Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 121-ва тема

  • 172 400
  • 727
# 465
Фея Кръстница, можели рецептата за хляба.  bouquet
Сложих пшеница да покълне (не повече от това на снимката по-долу). В кухненски робот сипвам чаша и 1/2 от пшеницата + 1/2 чаша суров, белен, покълнал слънчоглед + две щипки хималайска сол със сушени чесън, босилек, розмарин, черен и Кайен пипер. Ръснах и мъничко индийско орехче.

Обработвам с S нож, докато сместа не стане лепкава. После оформям като хлебчета (направих 2, колкото дланта ми), слагам ги в дехидратира и ги суша. През първия час на 145о F (ок. 63о С), а през останалите 9 часа - на 115о F (ок. 46о С). 

Хлебчетата са тежички и плътни, с хубава, хрупкава коричка и мека среда. 2-3 филийки засищат като половин самун от обикновения, печен "пълнозърнест" хляб. Като хранителни стойности двата вида хляб са също абсолютно различни.

Виж целия пост
# 466
Ето го и въпросният чийзкейк с карамелен сос, за който ви казах вчера - http://chocolatekitchen21.blogspot.com/2014/11/blog-post_9.html

Виж целия пост
# 467
Печени пилешки бутчета, ориз, предястие от извара и чесън.

тиквеник

печена тиква

крем брюле
Виж целия пост
# 468
какви апетитни бутчета   bouquet

у на с меденки http://pep-4o.blogspot.com/2014/11/blog-post_10.html



и така, на меден линцер с шоколад



заек с ориз



пилешко с ориз и спанак   http://pep-4o.blogspot.com/2012/10/blog-post_28.html



мъжка салата за милото  http://pep-4o.blogspot.com/2009/11/blog-post_14.html



тиквеник http://pep-4o.blogspot.com/2010/12/blog-post_26.html




и маслинена разядка http://pep-4o.blogspot.com/2011/12/blog-post_13.html



Лека нощ и спорна нова седмица!   bouquet
Виж целия пост
# 469
Ние вчера си играхме в кухнята с дребната и направихме домашни бонбони:
с цветна захар - тя ги прави:

Страхотни са! Може ли да кажеш как направи цветна захарта?   bouquet

Али-Баба, може ли рецептата за лютеницата?  Hug
Виж целия пост
# 470
Това ще е утрешната сурова закуска: овесени ядки, стафиди, елда, чия, пшеничен зародиш, конопено семе и кефир (преди да ги разбъркам, разбира се):

Виж целия пост
# 471
Фея Кръстница, много нестандартни неща хапвате Simple Smile Винаги съм си мислела, че елдата се вари, а я видях в твоята сурова закуска. Може ли да се накисне от предната вечер?

Пеп-4о, честито на дипломиралите се!  Hug

svetlana21, много апетитен чийзкейк!

От мен една бърза ябълкова тарта:


и пиле по италиански (по рецепта на Дона Хей):
Виж целия пост
# 472
Здравейте, мамета, много ми липсваха вашите рецепти и вашето настроение в тази темичка- главният виновник, че не влизам е двумесечното ми бебе, което, като го добавих към батко на 2год и 7 месеца стават малко предизвикателство Simple Smile.
Записче с една детска рецепта:)
ГОЛЯМА ПАЛАЧИНКА
http://cuisinaria.blogspot.com/2014/11/blog-post.html


Виж целия пост
# 473
Здравейте, момичета!Вече доста теми само се облизвам на вашите страхотни кулинарни идеи   bouquet, но е време да се запиша и аз в любимата тема:

Тиквени курабийки по рецепта на Танита



Френска селска торта в мини-вариант



и парченце от тортата за отминалия ми преди доста време РД



Хубава нова седмица ви пожелавам!
Виж целия пост
# 474
Привет,следя ви и се наслаждавам на вкусотииките  Crazy Hug Hug!
Скоро не съм се записвала(не,че не готва),апарата не беше в нас,ето какво си пожелаха днес:
малката ми принцеса:супа-топчета


мъжо-пържоли


останалите:тутманик




бърз кекс

Виж целия пост
# 475
снощната вечеря, от която не остана и трошичка - пица
Виж целия пост
# 476
Фея Кръстница, много нестандартни неща хапвате Simple Smile Винаги съм си мислела, че елдата се вари, а я видях в твоята сурова закуска. Може ли да се накисне от предната вечер?
Ако е сурова като моята - да, може. Ако е бланширана, трябва да се вари.

Моята на практика се накисва в кефира за през нощта.

У нас 90-95% от менюто ни се състои от сурови продукти. Целта е да ядем неща, които са с висока хранителна, а не с висока калорийна стойност.
Виж целия пост
# 477
Тутманичета Simple Smile

Виж целия пост
# 478
Щрудел с ръчно точени кори и ябълки
Виж целия пост
# 479
Фея Кръстница  Hug  Чията /обожавам я/ и овесените ядки така сурови ли ги слагаш? И всъщност ти разбъркваш всичко в кефира и го оставяш за през нощта, така ли? Аз така правех преди на децата закуска - от предната вечер накисвам овесени ядки със сушени плодове в кисело мляко и на сутринта падаше ядене, но покрай навиците в училище започнаха въобще да ми отказват тази храна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия