Давате ли зехтин?

  • 5 158
  • 62
# 45
Пробвах със зехтин, но не му хареса и се отказах.
Олио не съм слагала.
Сега готвя със масло  или рапична мазнина Peace, редувам ги.


На коя фирма е маслото от рапица, аз също искам, но до сега не съм виждала

Ами за съжаление май в България не го предлагат.
Доста време го търсих,и след като не го намерих,накарах вуйчо да ми донесе от Австрия.



Аааааа, знаех си аз, че тука го няма........не е честно   Sad Wink
Виж целия пост
# 46
Има рапично олио и в България, преди години си купувахме от верига супермаркети СВА. Проверете в по-големите магазини.

А у дома се готви само със зехтин. За Мариела - екстра върджин в ястията, масло - в кашичките и макаронените изделия.
Виж целия пост
# 47
Провери и в магазините за здравословни храни.
Виж целия пост
# 48
Добре, това значи ли, че рапичното олио е по-здравословно от зехтина? Аз разбрах за него покрай пюретата  Simple Smile Иначе и аз започнах да слагам по малко зехтин в зел,пюре на Ади.
Относно зехтина за пържене и аз съм чувала, че не е добре да се пържи с него защото му се загубвали полезните вещества, но не мога да твърда дали е така или не...
Виж целия пост
# 49
Има рапично олио и в България, преди години си купувахме от верига супермаркети СВА. Проверете в по-големите магазини.



Ами аз навсякъде проверих и в големи и не чак толкова големи магазини,но няма ,поне в Пловдив

Провери и в магазините за здравословни храни.

За тези магазини не бях се сетила ooooh!
Виж целия пост
# 50
Аз всъщност мога ли вече да го почвам зехтина?
Виж целия пост
# 51
Марго, аз започнах като станахме на 6м, но има мами, които и преди мен бяха започнали
Виж целия пост
# 52
Добре, това значи ли, че рапичното олио е по-здравословно от зехтина?

Не,едва ли.По-добро е от слънчогледовото олио,но не от зехтина.Аз ползвам за готвене от фъстъци,царевичното има някакъв дъх,дето не ми харесва.Рапичното,честно казано,не знам от какво е.Може ли някой да ми обясни  Praynig
Виж целия пост
# 53
Аз всъщност мога ли вече да го почвам зехтина?

На нас педито ни каза,като навърши 6 месеца.Можеш да започнеш,остават ви 4 дни само  Grinning Така свикват с вкуса без проблем,ако си започнала с масло,повечето после не го искат.
Виж целия пост
# 54

Рапичното,честно казано,не знам от какво е.Може ли някой да ми обясни  Praynig

Рапичното масло се прави от растението рапица, но се отказвам да го взимам, защото май не е много полезно.....

Ето ви една статия за мазнините:

http://margaritta.dir.bg/2avgust/01maslo.htm
Виж целия пост
# 55
Страхотна статия  Peace ,благодаря ти,разпечатах си я   Grinning
Виж целия пост
# 56
Това за рапичното семе,където го пише в статията която secretgarden e дала,за първи път го чувам.
Аз намерих това;http://www.nanocom-bg.com/vitaminf.php, където също пише за рапичното семе,а и за други мазнини.
Виж целия пост
# 57
В рапичното масло се съдържа необичайна за метаболизма на човека мастна киселина ерукова, консумацията на която води до мастни прониквания и клетъчна смърт в сърдечния мускул, поради което са създадени технологии за изключване на еруковата киселина.



от тук:
http://www.howtoeat.info/tema.asp?razdel=3&temaN=16&page=1

Е явно я премахват тази киселина, но все пак
Виж целия пост
# 58
И какво излезе, че зехтина е най-подходящ за топлинна обработка  newsm78 Даже царевичното олио, което толкова много ползвам, не е полезно  Confused
Виж целия пост
# 59
и аз съм изненадана от резултатите  Thinking, избяхвах зехтина за готвене т.к. ми идваше тежък, въпреки че вкъщи редовно имам зехтин, в зелените салати слагах рапично, че е по-леко

за детето не съм давала, ползвам готови пюрета и в тях има мазнина, но се сещам, че ни предупредиха ако готвим в първите месеци да избягваме студено пресованите мазнини, заради оцветителите, които са алергени.
това е в нашия случай на алергична обремененост
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия