БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 42 505
  • 737
# 45
На мен айсинга не ми е гаден. Последния път сложих малко бадемова есенция и даже мъжът ми, който не го харесва (миришело му на яйца) си хапна с удоволствие.
Виж целия пост
# 46
Значи е въпрос на предпочитание Simple Smile Ще пробвам и ще видя.Дано поне на външен вид да ги докарам като тези, които гледах  Crazy
Благодаря за отговорите  Hug
Виж целия пост
# 47
Здравейте.
Моля за съвет за пилешки хапки. За първи път ще правя.
Технологията, която съм избрала, е следната: подготовка на месото в марина, овалване в брашно, в яйца, в корнфлейкс, печене в тава във фурната.
Моля за помощ при овкусяване на месото. Мога ли, например, да му сложа червено вино малко (нямам бяло)? Мисля и да му сложа мазнина в марината, защото съм избрала пилешки гърди.
Благодаря предварително за помощта Simple Smile
Виж целия пост
# 48
вино -не, не ти трябва, то си е достатъчно крехко
олио/зехтин - да. Малко, или 2-3 лъжици майонеза и ги разбъркай с нея.
Подправки - черен пипер, мащерка, или риган, или естрагон. Но може и само пипера.
Сол или соев сос.

Загрей предварително фурната 200*, за да не се сушат, а да се изпека за бързо.  По възможност нареждай на хартия за печене. Чисто е  Peace
Виж целия пост
# 49
благодаря  Hug

имам хартия за печене. Уточнението с фурна е полезно. Точно се чудех дали няма да станат сухи. Мисля си, че за 20-30мин трябва да са готови.
Виж целия пост
# 50
*ashley* , погледни и тази рецепта. Стават много вкусни!
Аз смесвам майонеза, настъргана кора от лимон и розмарин в купа и вътре изсипвам направо нарязаното на пръчици филе. После едно по едно овалвам в галета и подреждам на хартията за печене директно върху скарата на фурната.
п.п. збравих линка.. http://yoli-www.blogspot.com/2009/06/blog-post_21.html
Виж целия пост
# 51
Здравейте!
Моля за съвет: имам рецепта за едни фини бисквитки с брашно Т400, но нямам. Фатално ли ще е ако го заменя с обикновено Т500? И въобще намира ли се Т400? Да го заменя с оризово или...  какво ще ме посъветвате?
Виж целия пост
# 52
Аз бих ползвала обикновено тип 500. Евентуално някаква част от брашното можеш да замениш с нишесте.  Thinking
Виж целия пост
# 53
  bouquet
Виж целия пост
# 54
Преди години при Звездев правиха пиле на тиган, тигана беше специален, с капак, тежък.....
Някакво руско име ми се върти  Rolling Eyes, но не се сещам.
Ако се сещате от странните обяснения...търся видеото или рецептата на пилето.
Или ако сте го правили моля за насоки.
На колко се пече, как, предварителната подготовка на месото...
Виж целия пост
# 55
Преди години при Звездев правиха пиле на тиган, тигана беше специален, с капак, тежък.....
Някакво руско име ми се върти  Rolling Eyes, но не се сещам.
Ако се сещате от странните обяснения...търся видеото или рецептата на пилето.
Или ако сте го правили моля за насоки.
На колко се пече, как, предварителната подготовка на месото...

пиле-табак, много специална рецепта, при Звездев не я показаха в истинската й красота.
Прави се върху специален оребрен чугунен тиган,
Правил съм го - само трябва да си открия къде в архивите са снимките и записките ...
Страхотно е ....
имах специален такъв - като плоча, но от много ум взех че го пръснах ... И един тежък капак, дето ми го отмъкнаха
Виж целия пост
# 56
Ей, Бате, златен си   bouquet
Потърси, моля те.
Ще чакам  Hug.
Виж целия пост
# 57
Ей, Бате, златен си   bouquet
Потърси, моля те.
Ще чакам  Hug.
дай ми време поне до почивните дни, направо забравям дали имам WC от зор тези дни ... ще я намеря и ще я дам с подробности
може и на лични да ти я пусна, може и публично ...
Виж целия пост
# 58
Чакам търпеливо, когато можеш   bouquet
Виж целия пост
# 59
/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия