За тестото:
400 мл. топла вода, 1 яйце, 1 с.л. оцет, 1 с.л. олио и 1 с.л. сол, брашно София мел за баница.
За плънката 6 яйца, 500 гр. сирене, 3 с.л. кисело мляко и 1 ч.л. сода.
150 гр. масло
Замесва се меко тесто, което се разделя на 3 питки. Разточват се леко, намазват се с олио, завиват се със стреч фолио и се оставят да престоят поне половин час. След това всяка от тях се разточва максимално върху поръсена с брашно кърпа и започваш да дърпаш внимателно, докато покрие цялата маса. Поръсваш с разтопеното масло и разпределяш 1/3 от яйчената смес в/у олбата /така се нарича по нашия край/. Дебелите крайчета се изрязват с нож и с помощта на кърпата се завива на руло. Подреждат се в намазнена тава. Накрая се намазва и отгоре с масло. Пече се в загрята на 200 градуса, до постигане на желания вид. /35-40 мин./ След изваждане от фурната, я напръсквам с вода и завивам с кърпа да се задуши, ако я харесвате хрупкава не я мокрете и не я завивате, просто оставяте да се охлади.