БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 46 911
  • 738
# 180
Инеса, дай моля те, твоето предложени за запеканката  със зеленилки
Много обичам лапад ,коприва. Благодаря!

Ами аз почти съм я написала:
около 500-700 гр /колкото имаш/ зелении - коприва, лапад, спанак, - леко попарени и нарязани,
4 яйца /майка ми слага 2 яйца и чаша вода за по-диетично/
пакет извара /може и малко сирене/,
праз или зелен лук /колкото повече - по-вкусно/,
джоджен

Объркваш и печеш във фурната до зачервяване.
 
Виж целия пост
# 181
Инеса, дай моля те, твоето предложени за запеканката  със зеленилки
Много обичам лапад ,коприва. Благодаря!

Ами аз почти съм я написала:
около 500-700 гр /колкото имаш/ зелении - коприва, лапад, спанак, - леко попарени и нарязани,
4 яйца /майка ми слага 2 яйца и чаша вода за по-диетично/
пакет извара /може и малко сирене/,
праз или зелен лук /колкото повече - по-вкусно/,
джоджен

Объркваш и печеш във фурната до зачервяване.
 

  bouquet
Виж целия пост
# 182
Здравейте!щях да готвя кюфтета с бял сос за шестима,но се оказа,че само две детски порции ще трябват,а вече съм омесила каймата с ориза...
сега се чудя да я замразя ли,какво ли  newsm78
дайте съвет,моля  bouquet
Виж целия пост
# 183
Здравейте!щях да готвя кюфтета с бял сос за шестима,но се оказа,че само две детски порции ще трябват,а вече съм омесила каймата с ориза...
сега се чудя да я замразя ли,какво ли  newsm78
дайте съвет,моля  bouquet
Замразявала съм приготвена кайма. Нищо и няма, но после пак ще трябва нещо да е приготвено, като кюфтета със сос, чушки пълнени,  става и руло Стефани нищо че е с ориз каймата ще се преживее,  супа топчета....има варианти.  Peace
Виж целия пост
# 184

Ами аз почти съм я написала:
около 500-700 гр /колкото имаш/ зелении - коприва, лапад, спанак, - леко попарени и нарязани,
4 яйца /майка ми слага 2 яйца и чаша вода за по-диетично/
пакет извара /може и малко сирене/,
праз или зелен лук /колкото повече - по-вкусно/,
джоджен

Объркваш и печеш във фурната до зачервяване.
 


Не се ли слага брашно?
Виж целия пост
# 185
Някой за книгата на Джейми Оливър за 15 мин да каже има ли идея какво точно представляват консервите и др. продукти със странни имена в рецептите му?

Или да почвам да ги изписван едно по едно
Виж целия пост
# 186
изписвай,нямам книгата,но най-редовно го гледам
Виж целия пост
# 187
каджуанска подправка
консервиран лимон???
градиснки крес
паста "Хариса"
китайски микс от 5 подправки
сос Уорчестър
салата Ромейн
сос Хойсин
савойско зеле
олио от трюфели
универсален кафяв сос
салата "Литъл Джем"
рачешко месо?
резене
сирене Стилтън

Повечето неща нямам идея какво представляват, но и ако ги има в БГ от къде могат да купят?
Виж целия пост
# 188

сос Уорчестър има го в Била


олио от трюфели има го в Била.
универсален кафяв сос на основата на лук, бахар, черен пипер. има го на Кнор по веригите магазини .


резене- има го по магазините за зеленчуци
сирене Стилтън анг. синьо сирене, няма го в Бг..

Повечето неща нямам идея какво представляват, но и ако ги има в БГ от къде могат да купят?

Другите неща не съм ги срещала.
Виж целия пост
# 189
почти всичко го има в България.  Като за начало ги пусни в търсене в гугъл, в изображения и ще ги видиш.
Консервирания лимон е в буркани,  солен, не помня Пикадили или Метро съм виждала.  
градински крес е подправка - зеления, тревичка. Дадоха ми семе, сях, но не ми хареса, има вкус на горчицата, леко тръпчив е, но освен като семе в магазин не съм виждала
каджуанската подправка не съм виждала.
Паста ХАриса е  newsm78 от люти чушки, с кимион... представи ли лютивка с различни подправки  
сос Уорчестършир - отдавна е в БГ на пазара - Метро Била,.... подобен на соев сос , но с рибен вътре... Ползвам за дресинг на салати
Сос Хойсин - в Кауфланд виждах
салата ромейн - като маруля на глава , по-крехка, Лидъл, Била, пикадили..
савойско зеле - като зелето, но с по крехки листа, бих казала като крокодилски  Mr. Green така набръчкани
олио от трюфели отдавна има
сирене Стилтън някой писа в кой БГ магазин са заредили (тъй като търсех за една топеница), но не запомних, значи има някъде. Твърдо сирене, подобно на пармезан, с доста по остърв вкус било (според описанието)
Рачешко месо - истинско, не съм виждала, тук продават сурими, но и в нашия град нямаме много  рибни магазини,
салата Литъл Джем - пак е като маруля (най близко определение, в Лидъл съм виждала
резене - корена на вид копър, има го в много зеленчукови магазини вече, Била, Лидъл Метро.......
Виж целия пост
# 190

консервиран лимон??? показвал е как се приготвя.лесно е
градиснки крес май е кресон,билка,но не знам дали вирее у нас

китайски микс от 5 подправки виж по китайските магазини,на Пиротска има един
сос Уорчестър продават го в по-големите магазини


рачешко месо? в Пикадили в моловете съм виждала раци
резене в Билла съм виждала
сирене Стилтън продават го в Млекарница на бул.Цар Борис в Лагера

Повечето неща нямам идея какво представляват, но и ако ги има в БГ от къде могат да купят?

Виж целия пост
# 191
 ooooh! голямо обикаляне по магазини ще е!
Виж целия пост
# 192
каджуанска подправка http://bilki.bg/cajun-spices.html
консервиран лимон???
градиснки крес това  е кресон  http://recepty.bg/gradina_b9-106-Kreson-kres ,може да го има по пазарите или в някоя верига / в Лидъл в последно време доста интересни подправки и плодове и зеленчуци има
паста "Хариса" http://www.receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0 … D0%B8%D1%81%D0%B0
китайски микс от 5 подправки http://www.pekin.bg/products/products.php?cat=5
сос Уорчестър
салата Ромейн
сос Хойсин
савойско зеле
олио от трюфели
универсален кафяв сос
салата "Литъл Джем"
рачешко месо? - виждала съм и консерви с месо от раци
резене - има го в Лидл - наскоро го видях
сирене Стилтън

Повечето неща нямам идея какво представляват, но и ако ги има в БГ от къде могат да купят?

 Като цяло в гугъл като се разровиш доста неща може да откриеш.
  
Виж целия пост
# 193
като цяло доста къри, люти чушки и др дразнещи стомаха подправки ползва Дж. Оливър се оказва.. някой пробвал ли е да ги ползва? Да не е много пикантно?
Виж целия пост
# 194
като цяло доста къри, люти чушки и др дразнещи стомаха подправки ползва Дж. Оливър се оказва.. някой пробвал ли е да ги ползва? Да не е много пикантно?
доста къри + люти чушки =  не много пикантно, а силно пикантно. Не мога такава кухня да ползвам, а сигурно е хубава и апетитна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия