БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 42 559
  • 737
# 645
АннаМария, аз правих няколко опита да направя содена само с пълнозърнесто брашно, всичките пъти резултата беше плачевен. Питката ставаше като камък. Накрая хванах пропорцията, при която става най-добре: 350 гр. пълнозърнесто и 250гр. бяло.
А иначе с даденото в линка тесто - с яйца и кисело мляко би следвало да стане.
Виж целия пост
# 646
Вече винаги слагам и бяло брашно в комбинация с другите. Предишните ми опити за само пълнозърнесто, само царевично и т.н., бяха сплескани, твърди и тежки печива. Няма смисъл...
Едно време харесвах една царевична питка на Ботев, но май ще се окаже, че и тя е била в комбинация с бяло... та, щом по пекарните така ги правят, значи има защо.  Peace
Виж целия пост
# 647
Тайна и Биляна, благодаря за идеите! Тази вечер ще правя тесто за пица, та може да тествам на първо време няколко бухтета с него...Пък после ще изпробвам и вашите варианти.
Виж целия пост
# 648
ще правя супа от пил сързица но се чудя как да я оправя като ги запржа първо или направо да си врят ?! СЪВЕТИ .....................
Виж целия пост
# 649
ще правя супа от пил сързица но се чудя как да я оправя като ги запржа първо или направо да си врят ?! СЪВЕТИ .....................

Сърцата ги варя предварително в тенджера под налягане и така със сварените сърца и бульона правя супата.
Виж целия пост
# 650
четох че били и хубави запържени и така се запазвало вкуса им и сега се чудя а водата вече ми ври и след малко трябва да почвам
Виж целия пост
# 651
четох че били и хубави запържени и така се запазвало вкуса им и сега се чудя а водата вече ми ври и след малко трябва да почвам
Аз бих ги сварила или задушила и тогава изпържила.
Виж целия пост
# 652
чела съм и че трябва да се варят първо на силен огън след това да се намали ....
Виж целия пост
# 653
Колко време се вари месо в херметическа тенджера? месото е дивеч/прасе/
Виж целия пост
# 654
Колко време се вари месо в херметическа тенджера? месото е дивеч/прасе/

40-45 мин. зависи дали е мариновано преди това, защото не му знаеш възрастта. Варила съм и 50 мин. май беше говеждо... Но продадено за телешко.  Grinning
Виж целия пост
# 655
mersi  bouquet
Виж целия пост
# 656
Питането ми беше за содена питка, като тази за Бъдни вечер, т.е постна, без яйца и кисело мляко  Rolling Eyes

Аз правих на Бъдни вечер само с пълнозърнесто брашно - не бухна особено, но пък беше доста вкусна. Хапнахме я цялата още топла - топла, та не знам какво паве щеше да стане като изстине...
Joy
Е, значи все пак е станала Simple Smile
АннаМария, аз правих няколко опита да направя содена само с пълнозърнесто брашно, всичките пъти резултата беше плачевен. Питката ставаше като камък. Накрая хванах пропорцията, при която става най-добре: 350 гр. пълнозърнесто и 250гр. бяло.
А иначе с даденото в линка тесто - с яйца и кисело мляко би следвало да стане.

Хич не искам да слагам и бяло...Иначе с яйца и кисело мляко правя много и стават страхотни. Има много разновидности...

Вече винаги слагам и бяло брашно в комбинация с другите. Предишните ми опити за само пълнозърнесто, само царевично и т.н., бяха сплескани, твърди и тежки печива. Няма смисъл...
Едно време харесвах една царевична питка на Ботев, но май ще се окаже, че и тя е била в комбинация с бяло... та, щом по пекарните така ги правят, значи има защо.  Peace

Хм. Да...Явно просто като е съвсем постна, няма как да е без бяло.

Пък дали ако се сложи и сода и повече бакпулвер няма да стане  Rolling Eyes

Благодаря ви  Hug
Виж целия пост
# 657
Дупчите ли плика, когато готвите в него месо със зеленчуци на фурна?
 Досега не съм го дупчила, на последните дето купих обаче пише да се дупчи.
 Ще готви дъщеря ми, да не вземе да се изгори ...
Виж целия пост
# 658
Дупчите ли плика, когато готвите в него месо със зеленчуци на фурна?
 Досега не съм го дупчила, на последните дето купих обаче пише да се дупчи.
 Ще готви дъщеря ми, да не вземе да се изгори ...
Не го дупча, ама ако пише...дупчи.  Peace
Виж целия пост
# 659
Здравейте. Има ли някъде тема за козунаци вече? Препоръчайте ми вкусен,сладък,сполучлив козунак.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия