БЪРЗИ КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 46 890
  • 738
# 720
Как да разпозная следващия път ментата от джоджена? (пакетчето е затворено, разчитам на етикета).
Джодженът е с по издължени и тесни листа. Откъсваш едно-две листенца и разтриваш между пръстите - има ясен нюанс между аромата, близки са, но при повече опит не може да ги объркаш.
Понякога са взаимозаменяеми според рецептата, но...мохитото ще ти го провали джоджен  Mr. Green
Виж целия пост
# 721
 Laughing не са ми за мохито. Взех си ги да си правя ароматна вода с лимон и мента (направих си де, и с джоджен не е зле  Mr. Green ). Направих обаче и един чийзкейк в който сложих 3-4 листенца и се чудя дали ще става за ядене  Laughing късно се усетих. Утре ще докладвам. Благодаря за съвета за листата. За аромата само не знам, те са в найлоново пликче, залепено отгоре по принцип, но няма да е приятно да го отварям в магазина. Абе ще внимавам повече  следващия път  Sunglasses
Виж целия пост
# 722
Български гьозум, чиста работа!  Wink
Виж целия пост
# 723
Бихте ли ми препоръчали рецепта за за крем супа от броколи? Благодаря!

Скрит текст:
Бих ти препоръчала моята, но не знам дали си запозната с технологията на зеленчуковите супи.

1. 1 бр. средно голям картоф
2.  малка шепа зелен боб (сега има замразен)
3.  малка шепа замразен грах
4.  глава лук или малки зелени лукчета нарязани

 5. Броколи 5-6 китки малки
6. Тиквичка обелена и нарязана на кубчета
7. Фиде
8. Олио
9. Магданоз или девисил, копър.

Всичко  от 1 до 4  се пуска във вряща подсолена вода с олио (според вашия вкус.
Изчаква се малко да омекнат тези зеленчуци и се пускат вече броколите и парченцата тиквичка.
Фидето се пуска към края на варенето, поръсва се с подправките.
По желание се застройва с жълтък.
Сервира се с лъжица кисело мляко.

За крем супа не се слага фиде и не се застройва, а след готовност се пасира.

пп: Супата съм я правила и само с броколи , картофи,  и зелен лук, но тази рецепта е много по-вкусна.

Виж целия пост
# 724
Аз се чудя какво да добавя на едно авокадо, за да го направя пълнеж за солени тарталети. Споделете идеи, моля!
Виж целия пост
# 725
Аз се чудя какво да добавя на едно авокадо, за да го направя пълнеж за солени тарталети. Споделете идеи, моля!
авокадото си подхожда със скариди,каперси,сушени домати,лимон,чесън...
Виж целия пост
# 726
Мога ли да изпека блатове за френска селска торта днес и да сглобя във вторник ?
Виж целия пост
# 727
може
Виж целия пост
# 728
Имам филе от шаран, искам да го приготвя без много добавки и така, че да се запече добре, а не да е като варен. Моля за някаква идея, не съм готвила никога такова, на фурна с малко лук и подправки ли да го сложа? Обръща ли се някак, за да се запече? Да го завивам ли във фолио?

Късно видях въпроса ти - сигурно си го направила, но и от въпроса си личи, че правилно си се ориентирала - само ще допълня, че фолиото не е необходимо - именно от него става като варено ....
Виж целия пост
# 729
RainDanceMaggie, панеже в момента ми се намират и мента и джоджен от градината на майка ми, реших да ти ги снимам, за да се опиташ да направиш разлика! Hug Ментата е натопена в чашката.
Както ти е казала Фръц!, джодженът е с по-тесни и издължени листа, а ментата с по-заоблени.


Виж целия пост
# 730
 Hug много, много благодаря за поясненията в снимки. Много са полезни, а и си ги свалих на компютъра, че да ги науча.
Виж целия пост
# 731
Здравейте, търся да си купя от някъде готови Тиквени ньокита. Дали някой може да помогне в това отношение, не знам дали изобщо има такива. Намирам по магазините само картофени, пробвала съм при една италианка ньоки от тиква и са уникални!  Simple Smile Ако знаете някой специализиран магазин за италианска кухня, ще бъде много благодарна!
Виж целия пост
# 732
Моя близка роднина работеше в такъв магазин. Утре ще я питам, че не помня точно къде беше... Върти ми се нещо около затвора на Майор Векилски, но може и да бъркам...
Виж целия пост
# 733
Какво да правя с голямо количество лапад?Нещо лесно за зимнина...
Виж целия пост
# 734
Момичета, бърз въпрос за желатина - какво е съотношението между листчета и желатин на прах (четох, че 6 листчета са 1 пакетче от 10 грама, вярно ли е)? Имам рецепта, за която ми трябват 9+4 листа желатин, но имам само желатин на прах - колко да сложа?
Благодаря предварително!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия