MasterChef България, Тема 5 (25.03-31.03)

  • 54 135
  • 1 024
# 330
За яйцата - преди 4.5 години и двете ми деца се разболяха от салмонела. Така и не разбрах от какво точно се заразиха. Почти съм сигурна, че не е от яйца, но въпреки това ми е останал такъв страх, че не си и помислям да готвя със сурови яйца. Ако ястието няма вариант с термично обработени яйца, не бих го правила.

Освен яйцата, носители на салмонела могат да бъдат и недобре термично обработени месо, мляко и риба.  Peace
Виж целия пост
# 331
Моите яйца Бенедикт
Скрит текст:
Виж целия пост
# 332

Не знам къде и как е живяла тая особа, но до тук аз видях една недодялана селянка, и на вид, и като поведение, която за пръв път вижда студио, камера, мъже и други хора.Чак я "виждам" как налива мента в селската кръчма, хили се и говори мръсотии на мъжорята там, обикаля масите и тресе плът пред очите им.Толкова ми е противна ....


Много точно определение - доста време търсех думи как да я опиша, но Краси го е направила чудесно.

Densi - браво за яйцата Бенедикт.

Аз си признавам, че това нямам търпение да го сготвя, пък и не обичам полусуров жълтък. Иначе сладкиши правя доста с разбити белтъци, тирамису и него си го изпълнявам по оригинална рецепта. Вярно мия яйцата преди да ги използвам, но пък нали са винаги от магазина - да се надявам, че здравните служби си вършат работата. А и колкото и да се предпазвам у нас, много често ям навън и знам ли кой как приготвя храната там (но при мако дете е друго, там си трябва по-внимателно с продуктите). 
Виж целия пост
# 333
Моите яйца Бенедикт
Скрит текст:
Изглеждат невероятно   chef  Браво!  smile3501
Виж целия пост
# 334
Сос холандез върви и с твърдо сварени яйца, за тези, които не си падат по по-течни. А версията на Андре Токев по-скоро напомня на база за сос беарнез, без зелениите.
Виж целия пост
# 335
Моите яйца Бенедикт
Скрит текст:
Браво!
Виж целия пост
# 336
А версията на Андре Токев по-скоро напомня на база за сос беарнез, без зелениите.
И аз това си го мислех. Дори сравнявах рецептите на двата соса и не знам доколко съм права, но май се правеше някакъв усреднен вариант между двата. Мен оцетът и редукцията ме озадачиха във вчерашния холандез. А и нещо изпуснах момента на смесването на компонентите. Явно ще трябва да се гледа повторно за затвърждаване на урока Laughing

Виж целия пост
# 337
Цял ден ви дочитам - 23 страници  Mr. Green
Щях да пиша и аз за салмонелата, че носители може да са и месото, и млякото.

За суфлето - в ресторант съм яла само шоколадово суфле. Беше с течен център, извадено от купичката и в компанията на сладолед и сметана.
Шоколадова лава съм правила по рецепта на Йоли.
Виж целия пост
# 338
Яйца може да не направя ама това суфле мисля да опитам да го направя Simple Smile
Виж целия пост
# 339
И на мен това карамелено-шоколадово-маскарпонено суфле/лава кейк ми хареса. Ще го експериментирам скоро.

Иначе у нас редовно правя лава кейк (явно), като винаги е двойна доза и оставям едната част в купички в хладилника - за следващите дни.

Уф, няма ли да почва - не знам защо реших че е от 9 и се заредих, а то турски сериал  ooooh!
Виж целия пост
# 340
Яйца може да не направя ама това суфле мисля да опитам да го направя Simple Smile
Не е трудно, но трябва да се внимава при изпичането му. Точни са минутите, а ако са малко повече си става един хубав шоколадов мъфин. С карамел не съм правила.
Виж целия пост
# 341
В тези лава кейкове брашно няма ли?Защото ако има , значи в средата остава сурово брашно.
Виж целия пост
# 342
Какво означава редукция в кулинарията?  Blush
Виж целия пост
# 343
Какво означава редукция в кулинарията?  Blush
Сгъстяване, изпаряване до сгъстяване.
Виж целия пост
# 344
Благодаря, Тайна!  Hug
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия