро, защото питката и изглежда и звучи добре!
Ще се получи, сигурна съм  bouquet
По повод на маята - пробвала съм много видове, но най-добрата, поне за мен, е тази на "доктора".
Дано не се приеме за "реклама", защото мнението ми наистина е базирано на много опити с какви ли не марки ooooh! Laughing Laughing
Виж целия пост
# 24
Здравейте момичета, аз също изпробвах рецептата в оригинал и се получи уникално вкусна.   bouquet   Зиче.
Вторият  ми опит беше с леки промени - захарта замених с 3 с.л мед, а половината брашно беше заменено с брашно Грахам и се получи не по-малко вкусна... Grinning
Виж целия пост
# 25
Това изглежда страхотно, непременно ще се пробва Simple Smile
Имам въпросче относно олиото. Понеже като меся хляб в хлебопекарната обикновено се слага по лъжица олио, а тук е цяла чаша и ми се струва много. Кажете, моля, наистина ли слагате цялото количество?


Ако не го слагах цялото количество нямаше да го пише в рецептата Simple Smile Wink Да това е количеството и тестото си го поема ..няма страшно давайте смело.

Правих я в неделя. Много ѝ се бяха навила, обаче като вид беше пълен провал, стоеше ми някак сплескана, иначе вкусна. Обвиних маята (суха) и ще пробвам пак с удоволствие.

ПОВЕЧЕ ВРЕМЕ ПРЕПЕЧЕТЕ питката и ако иска още брашно сложете да стане средно меко тестото.
Виж целия пост
# 26
Зиче,ако се ползва суха мая,пак ли се слага хладката вода ?
Виж целия пост
# 27
Цялото олио се слага! PeaceКогато мога ще кача снимки.Моята стана точно като на снимката отначалото на темата.Другия път ще сложа сирене и чубрица.При мен отиде малко повече от килограм брашно,но може и чашата да ми е била 250мл. Hug
Ето и снимките ми( от телефона и на лампа...):
Виж целия пост
# 28
Ок, благодаря Simple Smile всичкото олио ще се слага. Аз по-скоро имах предвид дали не стават много мазно така, но щом всички сте доволни давам смело Simple Smile
Виж целия пост
# 29
Зиче,ако се ползва суха мая,пак ли се слага хладката вода ?
Да пак хладка за да може по бързо да втасва по принцип .


Ок, благодаря Simple Smile всичкото олио ще се слага. Аз по-скоро имах предвид дали не стават много мазно така, но щом всички сте доволни давам смело Simple Smile

Не не става мазно, напротив става пухкаво като се изпече.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия