Искам да кажа ... (18)_05.01-11.01

  • 60 548
  • 1 473
# 705
 Аз си спомням една баба в парка как ми обясняваше веднъж как си пържила яйца. И си ги сервирала с доматче и колко вкусно било. Mr. Green Аз затичах вкъщи да пържа яйца, така ми бяха потекли лигите. Много вкусно ми обясняваше. Heart Eyes И с мамалигата така.
Виж целия пост
# 706
Момичетаааа,окепазихме темата пак  Mr. Green

Аз да кажа,тя да каже, ама все за едене иде реч  ooooh! Само подкукуросваме белла дона с наш'те манджи  Hug

Тия дни ще ходя да резервирам клуб,че ще имам рожденик след месец.И уж скъпо,уж туй,уж онуй-ама всичко е фул.Та съм заръчала на рожденика да отброи гостите.И е желателно да не са 22 броя като предишни години  Shocked,че баща му лееееееееееееекинко възразява кат' дойде ред за смЯтката  :mrgreen. Предлагах му вместо харчлък по клубовете да го водим някъде по чужбина-иска,амаааа...и двете,дедо попе  Joy
Виж целия пост
# 707
Качамака ми се нарежда след яйцата - тях дори не мога да ги пържа, че ми става лошо от само миризмата. Какво остава да ги ям  Sick Хубавото е, че поради тази причина и панирано почти не ям.
Болните нищо не пишат днес. Как сте, ей? Надявам се, че не пишете, защото сте по-добре и се по задачи! Жаки? Джули, как е малката?
Аз нали съм й обещала на Белла Дона да й сготвя утре.
Виж целия пост
# 708
Благодаря на всички, които ми предложиха салата с авокадо!
Записах си всичко и имам още време да се спра на някоя.

Аз мога да ти предложа още една, разкошна, но е със зелении и не е от най-евтините, но пък си струва.

Андив и радичио (леко са горчиви) се накъсват, авокадото се нарязва на дребни парченца, "надробява се" пушена сьомга. Подреждаш в малки чинийки салатите, авокадото и сьомгата, като ги размесваш, гарнираш отгоре с "розичка" от парче пушена шунка или друг тип салам (тип кайзер примерно), малко сол, зехтин и балсамик. Ядох я в Испания (Валенсия) и оттогава я правя редовно вкъщи.  
Виж целия пост
# 709
Направих качамака. Crazy Sick Sick Mr. Green Аз си го изядох. Много ужасен, много! Mr. Green
Ох, не само не ми казвай, че си Цонна. Не те познах вупще.
Виж целия пост
# 710
Ха-ха! Следващия път с аватар с котенца. Laughing
Виж целия пост
# 711
Ха-ха! Следващия път с аватар с котенца. Laughing


ОК. Разбрах за питбула.  Party Party

ПС 'Що с котенца?
Виж целия пост
# 712
Аз ви казах, че качамкът не струва, ама вие не, вкусно е Mr. Green
И радичио недолюбвам.
Въобще днеска не ме изкушавате с нищо.

Бърди, колко хубаво Heart Eyes Аз, срам не срам, ще си призная, че жестовете на децата ме разчувстват повече, отколкото на баща им Blush Ми така де, на мъжете някак им свикваме с годините...А това квичащото малко прасенце, един ден като ти направи комплимент на място или като си извади пари от касичката, за да ти купи червило за рождения ден, ми размазващо е Simple Smile
Виж целия пост
# 713

Андив и радичио (леко са горчиви) се накъсват, авокадото се нарязва на дребни парченца, "надробява се" пушена сьомга. Подреждаш в малки чинийки салатите, авокадото и сьомгата, като ги размесваш, гарнираш отгоре с "розичка" от парче пушена шунка или друг тип салам (тип кайзер примерно), малко сол, зехтин и балсамик. Ядох я в Испания (Валенсия) и оттогава я правя редовно вкъщи.  

Тази същата я научих от една приятелка японка, но вместо салам слагаше парченца сурова сьомга и отгоре наръсваше с капери. Сега се сещам, че тя е омъжена за испанец. В моят вариант има и обилно рукола, но я предлагам отделно.
п.п. Тук ядох радичио печено на барбекю и после смесено с балсамико, зехтин и сол. Един италианец го сътвори и каза, че в неговия район (Венето) редовно така приготвяли радичиото.
Виж целия пост
# 714
Чий качамак ще ядем в крайна сметка? Има ли консенсус?
Виж целия пост
# 715
Вкусният с румънски грис и добре сварен Joy
Виж целия пост
# 716
Чий качамак ще ядем в крайна сметка? Има ли консенсус?

Докато се включиш, вече са го изяли  Grinning

Качамак не обичам, както и повечето от нещата, за които дадоха рецепти момичетата. Май ще се окажа голяма консерва - предпочитам по-традиционните неща  Joy.
Виж целия пост
# 717
Майтапите се, но така като четох, вярно си го ядете несварен.  Laughing Не че като е сварен е голямата вкуснотия, но определено се различава от моите опити, които виждам са същите като вашите.  Mr. Green
Виж целия пост
# 718
Масторките не канят! Flutter

Ей, сега си говорих с майка ми за случката с пържените яйца. Майка ми даже я виждала как ги яде. Wink Mr. Green Аз всеки път като я срещна тази жена ми става смешно. Така вкусно разказва. Mr. Green

Янтра отдавна я няма. Някоя тайна рецепта пробва, а на нас не ни казва. Crossing Arms
Виж целия пост
# 719
Чий качамак ще ядем в крайна сметка? Има ли консенсус?

Докато се включиш, вече са го изяли  Grinning

Качамак не обичам, както и повечето от нещата, за които дадоха рецепти момичетата. Май ще се окажа голяма консерва - предпочитам по-традиционните неща  Joy.

Днес ми е ден за риба, щях да пропусна качамака така или иначе:)
Опитвам се да се сетя как баба ми го приготвяше едно време. Не мога да си спомня точно, но помня, че ми обясняваше как всичко, което се готви на печка с дърва има много по-различен вкус от нещата приготвени във фурна или котлон.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия