Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пелени и гащички за многократна употреба - 17

  • 106 896
  • 632
# 615
За нощем - поп-ин с нощната подложка ползваме, на мен всичките ми обортни пампи са поп-ин и съм им свикнала на сглобяването. Всъщност нощната подложка просто се нанизва, така закопчана, върху бустерчето. Издържа и попива доста.
Но понеже не ми достигат бройки, често през нощта слагам и еднократна пелена.
Виж целия пост
# 616
Бона, колко бройки имаш и не ти достигат? Опитвам се да се ориентирам как да се подготвя. Също колко е голмо детенцето?
Виж целия пост
# 617
Лаленце, детето ми е на 1г и почти 7 месеца. В момента имам 9 пелени поп-ин + 3 нощни бустъра и пера всеки ден, те съхнат бързо сега и се справяме, като свършат... вадя еднократна. Но за идващия по-студен сезон ще ми трябват още поне 5-6... и сушилня, хаха.

Преди имах 15 пелени и бяха горе-долу достатъчни, но бяха друга марка, с която не се получиха нещата (оплаквала съм се и тук Simple Smile), имаше много кожни проблеми и дискомфорт, продадох ги и преминах на тези, с които засега пу-пу, всичко е много добре.
Между другото имам и 5 почти нови пелени от блубери сайд снап (като тази, която си взела), размер М, на които ще търся нов собственик.
Виж целия пост
# 618
Ей ако си бях в бг как щях да ги грабна тия блуберита за новото издание. С баткото почнах чак към 6-7 месеца и той беше вече добил критична маса Blush, та почти всичко ми е размер L/2. Още се каня да я пробвам с някой универсален размер де. Комфортно ли им е било на бебетата с толкова много надиплен плат? Все ми изглежда много надуто на мен като се свият копчетата максимално.

Аз по една, по две и събрах доста бройки, пък така и не минах изцяло на МП, сега ще гледам повече да ги ползвам Simple Smile
Виж целия пост
# 619
Бона, защо ги продаваш? И какво значи "почти нови" - ползвани ли са?

Благодаря за отговора иначе, ние взехме сушилня с тази цел и се надявам като докарам 16-20 броя да стигат.
Виж целия пост
# 620
Стрипнах на 60 без препарат писти пелени,после допълнително изплакване и на слънце.

Нощем с еднократни.

Пера веднъж подложки плюс джобове на 40 на дълга програма с предпране и дезинфектант. Имам два - бамбинекс и другия трябва да погледна как се казваше. После само подложките с останалото пране на детето на 60. Центрофуга 800
Виж целия пост
# 621
Пробвах нови марки, взех пакет от Зелени пелени.
Повечето предоставени модели не са нищо особено. Въпреки първоначалния ми ентусиазъм, никак не ми хареса Imagine 2.0 bamboo. Закопчаването (с тик-так) не е обмислено добре и свободните крайчета провисват при нас. Видях, че има и вариант с велкро (не в наетия пакет, онлайн видях). Първо нея пробвах, защото е бамбукова, а аз предпочитам тази повърхност (повечето пелени са поларени, защото държи уж по-сухо, но на моя син не му се отразява добре този слой), но не ми се видя достатъчно стабилна. За цена от 36 лв не е достатъчно добра, според мен.

Но съм много впечатлена от Миловиа, хубава, мека, компактна, много издръжлива пелена, с много модерни подложки, почиства се лесно, съхне сравнително бързо. Лошата новина е, че цената ѝ е просто скандална Mr. Green. Намерих я малко по-изгодно в амазон, ще я мисля още, малко ми прескача психологическите граници. Simple Smile
Виж целия пост
# 622
Здравейте, мами! Нещо се замислям да мина на многократни пелени. Беба е на 6+, но има много чувствителна кожа и от скоро атопичен дерматит. И забелязвам, че напоследък й спарват памперсите. Късно ли е сега да започна с пелените? Имам идея да я слагам на гърне вече - тя седи самостоятелно, изправя се, опитва се да ходи, държейки се за леглото. Сутрин като стане, след 10 минути пишка. Мисля сутрен да я слагам на гърнето след събуждане. Мислех да съчетая слагането на гърне и многократни пелени. Извинявам се, ако е имало подобни въпроси, връщам се да дочитам темата 😊
Виж целия пост
# 623
Не е късно за многократни пелени, но избирайте внимателно и изпробвайте модели, щом сте с дерматит. И моето дете има такива прояви и е с много чувствителна кожа, при нас пелените с покритие като полар от вътрешната страна се оказа неудачно. Добре му се отразява бамбук (но с честа смяна до 2-3 часа максимум) и кулмакс покритието на Миловиа (това засега са ми любимите пелени, купих си 3 бр от Англия наскоро. Не помня кой в темата ги спомена, но искрено благодаря, превъзходна пелена е, струва си парите).

За гърне според мен е много, много рано на 6м, но аз съм твърд и убеден привърженик на късното и осъзнато приучаване на гърне, когато детето е изградило самоконтрол и осъзнава какво се случва и какво се иска от него.
Понеже има различни идеи и убеждения по този въпрос, не споря, не съдя, само споменавам гледната си точка.
Виж целия пост
# 624
Здравейте, мами! Нещо се замислям да мина на многократни пелени. Беба е на 6+, но има много чувствителна кожа и от скоро атопичен дерматит. И забелязвам, че напоследък й спарват памперсите. Късно ли е сега да започна с пелените? Имам идея да я слагам на гърне вече - тя седи самостоятелно, изправя се, опитва се да ходи, държейки се за леглото. Сутрин като стане, след 10 минути пишка. Мисля сутрен да я слагам на гърнето след събуждане. Мислех да съчетая слагането на гърне и многократни пелени. Извинявам се, ако е имало подобни въпроси, връщам се да дочитам темата 😊
Кактусче, вземи си 3-4 кавъра и 10-12 памучни кавъра + сухи подложки и готово, уточнявам че ще переш всеки ден с тази бройка.
Виж целия пост
# 625
Здравейте, бебенцето ми е на 3 месеца и се замислям за многократни пелени. Виждам, че има много различни варианти и ми се трудно да се ориентирам кое е подходящо за нас. Майка ми навремето не е разполагала с еднократни памперси и е запазила всичките пелени, бархетни, тензухени и имам немалки количества от тях. Доста качествени ми се виждат. В момента си ги ползвам да постилам на бебето или например да го подсуша след баня, но бих искала и тази нова функция да им вменя.  Как бих могла да го направя, какво трябва да си купя освен непромокаемите горни гащички, трябва ли да ги пришивам по някакъв начин за да станат на повече слоеве примерно. Има ли друга майка, която не е купувала, а е ползвала същите стари пелени които са слагали на нейното дупе Grinning
Виж целия пост
# 626
Вземи си и подложки, които държат сухо към дупето. Не е нужно да ги шиеш,  но е по-удобно,  ако са направени на прифолди. Аз също си правих такива от пелени от майка ми,  но можах да ги ползвам само първите месеци. После не ми стигаше времето за многократни
Виж целия пост
# 627
Много майки, в това число и аз, използваме пелени запазени от едно време Simple Smile
А самата система на повиване си е съвсем актуална и днес ( в Гугъл може да се потърси информация на английски с ключови думи Flat cloth diapers).
Ще ти трябват т. нар. Кавъри (Covers - непромукаеми гащи) и евентуално ( но не задълително) "сухи" подложки (линка е само за пример, такива подложки могат да се направят в домашни условия от тънко поларено одеало) и Snappi (то замества безопасната игла от едно време).
Има различни варианти за сгъване на пелените. Ето тук има няколко примерни.
Вече ако имаш възможност и желание, от тези пелени може да се ушият т. нар. Прифолди (Prefolds).
 И двете системи са добри и е въпрос на лично предпочитание коя ще избереш.
Имай предвид, че тези системи са малко по-обемни, чудесен вариант са за навлизане в света на многократните пелени, но не винаги за предпочитан вариант за по-големи бебета, защото се слагат по-трудно когато започнат да шават.
Виж целия пост
# 628
И аз мога да споделя. Наистина катохстана на 4-5мес.прифолдите вече трудно ги слагах. Но пък например можеш да си купиш т.нар джобове, които са непромокаеми и вътре в тях да нагъваш и да слагаш парчета от твоите пелени. Аз имам.мнго китайски джобове.към тях има оригинални подложки/бустъри, но като нямам сухи, слагам и аз от старите пелени и прифолди, тензух и т.н. но за мен те не са достатъчно издържливи за през нощта. През деня сменям на час-два, но той е вече 11мес.и почти не пишка в пелените през деня.
Виж целия пост
# 629
Във фейсбуук напоследък упорито се рекламират гащички Milli. Не намирам никаква информация за тях нито на български, нито на английски. Някой с мнение или повече детайли?
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия