По-вкусно и по-лесно с Philips Multicooker!

  • 143 245
  • 920
# 45
Ама на колко време да го сложа, колко мазнина, като фритюрник да сложа максимално картофи и да се покрие с мазнина или да спестя от мазнина и да пека дозата на няколко пъти като в тиган или като в този активфрай .....за който ми се дудне и да разбърквам аз собственоръчноnewsm78 newsm78



И един отделен въпрос, някой оробвал ли е да слага силиконови формички и да пече мъфини например или ще се разтопи силикона  newsm78
Виж целия пост
# 46
Някой беше писал, че е пекъл кекс в силиконова форма, така че няма страшно.
За картофите - аз си го представям като пържене в тиган - това за количеството мазнина.
Относно времето - надали ще стане без да стои шнад уреда и да разбъркваш периодично (пържи се на отворен капак). Не съм пържила картофи, само предполагам.
Виж целия пост
# 47
Слагаш малко олио като за тиган и малко картофи и си ги бъркаш точно като на тиган. Peace Не слагам време, нито затварям капак. Просто пържене.
Виж целия пост
# 48
Благодаря момичета   bouquet  bouquet

П.П Картофите по-скоро се задушават отколкото пържат.....това на затворен капак, ще видя след малко на отворен, втората доза  Tired ама нали идеята беше поне да не мирише толкова.....

На мен ми се струва, че темп. за пържене е ниска/ а то не може да се увеличи на тази програма , нали?/ за хрупкави пържени картофи....разкашкаха ми се изцяло  Tired мъжът ми ме гледа с подозрение, май има някакво желание да го връщаме и да взимаме акртивфрая  Tired фалстарт....

П.П На отворен капак, се запържват и стават златисти, но въпреки всичко се пържаттт многоооо бавно, най вероятно заради по-ниската темп. и съответно се напояват и с повече мазнина. Определено не става за пържене на картофи уреда


П.П.П Напук на мъжът ми и на бременното ми безсънието , станах и на инат реших, че ще пробвам да пека АКК  Mr. Green определено се получи работата/ще кача после снимки, като престои малко/ Много добре се получи и съм много доволна. Уредът остава!  Mr. Green нрави ми се това, че за печенето уредът е с малък обем, а за манджа си е доста обемен. Към момента сме в домакинството 2ма човека/с потенциал за 3ма/ и по принцип обичаме кексове и печива, но не ядем в големи количества и винаги изхвърлям, този път ми се получи перфектното количество, ще има повод, по-често да пека и да ми е разнообразно. Смятам да тествам и браунито ми в него  Wink А днес ще правя свинска капама и хлебчето с маслини.....да видим мъжо дали няма да пропее друга песен , стискайте палци  Praynig
Виж целия пост
# 49
Звезден Прах, може ли рецептата за АКК.   bouquet
Виж целия пост
# 50
Това е моят вариант, забърках всички чудесии, както си е по оргинална рецепта за тава, само че намазних форманата на мултито, и изсипах там. Сложих да пека на 160 градуса за 2 часа, после ми се стори малко недопечено и пуснах на още 40 минутки  Crazy

Необходими Продукти
череши - 3 ч.ч. червени и зелена захаросани череши
ананас - 2 ч.ч. захаросан
орехи - 100 г,
нарязани стафиди - 100 г златни
мазнина - 1 ч.ч. свинска мас или масло
захар - 1 ч.ч.
яйца - 5 броя
канела - 1/2 ч.л.
джинджифил - 1/2 ч.л.
карамфил - 1/2 ч.л
смлянчерен пипер - 1 щипка
ванилия – екстракт
брашно - 3 ч.ч.
бакпулвер - 3 ч.л.
сол - 1 ч.л., равна
Приготвяне на Плодов коледен кекс
В голяма купа смесете черешите, ананаса, орехите и стафидите и оставете настрана.

В друга голяма купа разбийте мазнината и захарта до пухкава консистенция.

Добавете яйцата, ванилията и постепенно брашното, пресято предварително с бакпулвера и солта. Разбийте добре и объркайте с плодовете.

Прехвърлете сместа в намазнена и набрашнена форма за печене.

Сложете да се пече в предварително загряна фурна на 150 градуса за около 2 часа или докато клечката за зъби излезе чиста.

Готовия плодов коледен кейк охладете за 10 минути, преди да извадите от формата.

Оставете го да изстине напълно, увийте го хубаво с фолио и го съхранявайте на хладно място
*********

Между другото врътнах и една спаначена супа и я застроих не със сметана, ами с яйце и кисело мляко, просто на отворен капак, 4-5 минути преди да свърши програмата. Хубавото е наистина, че може да се готви на затворен капак. Относно миризмата има продукт на ДМ с  оцет, с него чистя микровълновата точно от миризми. Наистина остава в съда на мултито някаква миризма/снощи освен картофи пекохме и наденица и си миришеше. Накиснах с вода и малко с препарата с оцет и се отмирисва  Wink
Виж целия пост
# 51
Момичета,като ви чета и ви завиждам благородно!Какви вкусотии само...И аз като една потребителска въртя 5-6 манджи и имам огромното желание да разнообразявам и мисля,че с този уред ще се получи!
Само се чудя как да накарам мъжо да ми го купи Simple Smile
Виж целия пост
# 52
Само не му обещавай пържени картофи  hahaha

п.п На тоя уред днес му спрях тока, в тоя ред на мисли, някой знае ли как е от иккономична гледна точка?Повечето ми уреди включаемо фурната са ми А++ и готвя спокойно без да ми се отразява сериозно на бюджета Но тъй като ми се струва, че готви по-бавно в сравнение с фурната и котлона, ама пък не губи топлина, дали е икономичен също?
Виж целия пост
# 53
Запис.
Виж целия пост
# 54
Аз тази вечер приготвих кюфтета по Чирпан-ски.
Определено в мултито всичко става по вкусно.
Не бих заменила този уред за нищо на света.
Такъв аромат се носи, скоро чакам някои познат да ме посети от вълната на аромати облизвайки се eat!
Виж целия пост
# 55
При мен пък изобщо не мирише, както като готвя по традиционният начин и това ме кефи най много, Плюс, че докато се къкри виненият кебап се изкъпах, измих банята, оскубах веждите и сега чакам, че има още 2 минутки и да слагам манджата  Mr. Green
Виж целия пост
# 56
Какво е АКК?
Виж целия пост
# 57
Английски Коледен Кекс/кейк, ама моя е плодов  Whistling
Виж целия пост
# 58
Някой може ли да помогне със сармите, че ми се струва че е леко сгрешена рецептата в книжката. Не пише и колко вода да се сложи. Може ли някой който е правил/че нали днес е денят и смятам и да са постни/
Виж целия пост
# 59
Здравейте и аз от една седмица с кукъра на Филипс. Горе долу се напасваме. Искам да питам за печенето и по точно кексовете.
Първо правих ябълковия от книжката отдолу прегоря, отгоре стоеше като недопечен. Сега правих обикновен кекс бананов остана стиклен , намалих на 150 за1 час отдолу опечен отгоре пак не опечен . Къде греша? Трябва ли да ги обръщам, как става номера да има коричка и отгоре? Весело посрещане на празника.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия