Ти какво сготви? Снимай, покажи?! 121-ва тема

  • 172 319
  • 727
# 630
Тайна - много идейно Hug
Но, няма да ми се получи този път, защото винаги не си преценявам плънката и ми остава Grinning сипвам я в тавата да се пече около чушките Peace Та, ще правя бешамел.
Виж целия пост
# 631
Мерси, polly.

Да обясня и за канолите, ако на някой ще му е интересно, защото и на мен самата това ми беше първият опит (т.е първи с истинските формички за каноли, защото съм правели и преди със собственоръчно направени фунийки, но не станаха така както искам и както трябва да изглеждат канолите).
Канолите не са никак трудни за приготвяне, само трябва повече да се внимава и най-важното да имаш точните формички. Не зная обаче дали има от тях в България, трябва да се огледа. Купих моите от Милано, взех си два пакета, вътре са по три формички, общо шест.
Написах в Гугъл - Cannoli recipe и се спрях на първата рецепта, която ми излезе. Ето тази - Homemade Cannoli
Да отбележа, че няма нужда да се намасляват леко преди да им се сложи тестото, отлепят се без грижи, но както отбелязах - важни са формичките.
Важно е да се знае, че стават при пърженето за секунди, наистина секунди, при много добре загрято олио и трябва две части, които се съединяват отгоре, да са много добре притиснати, за да се разтворят при пържене. Самите каноли трябва да се въртят постоянно и веднага да се изкарат щом порозовеят. Кремът си го направих предварително от домашна извара и сметана, с пудра захар, а след като изпържих канолите, оставих ги да изстинат добре и ги напълних (с шприц) около половин час преди сервиране. Не трябва да престояват с крема, защото много омекват, но половин - един час е напълно достатъчно, за да поемат, тя и без това самата фунийка е много тънка, точи се на 0,3 см.
Страхотен десерт само това мога да кажа, ще се прави многоооо и занапред, не останаха. Толкова е приятен самият крем, а в състав с тази коричка, която омеква... става - бижу.
Виж целия пост
# 632

и, докато се печаха, набърках бързия и лесен АМЕРИКАНСКИ СЛАДКИШ


Labrex, яйцата разбиват ли се предварително - миксер, вилица?



Бутерки със спрайт, познайте чии  smile3521
Виж целия пост
# 633
Привет на всички вълшебници в кухнята, пишещи в темата! Hug

Времето се влошава прогресивно и май все повече от нас се задържат в кухнята - страниците изобилстват от апетитни предложения и се запълват все по-бързо.

пеп-4о, прекрасен заек! Имам един във фризера и май току-що реших по коя рецепта ще го сготвя! Досега беше ясно единствено, че ще е по някоя от твоя блог, който ползвам по презумпция за всякакви видове меса, сега вече и конкретната рецептае избрана. Благодаря за вдъхновяващите фотоси!  bouquet

megansg, вкусни неща си наготвила! Даваш ми хубава идея за овчарски пай - твоят ми изглежда прекрасно! Peace

desigeorgievaa, пролетни мисли ми навява твоята ягодова торта. Чудна е! Heart Eyes

separate, бутерките ти изглеждат възхитително! Облизвам се пред монитора! Crazy

Ето и поредните три предложения от мен:

Яйца по панагюрски:



Фахита кесадияс с пилешко, рецепта за която видях тук, в темата:



Банофи пай, маскиран като торта - за третия рожден ден на порасналото ми момченце:

Виж целия пост
# 634

Windy, да ти е жив и здрав юнакът! Чудесен  банофи пай! Heart Eyes   bouquet

и, докато се печаха, набърках бързия и лесен АМЕРИКАНСКИ СЛАДКИШ

Labrex, яйцата разбиват ли се предварително - миксер, вилица?

separate, не, нищо предварително не се прави. Трупкаш в купа продуктите, както са по реда в рецептата (да е сигурно, че няма да пропуснеш нещо Laughing) и накрая хващаш лъжица/ вилица и хубаво разбъркваш. В рецептата пише да се оставят така сложените продукти половин час и тогава се разбъркат, но не чакам. Трупкам, бъркам и в печката. Последния път правих половин доза и от заплесия ливнах половин чаша мляко+ още толкова олио. Видя ми се рядко тестото, добавих малко брашно 2-3 с.л. и изпекох. Стана много нежен сладкиш, тестото беше страшно меко и приятно, но и хубаво какао сложих, почти шоколадов стана. Laughing
Ако почерпиш една бутеркааа Heart Eyes Heart Eyes Heart Eyes, много отдавна не съм правила!   bouquet

Картофи на фурна


Питка-памук по рецептата на ЗИЧЕ

Виж целия пост
# 635
Кестенов десерт на фурна



Тарталети от бутер тесто с яйчен крем

Виж целия пост
# 636
Уинди, да ти е здрав и силен рожденика!

***

Днешната вечеря: вермичели от сурова тиквичка със суров кремообразен сос от орехи, кашу, бадемово мляко, хранителна мая и подправки. Отгоре има веган кашкавал "Пепърджак".

Виж целия пост
# 637
Megansg, взимай чинията с домашен булгур и направо у нас на гости... Как искамм! Но домашен... Ех!

От мен един Трицветен кекс

Виж целия пост
# 638
Megansg, взимай чинията с домашен булгур и направо у нас на гости... Как искамм! Но домашен... Ех!

Булгур е пълнозърнеста пшеница. Да нямаш предвид бахур?
Виж целия пост
# 639
Бързият медовик на Селма за моето пораснало слънчице!





Виж целия пост
# 640
Само да кажа ,че ,,омайващ кекс Венета,, е наистина страхотен,а майка ми го нарича ,,трепач,,  Grinning . Благодаря на Дорка ,която сподели а мен рецептата и на Венета ,че е сътворила такава   срахотна рецепта   bouquet  chef Hug
Виж целия пост
# 641
Megansg, взимай чинията с домашен булгур и направо у нас на гости... Как искамм! Но домашен... Ех!

Булгур е пълнозърнеста пшеница. Да нямаш предвид бахур?

ами Меганс си е показала разкошен бахур, Лав,с очевидно е имало него предвид, а е допуснала грешка, не виждам смисъл от забележката...
Дори бих искал да даде рецептата как го прави, че не винаги ми се получава толкова апетитен  newsm78
Виж целия пост
# 642
И аз моля MEGANS`G за рецептата за бахура
Виж целия пост
# 643
Love`s Green Kitchen , много красив кекс! И на  alpha_beta тортичката е много апетитна.  labrex, тази погача все я подминавам, но като водях твоята и така ме съблазни, може и аз да се пробвам тия дни.
Аз да си покажа първата партида мезета за тази година:
с подправки за мен:

и без - за всички останали
Виж целия пост
# 644
Страхотни сте всички...много апетитно и вкусно е всичко

За днес мекици,свински бузи с кисело зеле и една супа топчета със зеленчуци...снимка по късно ще добавя,че е още гореща






Бахура го правим почти като на Пепи рецептата...ама без ориз и кимион...така го правеше баба от Стара Загора...там са и братовчедите ми сега.А продуктите ги донесе комшийката,че колиха прасе и го правихме заедно

http://pep-4o.blogspot.com/2010/02/blog-post_9846.html

Чопи много хубаво е мезето...такива ги правих с килограми...нали съм касапска снаха
Алфа честито на слънчицето и много да ви радва
Лове прекрасен кекс...ще намина към Коледа,че тази доза излезе по две кила на семейство
Деси,Поли,Сепарате,Вин,Лабрех,Ваня,Фея и при вас е много хубаво
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия