КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 1

  • 52 577
  • 734
# 75
Записвам се да ви следя, тази година ще пробвам да направя за пръв път козунак, мисля да използвам машината за печене, поне донякъде, ще споделя какво се е получило.
Виж целия пост
# 76
Само като ви чета и вече ми се дояде козунак. Да си призная тази година ще ми е първата, в която ще направя опит за домашен, дано да не разочаровам семейството.
Виж целия пост
# 77
Мисля днес да спретна един козунак и аз. Джемма е виновна, показала е прекрасни козунаци с квас. Аз не бих се осмелила да направя с квас, ще си направя старата изпитана рецепта с мая (от няколко години ползвам рецептата на Венета).
Виж целия пост
# 78
bily72, радвам се, че сподели и своя опит. Peace Имаше ли леко кисел привкус козунакът ти  и колко е стара закваската ти?
Моята е още млада на 20-тина дни и затова мисля,че е леко киселия вкус.преди като пекох панетоне с много силна закваска, изобщо не киселееше. Ще видим до Великден колко ще укрепне моята.

   Джемма, да козунакът има лек кисел привкус все едно има малко добавен лимонов сок, а закваската ми е от лятото. Това което промених е, че сложих мас вместо масло.Аз по нова година правих панетоне, но  при него нямаше кисел привкус, според мен това се дължи на добавените захаросани плодове. Трябва да пробвам да добавя стафиди в козунака да видим дали ще накиселява.

О, абсолютно същото като при мен. И аз моят е с мас, вместо масло. Благодаря за отговора. Hug
Виж целия пост
# 79
  Джемма, да козунакът има лек кисел привкус все едно има малко добавен лимонов сок, а закваската ми е от лятото. Това което промених е, че сложих мас вместо масло.Аз по нова година правих панетоне, но  при него нямаше кисел привкус, според мен това се дължи на добавените захаросани плодове. Трябва да пробвам да добавя стафиди в козунака да видим дали ще накиселява.

О, абсолютно същото като при мен. И аз моят е с мас, вместо масло. Благодаря за отговора. Hug


ако не ти харесва вида дай ми го на мен  chef bowuu Чуден аромат усещам и от снимките Heart Eyes
Аз искам да направя закваска или поне да опитам, ама малко ме е страх Crazy Джемма, прочетох обяснението ти (за което ужасно благодаря) обаче късно ли е вече да почвам за Великден и ако не пека хляб на 1-2-3- дни да я хвърлям ли?

Не е късно. За 4-5 дни ще ти се получи млада закваска. Ако я подхранваш два пъти дневно, много бързо ще укрепне. Peace Съхранява се в хладилник до седмица. Ако ще печеш след 2-3 дни може да не я подхранваш когато я прибираш там, но ако няма да печеш 6-7 дни, подхранваш и слагаш в хладилника, за да не гладуват зверчетата, да не ги мъчим, нали си ги обичаме. Laughing
Виж целия пост
# 80
запис засега
Виж целия пост
# 81
Цоп и аз в темата! Simple Smile

Някой правил ли е козунак с кокосово масло? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 82
и аз да дам заявка за опит за месене на козунаци тази година, ще ми е за първи път, надяавам се с вашите съвети да имам какво да покажа Simple Smile 

всъщност миналата година правих веган козунак (нищо общо с козунак), имаше кокосово масло в него и аромата на кокос и мая ми бяха ужасни, раздадох го на приятели, които пък го харесаха, въпрос на вкус...
Виж целия пост
# 83
Другата седмица запретвам и аз ръкави, за сега съм си отбелязала стартово ето тази рецепта и на Джемма  Flutter  Като гледам и прощъпулника ще е около Великден, та ще диря и хубава и не много сложна рецепта за козуначена пита....ако някой може да предложи, ще съм благодарна  Peace Hug

http://pamscookingworld.blogspot.com/2014/04/blog-post_14.html

п.п Бургазлийки дали има в темата? Има едни козунаци на пекарна Сладко и Солено,  с много шоколад вътре, някакви идеи за рецепти с подобен шоколадов пълнеж?/много млечен , не се степва и много шоколад вътре, не само маркировка?/
Виж целия пост
# 84
Звезден прах, съмнявам се да има нещо като козуначена пита. Просто направи козунак (който оформиш като пита) или пита. В случая може да е по-сладка тя и това е. Simple Smile  Виж ако искаш тази при мен, като може да увеличиш захарата, ако искаш.
Виж целия пост
# 85
На мен много са ми странни названията от  типа "козунак на конци" или "Козунак с много конци" и т.н. Те, конците са глутенови нишки и изцяло зависят от качеството на брашното и измесването на тестото, а не от рецептата.
И названието козуначена пита също ми е странно.  Оформи си козунака на пита и ще имаш козуначена пита.

Не ме разбирайте погрешно, просто споделям на какви мисли ме навеждат подобни заглавия. Simple Smile
Виж целия пост
# 86
Аз не се вързах за конците , ми за лесното  Mr. Green Mr. Green  харесала съм и твоят за мързеливи булки  hahaha каквато съм. Blush  Всяко козуначено тесто, ако го вкарам в питена форма ли ще стане/имам предвид козуначено тесто?, гледам едни с кисело мляко и заквасена сметана?/ Thinking Не обичаме много тестено, а искам да я изядем цялата , да не я хвърляме, та за това си мислех за козуначена питка, на това нещо няма никой да му "прости"  Wink


Най се пенкам аз за шоколадовите козунаци, толкова са вкусни/купените от тази пекарна/, ако им намеря някоя рецепта и с домашни продукти, предполагам ще са божествени.  П.П. Ако питам в пекарната с какво тесто и с какъв шоколад го правят, едва ли ще ми кажат, приличат малко на кифли по форма, но с хубав шоколад, ама тестото е определено козуначено  newsm78
Виж целия пост
# 87
Звезден прах, ако не искаш да ядете много тестено, просто правиш по-малка доза. Пък "козуначено" е тестото (конкретните продуктити - повече яйца, мляко и захар, го правят такова), а оформянето е въпрос на личен избор.
Виж целия пост
# 88
Да се запиша и аз най-после в темата Simple Smile

Звезден прах, аз съм от Бургас, но не съм ги опитвала тези козунаци. От три години си ги меся сама и не съм купувала готови, но сега ме заинтригува с този шоколад в тях  Mr. Green

Моята любима рецепта е със заквасената сметана на Роси http://antoaneta77.blogspot.com/2013/05/blog-post.html

А тази рецепта, която ти си пуснала  също е страхотна
Виж целия пост
# 89
Любима тема Simple Smile  bouquet
 Ще започна и аз с козуначеното изкушение, защото не ми стигат за подарък и сега ще замразя няколко.
 И аз съм се чудела козуначена пита какво е, но реших за себе си че е с по-малко захар/за погача на бебета/ ,а козунака си е със нормално захар и на плитки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия