Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

"Песен за огън и лед" - 13

  • 29 591
  • 747

Анкета

Кой според вас е най-големият Играч в Играта на тронове?

Опции:

* Може да изберете максимум 2 опции.

# 15
БР - Бриндън реките - КГ - Кървавия гарван
Почни да четеш за бунта на Блекфир, за Горчивата стомана и ще ти стане ясно. Прочети и Тайнственият рицар - там добре е описан. Хеле - хвани Историята...
Т.е., тези неща ги има в останалите книги ан автора, не в "Песента", така ли да разбирам? Защото и тези Блекфири не ги помня...сори за тъпите въпроси, много ми е интересно да ви чета, но си признавам, че на моменти не знам за какво говорите  Mr. Green
Останалите книги и спойлерни глави не съм ги чела.
Виж целия пост
# 16
Защо на Марджъри и викате Мандърли, или говорите за друг персонаж??? newsm78


Варис може да има Егон, но за мен е лъжовен Егон  и това ще ни се разкрие.

За кутрето мисля, че той имаше пръст и в това Лизата да отрови Джон Арин
Виж целия пост
# 17
Мандърли и Марджъри са съвсем отделни личности Simple Smile
Даже във филмът става ясно, че Лизата е отровила Джон Арин , по настъвления на Кутрето.
Виж целия пост
# 18
 Бум - и друг път съм ти казвал хващащ се за думата!
Голяма си буквоядка! не се ли сещаш че като съм казал секунда разлика съм имал предвид небивало малък интервал от време. Едва ли някой е измервал с хронометър, дали Церсей и Дж. са се родили две минути един след други или 90 секунди .

Обаче като си права - права си. И аз съм съгласен да бъдат вкарани всички! Най-добре!
само не знам има ли толкова възможни отговори (не знам как се прави анкета)?
не вярвам откровено в тази теория Джейми ми изглежда твърде съзнателен, а видяхме Трън как бързо разбра, че се варгват в нея.  Пък и БР е нямало как да разбере от детската му възраст, че тъкмо Джейми ще изиграе такава ключова роля, а не да речем Лорас! Нищо че БР е маг.

Иначе поздрави за идеята за Болтън да бъде включен бях го забравил. Бащата Болтън също е гений. Един от най-големите след Тивин.
И в този аспект на мисли ми се струва че подценяваме незаслужено Кеван - нека и него го включим.
Виж целия пост
# 19
Мандърли и Марджъри са съвсем отделни личности Simple Smile
Даже във филмът става ясно, че Лизата е отровила Джон Арин , по настъвления на Кутрето.

Този Мандърли да не е от другите книги, въобще ми е бяло петно за него.

Да , де (за Лизата) по-горе като изброяваше някой за Куртето и това , можеше да се каже.
Виж целия пост
# 20
Т.е., тези неща ги има в останалите книги ан автора, не в "Песента", така ли да разбирам? Защото и тези Блекфири не ги помня...сори за тъпите въпроси, много ми е интересно да ви чета, но си признавам, че на моменти не знам за какво говорите  Mr. Green
Останалите книги и спойлерни глави не съм ги чела.

Точно така и в останалите книги свързани с Поредицата.
Прегледай внимателно първия пост на темата.

Кеван е дясна ръка на Тивин, самият той не направи нищо особено Варис му отне тази възможност, а имаше добри планове да бих го поставила на едно ниво с Тирион.

Серсей направи доста, ако не се гледа на нея толкова повърхностно, не може да не се оцени далновидността под арогантността и. Това, че за нейно съжаление гордостта и надделява над разума, това работи само за Кутрето и Варис.
Виж целия пост
# 21
ЧОВЕЧЕ,

http://awoiaf.westeros.org/index.php/Brynden_Rivers - "вземи и чети за Бриндън Ривърс тук, ако нямаш ИСторията.
В УИКИ Вестерос Хващаш и четеш всичко от Бунта на Деймън Блекфир - как Копелето започва Бунта. През Втория бунт на Горчивата стомана. После ако имаш Тайнствения рицар - четеш него и третия бунт на Деймън Втори където БР взима основно участие. И после отиваш на следващия бунт на Горчивата стомана. Тривековната война между Блекфири и Таргове. за да завършиш със Смъртта на Мелис чудовищния убит от сър Баристан Селми .
 И в книгите има инфо - ама е разпокъсано - Примерно в спомените на Баристан в Танца, когато Денерис отлита и той готви заговора.
извинявай ако съм груб ама това е базова инфо.
П-С. хвани и главите на Бран в Танца!
Виж целия пост
# 22
Сега се зачетох в старата ви тема -12, даже не съм и смятала ,че има теория, че МР=РТ Grinning Grinning
Виж целия пост
# 23
Тривековната война между Блекфири и Таргове. за да завършиш със Смъртта на Мелис чудовищния убит от сър Баристан Селми .


А сега Джони най-сетне разбра как се чувстваме повечето в темата с тебе.  Joy

Войната Блекфир - Тарги не е три века, а 50-60 години  Mr. Green
Виж целия пост
# 24
 Кеван имаше чудесни планове - отне зъбките на Ц., щеше да спои здраво Тирели и Ланистъри и да помири Томен с Вярата. на път бе да успее, но Варис го прецака.

Не мисля, че трябва да разглежда Кеван като продължение на Тивин, Тивин каквото и да прави никога нямаше да накара Церсей да мине гола през площада. Кавгата на Кеван с Джейми и опита му да влезе донякъде в положението на Тирион когато го съдеха (въпреки че не се разграничи от Тивин) показва че той все пак е по-различен от брат си - по-мек, по-обран, по-склонен на компромиси. Тивин е по-безпощаден.

Не знам какво пък толкова е постигнала Церсей освен че включиха Джейми в белите плащове (то пък един успех!!!!!)заради нея и си извършиха инцеста.
 Ако беше шамаросвала повечко Джофри като дете, той нямаше да стане такъв социопат и нямаше да го убият, а ако не бе изгонила Санса като снаха нямаше да има Марджери за снаха. А Ако не бе допуснала да убият Нед Старк, а го бе заточила на Стража въобще нямаше да има война със Старките. А за решението й да спре да плаща дълговете към ЖБ просто нямам думи. А решението й да уволни сър Баристан Селми, даже няма да го коментирам. Церсей прави глупост след глупост и после се чуди защо не й вървят работите.
Виж целия пост
# 25
Готова е анкетата. Спрях се" само" на 12 опции. Имате право на два гласа и право да променяте глас.
Виж целия пост
# 26
С това, че е пълна глупачка съм съгласна на 100%. Винаги ме е дразнела как параноично и повърхностно разсъждава.


Така, прочетох за МР=РТ, от прочетеното клоня, че може би наистина е вярно. Аз лично не бих го очаквала, а Мартин залага на изненадата сред читателите, затова защо пък не. Още повече, че наистина не се споменава в книгата, че е умрял, а е в процес на умирачка.

Продължавам с другите неща, за да съм в крак с разговора  Embarassed
Виж целия пост
# 27
 Деймън Блекфир вдига своя Бунт 196 година мелис чудовищния умира 260 година. И това само ако измерваме времето от бунта насам. А ако започнем да измерваме враждата от както Егон недостойния е взимал за Любовници ту Блекууд, то Бракън ще се върнем поне още едно 20-30 години назад.
А като се имат предвид всички разклонения и че всички очакваме Егон да е Блекфир.... май ще се окаже че враждата  между Блекфири и Таргове е ако не 3 -века, то поне сто години със сигурност.
Може и малко да съм се поизсилил, обаче аз меря времето от както Барбара Бракън е родила детето си. Оттогава е враждата.
Виж целия пост
# 28
 О, я стига - Манс познава Регар, може би дори е бил офицер но не Регар. вече обсъждахме тази възможност. Най-малкото Станис говори с него и въпреки това реши да го убива. А всички бяхме на мнение, че Станис като принципен човек би следвало да последва Регар или поне да обяви че Джон е син на Регар ако е говорил с него. Идеята, че Станис е знаел, че Манс е подменен е абсурдна - защо тогава Мел ще крие този факт.


Хексе, благодаря за анкетката - Първия ми глас е ясен - Тивин. с втория обаче ще се озоря, между Мандърли, Олена и петир. добре че го няма Рууз Болтън. категорично не смятам Станис за играч - той е пълководец, но думата играч предполага повече да си политик. Тирион е играч, но не е от ранга на гореспоменатите - той разчита и на късмет.
Марджери не я смятам за толкова велика - малка хитрушана, която с наставленията на баба си и парите на баща си стигна далече,  по-умна е от Санса или Ариян но това не значи нищо. Тирион е класи пред нея,а дори не влиза в петицата ми.
Виж целия пост
# 29
Глупости от раждането  Crazy,
проблемите почват, дори не след като Егон дава меча, а чак след като Горчивата стомана почва да настройва Демън, я поразгърни пак Историята.

По-върх-но-стен.
Серсей смяташе да изпрати Нед на Стената, от друга страна Петир по всяка вероятност е подшушнал на Джофренцето да се направи на крал.
Чете се и между редовете  Wink

За Желязната банка също решението и беше правилно, корабите бяха по-важни,
Кеван щеше да плати от запасите на Скалата, нещо което Тивин едва ли би допуснал.

Чудя се дали зад Желязната банка не стои донякъде Петир Thinking

Единственият, но огромен проблем на Серсей е, че и куца подбора на Човешки ресурси, но то е пряко следствие на това, че е арогантна лъвица и че е жена  WhistlingСтанис като войник, ще се подчини на заповедите. Точка
Ако Регар се е правил на Манс 15 години, едва ли това е най-добрият момент да разпери сребърна грива и да унижи Свободните.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия