Коледа 2014 - тема 1

  • 125 266
  • 738
# 675
Като за първи път мисля че съм доволна.Сега оставя печенето.
Скрит текст:
Скрит текст:
Чудесно изглеждат, чакам да ги видя изпечени.
Виж целия пост
# 676
 Благодаря за съветите за марциана и глазурата.
 Снощи забърках мини-щоленчетата по рецептата на Джема ,супер се получиха. За съжаления в плика със сушените плодове е ималои портокалови корички, които доста нагарчат та детето се мръщи. Днес ги пробвах и съм много довола.
 Също снощи замесих и една доза тесто за линцерови сладки, днес ги изпекох добре станаха , ноявно нещо съм объркала , много ми се ронеше тестото. Много трудно ги точих и изрязвах , постоянно се разпадаха. Дали брашното не им е дошло в повече , чемай малко повече от указаното сложих.
 И разбира се , нали останаха два  от сладките веднага забърках едни "Забравени сладки" .
Виж целия пост
# 677
Готова съм  newsm44
Скрит текст:
Виж целия пост
# 678
И аз отворих коледната работилница. Изпекохме меденките за елхата, като едната част ще бъдат за хапване естествено. Мисля да ги украся следващата събота, че другите неща от тазгодишния списък са все за правене в последния момент и няма да има кога после. Grinning Сега чинно чакат в най-голямата възможна кутия. Grinning
Виж целия пост
# 679
Здравейте! Днес си купих марципан от Лидъл,но няма да го ползвам тези дни,та въпросът ми е,къде да го съхранявам? Имам необитаема стая в която е 13 градуса. Мисля там да държа сладките. Там ли да го сложа или в хладилника? Също така си взех от Кауфланд "бакпулвер за меденки".В него има канела,карамфил,джинджифил,кориандър,черен пипер,бахар,кардамон,индийско орехче. Трябва ли да му добавя още нещо?  newsm78
Виж целия пост
# 680
Днес спретнах едни арменски сладки

http://ilrai.blogspot.com/2010/12/blog-post_05.html

много са вкусни

те трайни ли са като меденките?

Виж целия пост
# 681
И аз днес много им се чудих на тези сладки, но направихме бастунчетата на Wafi, защото за тях съм сигурна, че издържат.
Виж целия пост
# 682
Аз пък през седмицата правих меденките на Джемма. И.... вече ги няма  Mr. Green Определено са по-вкусни, ако са по-препечени, но си трябват здрави зъби.
Виж целия пост
# 683
Здравейте! Днес си купих марципан от Лидъл,но няма да го ползвам тези дни,та въпросът ми е,къде да го съхранявам? Имам необитаема стая в която е 13 градуса. Мисля там да държа сладките. Там ли да го сложа или в хладилника? Също така си взех от Кауфланд "бакпулвер за меденки".В него има канела,карамфил,джинджифил,кориандър,черен пипер,бахар,кардамон,индийско орехче. Трябва ли да му добавя още нещо?  newsm78

Марципанът в Лидл в хладилна витрина ли беше? Повечето марципани (или поне всички, които аз съм виждала и ползвал) са във вакумна опаковка и се държат на нормална стайна температура. Така че не му робувай толкова на марципана. Иначе в тази стая може да ис съхраняваш сладките съвсем спокойно.
Колкото до подправката, според мен си има всичко, аз бих добавила допълнително само канела и малко джинджифил, че никога не са ми достатъчни в тези смески.
Виж целия пост
# 684
Запис
Виж целия пост
# 685
Ето една препоръка за "бързи" коледни панделки и от мен Simple Smile https://www.youtube.com/watch?v=rCSRoIZmjDQ
Виж целия пост
# 686
 santa2запис
Виж целия пост
# 687
Сега на обяд, по Бон Апети, даваха страхотна рецепта за сладкиш с ябълки, ром, кардамон ......точно на Коледно мирише, смятам да го опитам и ще споделя, но звучи прекрасно  Whistling
Виж целия пост
# 688
Момичета, пак да питам, колко са трайни арменските сладки, като меденките или....?
Виж целия пост
# 689
Момичета, пак да питам, колко са трайни арменските сладки, като меденките или....?
Аз правих преди 10дни някъде и според мен в никакъв случай не могат да издържат повече от 1седмица.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия