Коледа 2014 - тема 1

  • 125 217
  • 738
# 405
Благодаря Петя, но тези не са нищо особено - нямах много време между куп дневни задачи. Heart Eyes


 Hug Hug Hug Става въпрос за украсата на коледните сладки за магазина Ви....
АКО И НА ТОВА му се казва "нищо особено....", как ли ще изглеждат особените сладки  #Crazy Shocked newsm78

Наталина, винаги съм се възхищавала на търпението и таланта Ви
Виж целия пост
# 406
Ще правим ли АКК тази година?
Виж целия пост
# 407
Здравейте и от мен Simple Smile Сега започвам първите меденки. Нямам търпение вече и реших да замеся едно тесто  Mr. Green
Определено ще направя ваниловите кравайчета - няма по-вкусно нещо от тях Simple Smile
А мъжът страшно много хареса АКК - Джемма  bouquet
Може би след десетна дни ще му е време и на него, за да отлежи хубаво Simple Smile
Успех на всички   chef
Виж целия пост
# 408
Следя темата от известно време и много ви се радвам. Simple Smile Последните години правя винаги по няколко неща за коледа, основно меденки, на доста по-любителско ниво от повечето тук обаче. Нямам претенции за голям кулинар, но ми доставя удоволствие да готвя.  Дори и не бях чувала за АКК и май се запалих да го правя. АКо плановете ми не се провалят мисля, че идния уикенд е идеален за него. Освен това ще започна от следващата седмица сигурно и сладки да пека, че детето вече дава зор Simple Smile. Имам една страхотна рецепта за вафлички, която знам от снаха ми. Казват се грилажки и се правят с дулсе де лече и орехи. Като си изровя тефтера тези дни мога да ви я дам, ако някой проявява интерес. Те определено са най-вкусното нещо, което някога съм правила.
Виж целия пост
# 409
Давай, разбира се. Ние много обичаме да пробваме нови неща.
Аз да похваля колежката, че беше направила рохлички, ама всичките до една ги изядохме  Grinning После защо д...то ми е такова!
Виж целия пост
# 410
Аз вече направих една доза с децата меденки, Джема   bouquet
и вече има само спомен от тях  Mr. Green
Замислям се за ванилени кравайчета, но много ги обичам и не смея, че още съм на диета  Crazy
Виж целия пост
# 411
А това Дулче ла лече откъде го купувате и има ли растителни мазнини в него (че само такова видях на едно място) ?
Виж целия пост
# 412
 Записвам се в темата .  bouquet
 Миналата година за пръв път правих коледни сладки и соленки. Не успях да си изпълня целите , но тази година от рано ще почна.
 Утре в градината на малката имат 'Cake sale' и днес запретвам ръкави меденки и мъфини да правя.
Виж целия пост
# 413
gingerina не съм купувала, но мисля, че в руските магазини съм виждала.
Виж целия пост
# 414
А това Дулче ла лече откъде го купувате и има ли растителни мазнини в него (че само такова видях на едно място) ?

Домашно дулсе де лече 1 вид, 2 вид
Виж целия пост
# 415
А това Дулче ла лече откъде го купувате и има ли растителни мазнини в него (че само такова видях на едно място) ?
Може и сами да си го направите като варите кондензирано подсладено мляко в тенджера под налягане за около 4 часа .
Виж целия пост
# 416
Ще правим ли АКК тази година?
Моят е готов още от октомври.    Laughing
"Поя" го през няколко дни и си чака ножа.
Виж целия пост
# 417
Някой дали знае къде се продават от тези силиконовите писалки, с които се украсява newsm78 И ако някой има такава, може ли да ми каже дали става лесно и дали едно дете на 6 би се справило с нея newsm78.
Миналата година детето украсява с клечка за зъби, ама мнооооого бавно става. Иска ми се тази година по-набързо да украсим, защото няма да разполагам с достатъчно време за приготовления, а тази украса на сладките ми е доста пипкава, защото и аз нямам достатъчно умения Crazy
Виж целия пост
# 418
Някой дали знае къде се продават от тези силиконовите писалки, с които се украсява newsm78 И ако някой има такава, може ли да ми каже дали става лесно и дали едно дете на 6 би се справило с нея newsm78.
Миналата година детето украсява с клечка за зъби, ама мнооооого бавно става. Иска ми се тази година по-набързо да украсим, защото няма да разполагам с достатъчно време за приготовления, а тази украса на сладките ми е доста пипкава, защото и аз нямам достатъчно умения Crazy

Eто тук има такива силиконови писалки,но незнам дали са удобни newsm78
Виж целия пост
# 419
Ехааа, чак на трета страница се разписвам. Grinning
Наталина, и аз ще пробвам линцерите и то още сега, че сме им фенове. Елхичката с краставицата много ми харесва, много уютно зимно стои, ще я пробвам. За нея се сещам, че за да не се плъзват надолу кръгчетата, може между всеки ред да се бодва миниатюрно парченце кашкавал, който хем да ги слепва, хем да задържа. newsm78
Ето и моите миналогодишни творения. Понеже бяхме на тема пъстра Коледа, сладките бяха от различни държави (няколко италиански, немски, австрийски, испански, финландски, шведски..., та даже се преборих с прословутия английски коледен пудинг, който се оказа голяма врътня наистина - само варенето отиде към 8 часа, а на следващия ден се доваряваше още 2 или 3, вече забравих Crazy).
От тази снимка нататък.
http://lulumba.snimka.bg/cooking/kulinariya.308926.32276608
 iulumba колко по рано се правят и колко време издържат Меденки с пълнеж по стара търновска рецепта
И обещаната стара търновска рецепта за меденки, която тази година ще включа, понеже ни е по темата.
Меденки с пълнеж по стара търновска рецепта
Продукти:
2 яйца
1 чаена чаша захар (може да се направят без захар, тогава се слага около 400 грама мед)
100-200 гр. мед
1 чаена чаша олио
2 чаени лъжици сода бикарбонат
2 чаени лъжици канела
брашно, колкото поеме
1 чаша прясно мляко
1 чаша счукани орехи
малко чисто масло
Разбиват се яйцата, прибавят се захарта, олиото, медът, содата, канелата и брашно, колкото е необходимо за да се получи меко тесто. От тестото се правят топчета, които трябва да са големи, колкото малки орехчета. Топчетата се нареждат в намазана предварително тава с олио на 2 пръста разстояние едно от друго. Пекат се. След изпичането се издълбават в средата. Към трохите се прибавят една чаша прясно мляко, една чаша счукани орехи, малко чисто масло и се прави крем. Меденките се пълнят с крема и се слепват една с друга.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия