Коледа 2014 - тема 1

  • 125 194
  • 738
# 435
За сега само запис  Hug Ще покажа и моите сладки като ги направя  Hug
Виж целия пост
# 436
С АКК се заех веднъж само и като че ли не ме влече отново да го направя.

Много хамалогия, нали?  Joy Само докато прочета рецептата и вече съм се изморила!

Кое му е хамалогията?
За мен Щолена е повече заигравка.
А АКК си е стандартен маслен кейк, с повечко сушени плодове.
Аз го правя точно за час.После сам си се пече."поливам" го на 4-5 дни.
Но аз обожавам вкуса и аромата му и дори суперсложна да беше рецептата, сигурно пак щях да му слугувам.    Laughing
Виж целия пост
# 437
Снимката на елхите и шапките е от италианския сайт. Само пиленцата са мои, правих ги за Великден. Боята сложиш в белтъченото тесто, след което шприцовах. Така мисля да направя и сега. На снимката елхичките са поръсени, а шапчиците са като напръскани със спрей като че ли, но може и те да са поръсени с боя на прах.

АКК-то не е трудно изобщо, не знам какво ви стряска.
Виж целия пост
# 438
Aз тази година мисля да правя:
-френска селска торта
-АКК
-линцерови сладки
-меденки,украсени с айсинг/фондан
-шоколадови бисквити
-ванилови рогчета
-медени къщички
Давайте някакви други идеи за вкусни сладки.Дребните сладки и медените къщички ще са ми за подарък.
Виж целия пост
# 439
Да ви споделя набързо рецептата ми за Грилажки.

250 гр. захар
250 гр. орехи
250 гр. масло
1 подсладено кондензирано мляко
вафлени кори

Захарта се карамелизира. Към тях се добавят смляните орехи и се бърка/ много  трудно/ за 1-2 минути докато са на котлона. След това се дръпва настрани и се добавят втечненото масло и кондензираното мляко. Връща се на котлона и за около 7 минути, като се бърка постоянно. След това трябва да изстине малко и се разстила между 2 вафлени кори, които са леко намаслени предварително. Може да направите по-тънки или по-дебели вафли според предпочитанията. Завиват се плътно с фолио и се оставят затиснати от тежест/ аз поставям книги/ поне за 24 часа. Режете на каквито размери искате, добре е да са по-малки, че са доста сладки.  Аз ги режа дълги колкото пръстчеи широки пръст и половина.
А вафлени кори откъде си купувате?
Имам подобна рецепта, но вместо кондензирано мляко слагах жълтици. Приятел ме беше снабдил с такива кори, но той имаше възможност да взима от фабрика за вафли. Корите отдавна свършиха. Не съм правила тази рецепта от 15-20 години, но наистина е нещо божествено.
Виж целия пост
# 440
На мен ми ги купуват от провинцията или от Македония. Веднъж съм взимала от Березка, но бяха много дебели и не ми харесаха. Ако някой знае хубави кори в София и на мен ще са ми от полза, че така трябва да агажирам да ми купуват и носят/пращат.
Виж целия пост
# 441
Джемма, може ли рецептата за жълъдчета?
Виж целия пост
# 442
В Икеа има готови шаблони за къщички, изпечени, с украса. Дали е взимал някой?

Tzvety,къде точно се намират тези шаблони?Ако ги намеря ще купя и споделя  Simple Smile
Виж целия пост
# 443
Ами долу в магазина за хранителни продукти. Закачени са на едни щендери в дясно. И аз ще купя, ама мисля, че ми е рано, че ще бъдат изядени Simple Smile
Виж целия пост
# 444
Благодаря  Wink Аз тази година за пръв ще правя меденки,щолен,къщички и се надявам да помагате,че хич ме няма в тези неща,но темичката ви е толкова хубава и приятна,че и аз се запалих Close-mas:
Виж целия пост
# 445
Здравейте, аз подготвям списък за пазаруване, че съм решила в петък вечерта да отпочвам някои неща. Та да ви попитам каква е причината да печете АКК в кутии, вместо във форми за печене. Може би става по-висок от формите или пък защото си остава там до коледа? Да попитам за всеки случай, че да не ми изкочи някое зайче. Иначе ще започна с по една доза меденки със и без карамфил и със и без айсинг според индивидуалните претенции у дома Simple Smile След това в събота или неделя ще ека АКК. Ако и други ще го пекат този уикенд ще ми е от полза паралелното следене на нещата до Коледа.
Виж целия пост
# 446
Aз тази година мисля да правя:
-френска селска торта
-АКК
-линцерови сладки
-меденки,украсени с айсинг/фондан
-шоколадови бисквити
-ванилови рогчета
-медени къщички
Давайте някакви други идеи за вкусни сладки.Дребните сладки и медените къщички ще са ми за подарък.



stefanel
, ето ти още една бърза и лесна рецепта.

http://www.bg-mamma.com/index.php?topicrefid=18;topic=623232.msg … 57579#msg20357579


Виж целия пост
# 447
А вафлени кори откъде си купувате?
Аз също съм взимала от руския магазин "Берёзка", имат в различни големини и форми! Peace Вероятно има и по други магазини, защо с едно бързо търсене в Гугъл излизат напр. тези и безглутенови дори.
Иначе е вариант да се заменят с вафлени фунийки за сладолед (продават във всеки голям магазин), но вече зависи от рецептата дали ще го позовлява.
Виж целия пост
# 448
С АКК се заех веднъж само и като че ли не ме влече отново да го направя.

Много хамалогия, нали?  Joy Само докато прочета рецептата и вече съм се изморила!

Кое му е хамалогията?
За мен Щолена е повече заигравка.
А АКК си е стандартен маслен кейк, с повечко сушени плодове.
Аз го правя точно за час.После сам си се пече."поливам" го на 4-5 дни.
Но аз обожавам вкуса и аромата му и дори суперсложна да беше рецептата, сигурно пак щях да му слугувам.    Laughing

АКК-то не е трудно изобщо, не знам какво ви стряска.

Момичета, казах го шеговито, не в някакъв невротичен смисъл.  Hug Не ме стряска изобщо, просто няма да имам време да се занимавам с него, а така ми се иска да опитам и аз някой път АКК, защото ми звучи много вкусно!

Някой ако иска - може да ми прати парченце!  Joy
Виж целия пост
# 449
Нали няма да пропуснете да съобщите за настояща и идваща промоция на краве масло? Ще благодарим дружно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия