КОЗУНАЦИ - сезон 2015 г. - тема 1

  • 52 567
  • 734
# 630
Ами мина час и малко, реших, че като няма видима промяна, няма смисъл повече да го чакам. Юва за сухата става въпрос нали? И аз я ползвам нея, мъжът ми ми ги купува тези сухите, аз иначе все ги избягвам, обаче с Юва ми стана суха питката, а до сега издънки на питки със суха мая не съм имала.
Виж целия пост
# 631
За козунаци само жива мая ползвам. Иначе хлябовете ги правим със сухата на Долче вита.
Аз се водя по тестото, а не по времето - понякога ми втасва по-бързо, понякога - по-бавно, следя го да удвои обема си и тогава пека.
Виж целия пост
# 632
Днес е официалния(католическия) Великден тук и децата искаха да им направя козунаци, другата седмица пак. За първи път ги направих с едно втасване и честно казано разлика не виждам. Идеята взех от Зиче, рецептата си е моя.
Скрит текст:



Виж целия пост
# 633
SkyBlue , страхотни са ти козунаците! Ама сега като си казала "А" кажи и "Б" - та сподели подробно рецептата си какво как, колко като печне и градуси?  newsm78
Виж целия пост
# 634
Черно коте, а колко мая с колко брашно ползва?
Мая аз предпочитам активна изобщо, без да мога да кажа нещо лошо за сухата мая. Ползвам и една английска - суха активна.
Активна/жива- най-вече Юва, унгарската (от Кауфланд съм я купувала, зелена опаковка), Виво.
Суха - Юва, Льо Сафр, Йоткер
Виж целия пост
# 635
Ето, само тази ползвам и до момента никога не съм имала проблем. Тя е за 1 кг брашно. Френска е.
Скрит текст:
[/spoiler]
Виж целия пост
# 636
Да кажа - маята ми е на Саф Инстант, яйцата бяха топли, използвах олио и масло, мляко, брашното е на София Мел с козунака отпред, от него ми се получи страхотна питка, страхотни мекици.
1 пакетче мая на почти килограм брашно. Трябваше да бухне, та да излезе даже. Питките ми стават превъзходни обикновено със сухите маи.
Козунака вътре няма грам конец, все едно не е месен три пъти. Втаса малко де, като кекс е вътре, сладък е, но няма вид на козунак. Ще се изяде вероятно... Аз си взех за работа. Ще го забъркам с яйца и прясно мляко, няма да го хвърля, пекох го до 1 и нещо през нощта.
Продължавам с опитите. Не съм чела темата назад, просто защото много трудно я открих, рових в готварския, де да ми хрумне, че е в Хоби... Брашното някой има ли оплакване от него, ето това ползвах https://www.supermag.bg/brashno-i-smesi-za-hlebopekarna/%D0%B1%D … %D0%BA%D0%B3.html, все си мисля, че грешката ми не е една...
Виж целия пост
# 637
Страхотни козунаци показвате.  Flutter
Всеки ден обещавам на децата козунак и все друго правя... кога ли ще му дойде времето.  Blush Че исках репетиция...

Снощи видях снимките на Звезден прах и без да претендирам за много веща и за мен тя е превтасала тестото  Simple Smile
Напоследък и аз правя всичко /хляб и кифли, и то всеки ден и от двете  Crazy/ със сухата френска мая, живата отдавна чака във фризера.
Виж целия пост
# 638
Брашното някой има ли оплакване от него, ето това ползвах https://www.supermag.bg/brashno-i-smesi-za-hlebopekarna/%D0%B1%D … %D0%BA%D0%B3.html, ...
На предната или по-предната стр. го коментирахме последно.
Виж целия пост
# 639
Мерси Морена   bouquet, ще чета, трябва да имам стратегия при следващия опит  Laughing
Виж целия пост
# 640
Вчера и аз направих пробно една доза,втасаха,изпекох ги,леко ги изгорих...на вкус са добре,но защо не ми се получават конци от вътре?
Виж целия пост
# 641
Привет!
Поздрави на Джемма! Чувствам я като моята учителка в козунакоправенето! Рецептата за козуначените кифлички на Джемма ми е базова!

Ог Зиче видях и вече от 2-3 години и аз правя козунаците само с 1 втасване, няма грешка, много са вкусни, и разлика не намирам ако втасва 2 пъти. И питките и тутманиците така ги правя, с 1 втасване. Работя само със суха мая.

Тази година първата ми партида козунак със саф инстант мая се провали, малко конци и малко набухване. Изядохме ги.

Следващите ги месих с Йоткер - идеално!

Открадвам идеята за влажната захар, как не се сетих по-рано.... вентилатора издухва захарни кристалчета, които карамелизират на дъното на фурната......

Иначе мажа със силиконова четка след втасване, жълтъка го разбърквам с малко олио и малко прясно мляко.

9 броя козунаци спят увити като бебета във фризера. В неделя ще ги нося......

Тези са последните...

Скрит текст:


Весели празници!
Виж целия пост
# 642
но защо не ми се получават конци от вътре?
Конците зависят от добре развитият глутен - високоглутеново брашно и добро омесване.  Simple Smile
Виж целия пост
# 643
Как се съхраняват във фризер,с какво трябва да са завити,найлон или кърпа?
Виж целия пост
# 644
Мале, момичетааа, аз чак сега сколасах да се включа, но ви изчетох лека полека от снощи до сега, с почивки  Grinning

Аз козуначета правя по една променена от мен рецепта за бретцели, стават разкошни.

Ще правя и кокосови гнезда, малко маслени сладки, един кейк, с повече яйца и кексчета.
Няма да са толкова много, колкото за Коледа нещата, ама достатъчно.

Ето това са гнездата:

Скрит текст:

А това са бретцелите-козунации Simple Smile

Скрит текст:



Ще ви следя до края на седмицата и на всички пожелавам Светъл, но и вкусен Великден! Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия