Първа пролет пукна, Августинче бързо хукна

  • 26 812
  • 738
# 75
В общото албумче искам да сложа снимки Simple Smile.
За изварата  newsm78 може и отпаден продукт да се води не съм се замисляла. У нас се правеше на извара мляко, което се е пресякло при варенето. Добавя му се допълнително киселина и малко сол след което се изсипва в марля и се оставя да се отцеди течността. Лично на мен не ми е кой знае колко любима, но нали се води много полезна. Може пък да е проблем високото съдържание на млечен белтък. По подобен начин се прави и рикотата, която по ми харесва Simple Smile.
Виж целия пост
# 76
fiona, Tова нали е гуакамоле?Ако да,много го обичам,но не знаех,че се прави с авокадо-ще взема сега да узреят и задължително ще си направим вкъщи да пробваме Simple Smile

Днес дадохме чушка-хареса се,следва след няколко дни заешко-на кои марки има ако някой знае?
Виж целия пост
# 77
silvia45, ще ти пиша на лични за албумчето.
Като станеш майка придобиваш полу-висше по медицина, технология на храните и напитките, ставаш полу-тюлен, полу-Беър Грилс. Освен това започваш да трупаш значителни знания по счетоводство, държавна администрация и законите на РБ. Последното, защото често не се знаят и спазват, и понякога единственият начин да защитиш правата си  е, като плеснеш в челото някой чиновник със закона, члена и точката по която ти си в правото си за нещо.

fanito01, хаха да, забравила съм да напиша име на рецептата.  ooooh!
Виж целия пост
# 78
Изварата, доколкото знам аз, е продукт с различна технология от тази на сиренето, така че май не е отпаден продукт...

При нас няма нищо ново за хвалене - Андрейко пак сумти с нос, вдига и лека температура (май ни е хванал температурният вирус, за който писахте), мен вече не ме свърта и съм супер изнервена, понеже защитата на доктората ми е вдругиден... Но да минава вече, та да обърна внимание на деца, мъж, на себе си също, че съм забравила какво беше да си почине човек поне за малко.

Ymemansi, щях да те пиша, че и ние се въртим в кръга, който си описала заради яслата. Но не мога да спра баткото, вкъщи с двамата е напълно невъзможно, така че ще стискаме зъби още малко. Да растат по-бързо бебетата, та да не им треперим толкова. Кураж! Hug
Виж целия пост
# 79
Може ли аз да попитам за глутена - тръгвам да въвеждам с овес (в моя случай ще с каша, на 8 навършени месеца). Започвам лъжичка по лъжичка да добавям към другата каша ли или как? На обед ли да го давам? Четох, че до седмица мога да достигна порция от една цяла овесена каша. След като достигна цяла порция ли да продължа с други храни или може по-рано, например 3-4 ден след въвеждане? Много ме дразни този глутен.....хем нямаме някаква фамилна обремененост, и пак ми е pain in the ass.
А за конското........то, наред с жабешкото, заешкото и охлювите е едно от нещата, което никога не бих пробвала Simple Smile Заешкото и конското от умиление, жабата и охлювите.....сигурно от стереотип Simple Smile
Друго, което искам да ви попитам, момичета, какви реакции трябва да очакваме от месото. Беба има някакви странни пъпчици, няколко по крачетата и малко около гушката. Хем не са много, хем мяркам чат пат и приличат на завяхващи. Вдигнала съм мерника на пуйката, че друго ново скоро не е папкала. Или се е претоплила....
Едит: Бебата сумти с нос, все едно има сополи. Дърпам с аспиратора - няма нищо. Възможно ли е да прави просто така или да търся под вола теле?
Виж целия пост
# 80
Аз като давам месо, не предлагам да суче - знам, че не се смесват.

Защо да не се смесват?
Виж целия пост
# 81
Защо да не се смесват?

По-трудно се усвояват смесените протеини от месо и мляко. Затова и не се слага АМ в месно пюре Peace Иначе може като хапне от пюрето бебето, да се изчака малко и тогава да се предлага кърма/АМ.
Виж целия пост
# 82
Аз давам авокадото с банан - сурови, намачкани с вилица, много добре ги прие  Peace
Ето и цитатът от ФБ групата, който всъщност е цитат от бг-мама:
Намерих го, постът е на потребителката Margaritka:
 "Принципът за избор на хубаво сирене е следният: според оригиналната технология, която е БДС, сиренето зрее 45 дни и тогава е годно за консумация. Обаче както знаем, българинът ламти да забогатее бързо и е намерил начин да "накара" сиренето да узрее за 48 часа, с помощта на калциев двухлорид. За съжаление сиренето, узряло по този начин, не само не доставя калций в организма, ами именно чрез този калциев двухлорид отнема калций от него... Тъй като отпреди 4 години някъде търговците са задължени да обозначават млечните продукти, които съдържат растителни мазнини, а производителите - да публикуват на етикетите цялото съдържание на продукта, много ясно можете да видите този калциев двухлорид в почти всички сирена - изписан или с думи, или като химическо съединение. Аз говоря тук за опакованите сирена, защото онези, които се продават на кг. на щандовете в никакъв случай не могат да бъдат наречени сирена и обърнете внимание, че в големите вериги не са обозначени като сирена, а като "Бяло саламурено", "Млечен продукт" и т.н.
Та марките хубаво узряло твърдо българско саламурено сирене, които не съдържат калциев двухлорид и които аз съм открила до този момент са:

1. СД Костови - гр. Съединение - това не съм го открила всъщност аз, а се препоръчва от д-р Емилова поради гореописаните причини. Има краве и овче. Цената му обаче вече междувременно е 15-16 лв./кг.

2. Лакрима - Пазарджик - има краве и овче. Може да се купи от щанда с вакуумираните сирена в Кауфланд, в разфасовки по около 0,5 кг и на цена от 11-12 лв./кг. Аз нямам никакви забележки към това сирене и откакто повишиха цената на горното, купуваме само такова. Горещо ви го препоръчвам - в момента, в който го опитате, ще се върнете 20-30 години назад, спомняйки си какъв е вкусът на истинското сирене! Това се отнася и за горното сирене.

3. Карловско - Ем Джей Дериз Карлово. - краве, овче, козе. Може да се купи от щанда с вакуумираните сирена в Кауфланд, в разфасовки от 350-400 и 750 гр на цена от 11-13 лв./кг.


Калциев двухлорид се слага на сиренето по технология, независимо колко е оставено да зрее след това ( т.е. слага се и в сирене, което ще бъде оставено да узрее); освен това калциевият дихлорид не отнема калций от организма, тъй като той просто не се усвоява още в червата и излиза почти непроменен. Вярно е, че вече всеки може да си пише каквото си иска ( чел - недочел), но на много места срещам некоректна информация, която обърква хората допълнително.
Иначе не знам кои малрки са добри и кои не, тъй като вкъщи вече ядем само домашно козе сирене, което купуваме от познати. С него захраних и беба. Краве мляко също купуваме домашно и кваси кефир и кисел мляко.
А да, за авокадото - подриска се от него преди няколко седмици. Сега пак пробвах да й дам - и пак не ми хареса резултатът в памперса. Иначе ѝ харесва само авокадо; от комбинацита с банан не беше впечатлена, въпреки че и бананът з е сред любимите.
Малко съм назад с коментарите, но още не съм ви дочела.
Виж целия пост
# 83
Аз още заместено ядене нямам и предлагам гърда малко време след пюре. Иначе не знаех,че не трябва да се смесват.

А за закуските ми е интересно, като въведа глутена и започна да му давам сутрин попара, изцяло ли да е заместено яденето или пак малко след попарата да го кърмя?
Виж целия пост
# 84
Поизяде го пустия жълтък. На второ предлагане с 300 зора. Тази седмица, като давам жълтък нищо друго ли да не давам ново?
Ако няма да давам нищо, мисля др. седмица да дам месо  в дните, в които няма жълтък. Или то пък месото трябваше да е всеки ден в началото?
Аз сигурно ще пасирам до второ пришествие, задавя се от въздух. Също като майка си.
Виж целия пост
# 85
Дени, да към теб ми беше въпроса, мерси. И аз съм взела на Тьопфер овесена каша(четох че с овес се почва),но взех и на Бейбилов от ДМ - с овес. Допадна ми състава им.

fanito аз знам със сигурност, че на Плазмон имат заек, за хип не съм сигурна.

Днес дадох за първи път малко жълтък.Той не го усети в пюрето и си изяде както винаги всичко. Моят е голям лакомник. Но докито не ми обясни много колко време да давам 1/4. Знам само, че преди това седмица някъде не трябвало да е ял нищо ново. Но сега докато даваме колко дни не трябва да се дава ново нещо. Сега ще видя какво пише и в сайта , който някоя от вас ( не помня коя) беше шернала.
Виж целия пост
# 86
Шехина, аз знам суроватъчна* извара и затова я свързвам със сирене. Сега видях, че можело и по друг начин да се прави. И ми става ясно защо по магазините има различни като консистенция продукти все с името извара.

1/4 авокадо с 2 банана се получи много добре. За пръв път им дадох чисто нещо без мляко. Млякото го пийнаха преди това, че бяха много гладни. Останаха няколко лъжички от пюрето и доброто прасенце-мама ги излапа.

Ама  и аз жълтъка го размесвам в пюрето-изобщо не се усеща. Вие да не го давате директно в лъжичка? Добре сварено яйце, нали знаете.

niksity, не знам какво имаш предвид под попара. Ако е със сирене, масло, хляб, чай/вода то тогава има млечни продукти и ако детето се е нахранило може и да не предлагаш да суче след това.

 gretalinka, отстоянието между въвеждане на жълтък и други храни(преди и след) при мен си е колкото правя винаги- 1 седмица.
Виж целия пост
# 87
elliee, жълтъкът нали го смесваш със зеленуковото пюре? Как го подушва и не го иска?! Той ако се дава отделно, няма да им е приятен.

Забравих да се похваля, че "пляскаме" с юмруци. Не нам защо не осъзнава, че не издава желания звук така...  Rolling Eyes

Днес сука надупена на колене, по едно време даже си вдигна единия крак във въздуха...  hahaha baby_neutral
Виж целия пост
# 88
elliee, жълтъкът нали го смесваш със зеленуковото пюре? Как го подушва и не го иска?! Той ако се дава отделно, няма да им е приятен.

Да, със зеленчуково. Но тя и на тях не им е фенка. Иначе лапа оризова каша/как не и писна/ като не видяла. А тя е такъв буламач. Но като сложа банан и ще ми изяде ръцете.
Виж целия пост
# 89
Здравейте
Влизам само да кажа на мамите с момиченца, че утре е денят за пробиване на уши.Аз ще пробивам.Извинявам се ако сте коментирали, прочетох само последните две страници.Глутен започнах от днес да въвеждам, добавих половин лъжичка овесена каша към досега даваната оризова каша.Връщам се да ви чета.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия