Фраза, която мразя

  • 1 070 871
  • 19 310
# 10 455
За закуска?
Аз ям всичко на закуска, но не се приемам за норма.
Палачинки стават и без миксер, и без везна, остава на почивка да помъкна и уреди
Виж целия пост
# 10 456
И трето, истинският готвач е този, който умее да готви със захар на око, сол на вкус, брашно, колкото поеме, и на умерена фурна.  Laughing
Правилна забележка.  Laughing

Именно! Аз пък се дразня точно от грамове и милилитри - тя баба ти едно време без везна не е и помисляла да готви, пффф... превземки!  ooooh! ooooh!
Виж целия пост
# 10 457
Какво всъщност се опитвате да ме убедите? Да не мразя тези мерки ли? Аз мразя и идиотските имперски мерки на американците футове, инчове, унции и т.н. Колкото и да обясняват колко практични били.
Виж целия пост
# 10 458
Да обичаш готвенето се опитваме да те убедим. Всичко останало са дребни подробности.  Grinning
Виж целия пост
# 10 459
Какво всъщност се опитвате да ме убедите? Да не мразя тези мерки ли? Аз мразя и идиотските имперски мерки на американците футове, инчове, унции и т.н. Колкото и да обясняват колко практични били.

Ааааа, не! Не се опитваме да те убеждаваме да не мразиш. Мрази си ги!

Аз пък предпочитам да ми говорят в чаши и лъжици. 150 грама сметана, 230 грама брашно, 20 грама разтопено масло... Нямам везна.
Обичам да ми обрисуват: гъсто, колкото боза, бъркаш, докато не стане като сняг, печеш, докато не порозовее... Вместо 200 грама сметана, по-лесно ми е с "половин кофичка сметана". Не че не мога да си го сметна, както се онагледява от примера. Simple Smile)
Виж целия пост
# 10 460
Сигурно заради това в темата за електронните цигари всичко живо брои колко ароматизатор да се добави на капки, а не както аз го меря в милилитри.
Виж целия пост
# 10 461
В интерес на истината - аз имам 2 размера с. л.
Не съм ги мерила точно, но очевадно са доста различни. Не съм ги купувала аз, наследих ги от баба ми.
Виж целия пост
# 10 462
И аз имам различни размери, а и лъжицата може да е с връх, а може и без връх. Изобщо като се мери така е много неточно за мен. Ако правиш нещо редовно даже няма нужда да мериш, но ако прочетеш някоя рецепта как можеш да гарантираш повторение на резултата при такива неточни мерки.
Виж целия пост
# 10 463
Мен ме дразни (чак да мразя, не) изразът „нормално раждане”.
Какво значи „нормално”? Секциото не минава ли „нормално”? Не знам защо не използват думата „естествено”?
Виж целия пост
# 10 464
То хубаво сготвихте с любов.... ама къде забравихте и - “още нещо” Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 10 465
Дразни ме "виноват".
Виж целия пост
# 10 466

И трето, истинският готвач е този, който умее да готви със захар на око, сол на вкус, брашно, колкото поеме, и на умерена фурна.  Laughing
Смея да твърдя, че се справям доста прилично в кухнята, но единствено тестените ме мъчат и като видя, че нещо се "пече на умерена фурна до готовност" ми е ясно, че няма да ми се получат нещата!
Виж целия пост
# 10 467
Те са най-лесни. Не използваш ли метода с клечката? Аз винаги проверявам, без значение колко пъти съм правила рецептата и че дори с просто око мога да преценя дали е изпечено добре. И все пак първо дупча с клечка, за всеки случай. Понякога се получават изненади.
Така че за тестените може спокойно да се прибави и „до суха клечка“.  Laughing
Виж целия пост
# 10 468
Аз навих домашните за ползата от нисковъглехидратно хранене, и ... Не пека Simple Smile
Виж целия пост
# 10 469
Навсякъде ми изскача фразата: "Направих с много любов" То не беше любов, то не беше чудооо! Rolling Eyes

За готвене ли става дума?
Много ме дразнят тези превземки с готвенето.
То не стига, че се вманиачиха с тези готварски предавания, ами и такива изрази. Crazy
И за готвене, и за ремонти и обзавеждане, и за какво ли не. Една жена използвала старите си дънки и направила калъф на пейка на тераската си в панел ката с "много любов" Confused
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия