Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Живот в Япония

  • 80 810
  • 205
# 180
сега сме в кашива,в близост до Токио
Виж целия пост
# 181
Супер:р ! Волейболист е:)
охо,страхотно.А действащ волейболист или вече не се състезава?
Виж целия пост
# 182
 Peace
Ако някой може да ми отговори...има ли мито на колет (храни и напитки) от Европа ако получиш?
Както например в БГ ако получиш колет извън ЕС дължиш мито и ДДС , ако надвишаваш 30лева
 bouquet
Виж целия пост
# 183
Peace
Ако някой може да ми отговори...има ли мито на колет (храни и напитки) от Европа ако получиш?
Както например в БГ ако получиш колет извън ЕС дължиш мито и ДДС , ако надвишаваш 30лева
 bouquet

По закон много неща са забранени да се внасят, но аз получавам често храни и напитки и нямам проблем с колета. Важното е да не описваш подробно това, което пращаш. Пиши храна, примерно, а не салам, сирене или подобни. Също сложи ниска цена - около 50-60 лв, като стойност на целия колет.
Виж целия пост
# 184
 bouquet
 Snowche
Виж целия пост
# 185
Всякакви сирена ако са вакумирани са ок, салами и месни не, освен ако са от т.н. специално сертифицирани.
Виж целия пост
# 186
Bubkab, благодаря ти Simple Smile Аз всъщност не се обиждам на Алекслав Simple Smile

Алекслав, има разбира се и много умни хора - малцина, но ги има. Но масата са под обикновеното ниво на масата в Европа. Нека така да се изразя. Пак казвам - това е мое мнение Simple Smile

Прощавай, Сноуче, не мога да се съглася с теб. Изчетох темата от началото до края и ми прави впечатление колко полезна информация от първа ръка даваш, за което ти благодаря, някои неща трябва да се видят, за да имаш мнение по тях.
Прави ми впечатление обаче и с какво презрение говориш за японците. Да, имат си и добри и лоши страни, но това е една различна от нас нация и имат различни разбирания. Не можеш да очакваш като чужденец да им се натресеш в държавата насред с векове утвърждаван ред и порядки, и да ги наречеш тъпи. Те са интроверти и много дисциплинирани. От едно шест годишно дете можеш да научиш какво е ред, което си готви, почиства и сменя няколко влака до училище, докато тук петнайсет годишните ги карат с кола на двайсет минути път и им приготвят дрехите преди да излязат.
Те са различни, така са свикнали, така са били обучени и отгледани. И успяват, цял свят е хукнал натам. Не те разбирам, честно, как живееш и работиш там, след като така не ги харесваш? Как комуникираш с тях, как си пазаруваш, използваш услугите им, живееш в страната им, а по форумите типично по български говориш не особено ласкави неща за тях. Аз бих се засегнала ако чужденец дойде да живее в България, облагодетелства се от услугите ни, живее по- добре, отколкото в собствената си страна, а като се прибере вкъщи разправя на всички какви маймуни сме,  колко сме тъпи и как не ставаме за нищо и не желае приятелства с нас.
"Хилядите хубави неща" ги правят хората, иначе е просто едно място от сгради, улици, небе и земя - като всеки град и всяка държава.

Хубав ден ти пожелавам.
Виж целия пост
# 187
Тулита, не можеш да ме разбереш, защото не си живяла тук. “Типично по български” мнението ми споделят огромна част от чужденците. Не ми се спори с никой, аз изказвам мнението си. Живяла съм и на други места и знам, че перфектна държава или народ не съществува. Трудно живея тук, но въпреки това ще ми липсва, когато си тръгна. Никой не може да разбере това чувство, докато не се сблъска с Япония.
Виж целия пост
# 188
Здравейте,нова съм темата;искам да питам,някой запознат ли е с този сайт?:
  https://japanhaul.com
Виж целия пост
# 189
Какво работите всички ,че имате шанс за живот в Япония ?
Виж целия пост
# 190
Какво работите всички ,че имате шанс за живот в Япония ?
Да, и мен ми е любопитно!
Виж целия пост
# 191
 bouquet
Може ли, да ми напишете сайт в Япония, който да е подобен на olx
 
Виж целия пост
# 192
Здравейте, от известно време следя тази тема и ще ми е много полезно ако някой може да ми сподели дали има някакъв вид финансиране или дори кредит свързан с образованието, защото искам да пратя дъщеря ми да учи в интернационално училище в Токио
Виж целия пост
# 193
Здравей, Магней22. Какво имаш предвид под интернационално училище? Всички интернационални училища в Токио са частни и доста скъпи. За пример 3 годишната ми дъщеря посещава такова от евтините и плащаме по 4000€ на семестър (3 месеца е семестърът). Съответно, както се досещаш, те не предлагат стипендии. Евентуално можеш да потърсиш японски училища, които да покриват някакви разходи (примерно храна и спане), но аз лично не съм чувала за такава програма. Може и да има де. А на колко е години дъщеря ти и къде живеете? И защо търсиш такъв вариант?
Виж целия пост
# 194
Дъщеря ми е на 16, имаме приятели в Токио и след време ще работя там. Проблемът е, че дъщеря ми знае само английски език и за това търся интернационално училище.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия