Излизане от порочния кръг на лекарствата

  • 15 676
  • 162
# 135
Фея,
Много хубави снимки, но само дотам. Хубаво е,че имаш избор за такива неща. В София също има достатъчно места на които можеш да си намериш, стига да искаш да търсиш и да имаш време. Да не говорим,че тук вече на всеки ъгъл има био магазини и прочее ( защото е модерно ).

На фона на 324 милиона жители в САЩ обаче, само 4%- 6% от храната ви там е органична скъпа Фея. 4% от 324 милиона души могат да се хранят с органична храна....така,че моля те не ми казвай,че "една малка част от ГМО царевицата и соята" достигат до хранителната верига и че виждате ли много малка част от хората в САЩ се хранят с ГМО или комерсиална храна. Защото ако ти влизаш в тези проценти, това е добре, но не прави всички останали хора като теб!

И статистиките които съм ти дала са на 100% адекватни, при положение,че USDA ги дава. Ето и информацията от USDA, за да прочетеш сама. Пише,че масово се увеличава желанието на хората да консумират органични храни, но те все още са недостъпни за масовия пазар. В големите градове живеят милиони души, консумацията е огромна. Не вярвам и съм сигурна,че в САЩ хората не могат да се изхранват с органична или качествена храна в целия мащаб на населението и за това, не случайно са измислили ГМО-то, за да могат да отглеждат все повече и повече храна.

http://www.ers.usda.gov/topics/natural-resources-environment/org … ket-overview.aspx

" U.S. sales of organic products were an estimated $28.4 billion in 2012—over 4 percent of total food sales—and will reach an estimated $35 billion in 2014, according to the Nutrition Business Journal."


"Organic price premiums continue to remain high in many markets as the demand for organic products expands." - и тук отново идва въпроса колко % от населението на САЩ могат да си позволят да си купуват органична храна?


Ето и един материал от Stanford Medicine, който сигурно ще ти е интерсно да прочетеш ( не съм го копирала от жълто списание или вестник ):

http://med.stanford.edu/news/all-news/2012/09/little-evidence-of … -study-finds.html


И от него искам да отбележа един цитат:

"Although there is a common perception — perhaps based on price alone — that organic foods are better for you than non-organic ones, it remains an open question as to the health benefits. In fact, the Stanford study stemmed from Bravata’s patients asking her again and again about the benefits of organic products. She didn’t know how to advise them.

So Bravata, who is also chief medical officer at the health-care transparency company Castlight Health, did a literature search, uncovering what she called a “confusing body of studies, including some that were not very rigorous, appearing in trade publications.” There wasn’t a comprehensive synthesis of the evidence that included both benefits and harms, she said."


Като заключение искам да кажа,че според мен в целия свят като цяло качеството на храната е лошо и колкото повече се повишава количеството й, толкова по-лошо става то. Варианти за намиране на качествена храна винаги има, стига човек да има време, желание и средства да инвестира в нея. Смятам,че човек трябва да яде това, от което се чувства добре, но тук отварям една скоба като лично мнение,че за мен полуфабрикатите, 90% от хляба, сладките неща, тестените продукти, както и други които влизат в тази група не са храни и аз лично не бих се хранила с тях. От друга страна, разнообразното хранене, включващо храни от различни групи, е предпоставка за добро здраве. Но в никакъв случай не мога да кажа,че има панацея за каквото и да било. Примери за хора, които ядат здравословно ( за съжаление, повечето то тях не знаят как да се хранят здравословно ) и все още боледуват има МНОГО. Примери за хора, които използват неадекватно природните ресурси има МНОГО. Идеята ми е,че човек не трябва да е човек на крайностите. Човек има нужда от разнообразие и многообразие не само в храната, но и в живота си, за да бъде щастлив и здрав!
Виж целия пост
# 136
Оушънборн, цифрите не ме изненадват особено, като имам предвид типичната американска диета, която се спазва от повечето хора тук. А както знаеш, търсенето определя предлагането.

Добави към това и факта, че не всички храни трябва да са био (мен, примерно, ГМО не ме тревожи) и нещата започват да изглеждат другояче.

Начинът на живот е личен избор. Моят може да изглежда краен за теб точно толкова, колкото твоят може да е краен за мен.

Целта ми не е да живея 100 години, а да съм здрава, докато съм жива. И въпреки, че за постигане на щастие условията са много, здравето е най-важното от тях.
Виж целия пост
# 137
Съгласна съм с всичко написано, само за ГМО не съм съгласна и да ти кажа съм изненадана,че ти така мислиш,но темата е дълга и както казах преди време, нека не навлизаме в нея ( макар,че доста пописахме ).

Ако някой ден реша да ставам вегетарианка или веган, поне ще знам към кого да се обърна за рецепти! Хубав празник!   bouquet
Виж целия пост
# 138
Ако някой ден реша да ставам вегетарианка или веган, поне ще знам към кого да се обърна за рецепти! Хубав празник!   bouquet
И ще си добре дошла.

Весел празник и на теб!
Виж целия пост
# 139
Относно начинът на хранене и здравето в САЩ.
Сведението е от СЗО:
По проект, избират пет девойки м/у 21 и 23 години от Япония, да живеят и работят в САЩ, като се следи тяхното здравословно състояние пет години.
Още в края на 1вата година са били отбелязани, влошаване на сърдечната дейност, бърза умора, покачване на тегло Sad
Виж целия пост
# 140
Относно начинът на хранене и здравето в САЩ.
Сведението е от СЗО:
По проект, избират пет девойки м/у 21 и 23 години от Япония, да живеят и работят в САЩ, като се следи тяхното здравословно състояние пет години.
Още в края на 1вата година са били отбелязани, влошаване на сърдечната дейност, бърза умора, покачване на тегло Sad
Мен поне не изненадваш с тези резултати. Отдавна са известни, защото подобни проучвания са правени многократно през годините. Основната причина за това влошаване на здравословното състояние е, че в САЩ животинските продукти са много по-лесно достъпни (съотношение доходи/цена) и консумацията на месо, мляко и млечни е многократно по-висока, отколкото в Япония.
Виж целия пост
# 141
Между другото, аз намирам един много странен момент, щом става дума за здравеопазване в САЩ. По всякакви последни данни които прочетох, финансирането за здравеопазване ( както и за отбрана ) в САЩ нараства всяка година, а броят на болните се увеличава. Дали това е вярно или не, не мога да знам, но съм склонна да вярвам. Знам,че в САЩ има много хора които се борят срещу медицинската мафия и много хора които прокламират срещу "американската" диета. В същото време стандарта на живот се отчита за висок. Не знам кое е вярно и кое не или по-скоро мисля,че ако имаш пари, всичко ще ти е ОК ( както навсякъде по света ).

Чета доста форуми на хора, които не могат да си купуват лекарства, защото нямат застраховка/осигуровки ( health insurance ) и не могат да си позволят да си купят лекарства на свободно. Едно лекарство, ако имаш застраховка/осигуровка ти струва примерно 10 долара, ако нямаш може да ти струва 100 долава и повече.
Виж целия пост
# 142
Оушънборн, Обамакеър направи здравните застраховки достъпни за всички.

Здравеопазването наистина взима все повече пари. И американците наистина са все по-болни. В предишния си пост обясних основната причина. Отделно е изключително завишеното количество на бързи захари в полуфабрикатите.
Виж целия пост
# 143
Гледах предаване за едно семейство, което се хранеше само с полуфабрикати. Всичките бяха със затлъстяване. Правиха експеримент от предаването. За месец трябваше да приготвят всичко вкъщи, като не си променят диетата, но не използват готови продукти. Примерно правят лазаня, но те приготвят соса от пресни съставки, торта  и т.н. Хлапето отслабна с 10кг за месец. После ги дадоха след време. След като е свършил експериментът им беше писнало да готвят и си бяха върнали килограмите.
Виж целия пост
# 144
Оушънборн, Обамакеър направи здравните застраховки достъпни за всички.

Здравеопазването наистина взима все повече пари. И американците наистина са все по-болни. В предишния си пост обясних основната причина. Отделно е изключително завишеното количество на бързи захари в полуфабрикатите.

Аз пък съм на мнение,че месото и млечните не са в основата на този проблем. Смятам,че в основата му са именно тези ГМО зърнени култури, както и захарта, бързите закуски, дъвки, вафли,солети,бонбони,хидрогенизирани мазнини,преработени полуфабрикати и прочее. До момента не съм срещнала сериозен източник,който да е доказал,че затлъстяването е следствие на яденето на месо. Защото ако се замислиш 90% от тези храни са тестени + захар.

Надявам се не броим McDonalds за "нещо с месо"нали? Защото в техните сандвичи има всичко друго, но не и месо. Включи и всички останали подобни "вериги" + замразените и готови за пържене рибени пръстчета и какви ли още не, готови пици, лазаня за микровълнова. Полей всичко това с 2 литра Кока-Кола и ето ти резултата. Аз тук "месо" в истинския смисъл на думата не виждам...
Виж целия пост
# 145
Според мен основата на проблема със заболяванията е всичката химия ( Е-та ) с които пълнят храните. Скоро четох кое какво е и съм направо втрещена от това което причиняват.
Виж целия пост
# 146
Според мен основата на проблема със заболяванията е всичката химия ( Е-та ) с които пълнят храните. Скоро четох кое какво е и съм направо втрещена от това което причиняват.

Основата е многопластова, не са само Е-тата. Редица неща са, ГМО-та,Е-та,преработки,добавки,хормони,антибиотици,нитрати,пестициди,торове, каквото се сетиш. И не само храната, а и липсата на движение, на чист въздух, на чиста вода и генетичната обремененост - всичките са виновни.

Въздуха не знам как да си го изчистим вече, но другите неща поне може да си го подбираме и подобрим...
Виж целия пост
# 147
Оушънборн, дневната консумация на животински продукти в САЩ е около 2 кг на човек. По два килограма на ден месо, мляко, млечни. Представяш ли си?

Да, разбира се, че и другите храни допринасят. Но не бива да отхвърляш влиянието на животинските продукти.

И изобщо не казвам, че човек не бива да яде месо и млечни, защото те са в основата на всички заболявания. Подобно твърдение би било пълна глупотевина. Нека всеки се храни така, както намери за добре и за правилно  Peace
Виж целия пост
# 148
Оушънборн, дневната консумация на животински продукти в САЩ е около 2 кг на човек. По два килограма на ден месо, мляко, млечни. Представяш ли си?

Да, разбира се, че и другите храни допринасят. Но не бива да отхвърляш влиянието на животинските продукти.

И изобщо не казвам, че човек не бива да яде месо и млечни, защото те са в основата на всички заболявания. Подобно твърдение би било пълна глупотевина. Нека всеки се храни така, както намери за добре и за правилно  Peace

Много са 2 килограма. Определено са много. И като добавим и "качеството"....няма да забравя когато ходихме до Ниагарския водопад какво трябваше да ядем ( поради липса на друг избор ) - fish & chips, 1 порция = за 3-ма. Огромно,огромно количество храна. От тогава съм запомнила ужасния мирис на пърженото там и дори сега като си помисля и ми се повръща...
Виж целия пост
# 149
Ще цитирам едно мнение:

Цитат
Човешкият организъм не е от пържоли, кюфтета и кебапчета
  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

Това беше по повод, че много повече е нужна храна богата на витамини и минерали.
В последните 15г. е установено, че в ябълките, наличието на витамин С е намаляло драстично, над 50%.
А също и при нормална консумация на зеленчукова салата, по 3 порции дневно, вече за да си набавиш нужното, са нужни 5 порции.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия