Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

ОТБИВАНЕ - 2

  • 111 025
  • 594
# 570
Може още да не е готово детето за отбиване. И аз така като направи 1г и реших, че ще спирам /сучеше за заспиване и нощем по 100 пъти/, но осъзнах, че не е готов. Отбих на 1г 3м като той сам се откза от гърдата и мина на шише с айрян, със аъвсем малко предлагане от моя страна, без ревове. Може би просто трябва да изчакате още няколко месеца и от време на време да предлагате шише и да следите кога ще е склонен да замести.
Виж целия пост
# 571
Според мен да изчакаш няколко месеца. Моят син на 1г 3м спря да суче през нощта - сам. Така остана едно сутрин (6-7), едно за заспиване след обяд и две вечер (за заспиване и към 12-1). Тези в 12-1 и 6-7  - в просъница и от глад (започваше да му къркори корема и десетина мин по-късно - рев. Просто са малки и огладняват. Дори и да махнеш кърменето, мисля ще се буди да яде. Също зависи и как ще понесе зъбоникненето. Добре е отбиването да е в период между никнене на зъби.
Виж целия пост
# 572
И при мен беше същото положението, в началото с дохранване, после с много инат махнахме шишето. Кърмих го 1г. 8м. , но беше грешка, трябваше плавно да спра след като стана на 1 годинка. Това нощно хранене е много удобно за детето, но за майката обикновено не е.
Виж целия пост
# 573
Като го гледам , имам чувството че никога няма да спре сам да суче през нощта 🤷🏼♀
Виж целия пост
# 574
maiathebee, а сега как спи детенцето ти-заспива с шишето с айран и не се буди цяла нощ, или? Моята дъщеричка е на 1г.9м.и все още заспива само на гърда, но ме е страх да пробвам с шише, за да не се буди през нощта да го търси. Пробвах преди няколко месеца като се събуди да й дам вода или чай, ама не беше очарована от шишето, разбира се. Засега пробвам да въвеждам нови ритуали за приспиване, но без особен успех.
Виж целия пост
# 575
О, буди си се както винаги. Заспива и за днения и за нощния сън с айрян. През нощта също като се събуди му давам пак шише с айрян. Но е значително по-добре от сученето, поне не е залепен за мен и мога да спя повече. Ставам, давам шишето и после той се оправя през нощта, сам си го намира в леглото. Аз само в просъница го чувам, но поне не ставам по сто пъти.
Виж целия пост
# 576
Здравейте и от мен! Имам нужда от идеи как да си отбия детето, което днес става на 1г 7мес и е пристрастено кърмаче. Биберон, шише или залъгалка никога не е ползвал. В момента го кърмя само вечер за заспиване и колкото пъти се събуди през нощта - обикновено 3-4. Не ми се иска да замествам кърменето с друго хранене през нощта, което също да трябва да махам после, освен, че е голям и няма нужда вече, а и той отказва шише категорично. Ясно, че ще се реве няколко нощи, няма как, но дали е добра идея да се намажа с нещо, или да си сложа лепенки, или нещо друго, което да го накара да разбере, че вече няма мляко? С говорене май няма да се получи.....
Виж целия пост
# 577
Аз моето го оставих, да го приспива баба му за няколко вечери и така след това беше позабравил кърменето. Ако искаше, му отказвах или го разсейвах и се получи...Но беше на две години и половина.
Виж целия пост
# 578
Според мен няма нужда да се мажеш или лепиш. Просто казваш не, не може вече и го гушкаш и му говориш колко много го обичаш. Рев ще има и ще ти е много тежко, но точно на ден 3 вече няма да плаче, а на ден 5 ще е забравил как се суче. Навий си го да издържиш за 3 дена и ще стане, не се отказвай. Ако не си готова да изтърпиш плача, по-добре изобщо не започвай...
Виж целия пост
# 579
Здравейте! Синът ми на е на 1 година и 4 месеца, започнах захранване на 6 месеца и до днес все още няма заместено хранене. Според вас дали ако приключим с кърменето ще започне да се храни нормално? Има интерес към храната, иска да пробва от всичко, но само опитва, не се наяжда.
Виж целия пост
# 580
Здравейте, ще разкажа при нас как протече отбиването при детенцето ми на 1г.9м., дано е полезно за някого. Дневните кърмения спрях лесно към годинката- предлагах й вода и храна и рядко е търсила през деня, но заспиваше на гърда и няколко месеца преди отбиването се опитвах да въвеждам други ритуали за приспиване - разглеждахме книжки, галех я по главичката и гръбчето. Като тя почти можеше да заспи без сучене, но не минаваше без него. Следобяд обаче заспиваше и дори спеше на гърда.
Бяхме пробвали с баща й преди 4-5 месеца той да я приспива, но беше много трудно-плака 2 вечери доста, а първата като се събуди през нощта плачеше истерично и се отказахме.
Та първата вечер пак пробвах да ги оставя да разглеждат книжки с баща й, но когато й се приспа ме потърси. За нея се оказа двоен стрес хем да й откажем да суче, хем да ме няма, затова и двамата я приспивахме. Обяснявахме й няколко пъти, че се развалило млякото и правих физиономии, даже се намазах с оцет, за да усети миризмата, също така "предложих" на една кукла да опита и тя потвърди, че е много гадно. Заспа като се гушкахме. Буди се 4 пъти през нощта, като проплакваше и търсеше да суче, аз пак й обяснявах, че е развалено млякото и заспиваше сравнително бързо - за 5-10 мин. Първите 2 вечери беше трудно, търсеше да суче, плачаше, дърпаше ме, но сравнително добре мина. Втората вечер се наложи да легнем на дивана в хола, защото на спалнята не искаше (тази идея я бях прочела тук, благодаря за което!). Втората нощ се събуди 3 пъти и дори по-малко плака. От третата започна да спи непробудно! Или ако се пробуди си заспива самичка.
Понякога ми трябва известно време, за да я успокоя, или е жадна.
Следобяд й беше много по-трудно да заспи. Първия ден обикаляхме с колата, за да поспи, следващия я приспах на ръце и спа в мен, 2 дни заспа с клипчета на телефона... И от петия заспива с книжки, както заспива вечер.
2 седмици след отбиването в заключение мога да кажа, че възрастта й беше подходяща, за да разбере, че вече не може да суче и вечер й отне неочаквано малко време, за да започне да заспива без мляко. Също така даде резултат подготовката с книжките. Като грешка отчитам, че не настоявах и следобяд да разглеждаме книжки, а я оставях да заспива изцяло на гърда, защото според мен заради това й отне много повече време да свикне.
Все още някои нощи не спи много (може и да се буди от глад, макар че гледам да хапва добре на вечеря), а следобяд заспива по-трудно и спи по-малко от преди, но мисля, че скоро и това ще се оправи.
Първите дни цедих до облекчение, не съм пила нищо (само няколко чая от мента) . Като на третия имах твърди участъци (но иначе гърдите ми бяха спокойни). Цедих с масаж няколко дни и всичко е наред.
Виж целия пост
# 581
Здравей те дами. Казвам се Людмила на 20 години съм, преди 2 години родих пурвото си дете и вепе е на 2 а още я кърмя мислех че няма нищо лошо в това но днес свекървата ми, ми каза да я отбивам защото с течение на времето кърмата ми ставала по- "силна" и детето ми щяло да има мъжки хормони. Не знам дали е вярно нейна позната била с такъв проблем. Не знам дали е вярно това на мен ми звучи нелепо но чесно казано ме стресна и вчера цял ден се мъчихме да не суче. Но.... Вечерта АЗ не издържах да я мъча и й дадох да суче.
Помогнете ми. Дайте ми съвет.
Как да постъпя?
Вярно ли е това?
Лошо ли е че съм я повторила?..'_'
Виж целия пост
# 582
Здравейте.
Нашето човече тръгна на ясла, адаптира се добре. Вече е на 2 години и 1-2 месеца.
Продължава да иска да суче като се приберем, също така вечер преди лягане и понякога сутрин, когато ме хване преди да съм станала Wink .
Вече рядко се буди нощем.
Чудя се идва ли момент, в който детето само изгубва интерес и спира да суче или винаги е някакъв ръководен от майката процесът на отбиване?
Не ми пречи да го кърмя все още с тази честота, просто не знам като става все по-осъзнат дали няма да става все по-трудно в някакъв момент отбиването или просто ще дойде момент, в който сам ще си спре.
Виж целия пост
# 583
Синът ми се отказа сам да суче на две години. Бях оставила процеса изцяло на желанията на децата. Дъщерята отказа на година и няколко месеца,  но като видеше да кърмя брат ѝ понякога е искала.  Не съм ѝ отказвала.  Като  сукне фва три пъти и се пускаше. Да спомена, близнаци са. 
А относно състава на кърмата  - тя се изменя спрямо нуждите на детето.
Такива глупости като  силна,  рядка,  мазна,  нехранителна и всякакви други определения може да чуете от некомпетентни хора.
Щом имате желание да кърмите още детето си,  то също проявява интерес - кърмете го.  Не е необходимо да споделяте със свекърва си,  че още го правите и,  за да не я дразните и да чувате още глупости по темата - не го правете пред нея.
Детето в един момент ще се откаже доброволно.  А ако вие искате да инициирате отбиване има начини да стане плавно и щадящо и двама ви.
Виж целия пост
# 584
Здравей те дами. Казвам се Людмила на 20 години съм, преди 2 години родих пурвото си дете и вепе е на 2 а още я кърмя мислех че няма нищо лошо в това но днес свекървата ми, ми каза да я отбивам защото с течение на времето кърмата ми ставала по- "силна" и детето ми щяло да има мъжки хормони. Не знам дали е вярно нейна позната била с такъв проблем. Не знам дали е вярно това на мен ми звучи нелепо но чесно казано ме стресна и вчера цял ден се мъчихме да не суче. Но.... Вечерта АЗ не издържах да я мъча и й дадох да суче.
Помогнете ми. Дайте ми съвет.
Как да постъпя?
Вярно ли е това?
Лошо ли е че съм я повторила?..'_'

Свекърва ви говори глупости. Вярно е, че съставът на кърмата се променя с времето според нуждите на бебето и продължава да е все така полезна. СЗО препоръчва кърмене поне до две години. Доверявайте се на достоверни източници, роднините често не са информирани и говорят какво ли не!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия