Кошмари в кухнята Тема 2

  • 148 441
  • 1 054
# 930
То точно това беше повода да гръмна!
Съжалявам, ако съм обидила някого- било е неволно и на практика никой не съм визирала!
 bouquet
Абсурдно е да искам в такова заведение перфектна чистота,
но и видяното си е  Sick  А довечера ще гледаме и по- кошмарен епизод.
За тези години, как пък един не се е намесил да им "отвори" очите?
Къде е чисто българската кухня, която очакваме да я има там?
Мииии не, не искам да има пица, скариди и ризото, защото просто някой е очаквал това.
Искам нашенска си кухня, може да са 5 неща, но да е чисто, приветливо и вкусно!
Виж целия пост
# 931
В момента вадя разрешителните за нов уникален хотел и ресторант. Направо се побърквам от изисквания, условия и т.н., при все че собствениците не са случайни хора.
Направо се изумявам как и кой дава разрешителни на показваните заведения в това предаване.
Вече почвам да се съмнявам в моите умения за преговори.  Tired
И аз това се чудя  newsm78 Не само се чудя,ами и съм изумена  Shocked  #Crazy  -как може да си колЯш прасЕто отзАдЕ и да го меташ у мизерниЮ  фризер на кебапчета и тези зеленчуци от дворУ  кой ги контролира колко торчица на барбонки им е метната,няма хранителни дневници,няма  обособено миялно,няма негорими покрития ,абе нищо -аз бях управител на кафе и за едни клуб сандвичи и готови торти такива изисквания имаше,че  ти идва да се гръмнеш,а тези в обора кухня направили едва ли не .... Twisted Evil Sick
Виж целия пост
# 932
Гледам началото на днешния епизод и недоумявам, Манчев защо приема да ходи по такива свръхзападнали коптори?! Те са непоправими, гнусни, абсолютно дъно, ако в това заведение предлагат последната троха хляб на света, ще предпочета гладната смърт. Че и "Оазис" го кръстили, ма малеееей. ooooh!
Виж целия пост
# 933
Гледам началото на днешния епизод и недоумявам, Манчев защо приема да ходи по такива свръхзападнали коптори?!

На мен ще ми е по-интересно да разработва чисти, спретнати заведения, но по някаква причина без клиентела. Примерно лош мениджмънт, таргетиране, меню, готвач.
тези мизерии не ме кефят и превключих на Мастършеф.  Peace
Виж целия пост
# 934
Това е отврат..кой ще им стъпи с този коптор даже да им го изчистят и боядисат сега?

"Те в М..на с л..та ги ядяли чревцата.. "Sick
Виж целия пост
# 935
И аз минах на МШ, то тази простотия не се издържа.
Виж целия пост
# 936
Всъщност заведението въобще не е западнало, има си доста клиенти, майка ми и баща ми също ходят редовно и повечето неща са вкусни според тях  Laughing
Кухните на повечето ресторанти изглеждат така, че и по-зле...
Виж целия пост
# 937
Ужас беше и не го догледах Confused А шефа какво самочувствие извади,па и готвачката Stop
Какво им предложи накрая?Какво ще готвят?
Виж целия пост
# 938
Спагети със свински дроб, нам какво си и другото не го запомних.

Черва един, единствен, път опитах и това беше най-гнусното нещо, което съм опитвала. Имаха мирис и вкус на ла..а.  Sick Няма да ви казвам компанията ни как се превъзнасяха по тези черва, деликатес били и т.н. Единствено аз не ги харесах и излязох някаква глезла  Stop
Виж целия пост
# 939
Преди десетина години мъжа ми яде черва в едно заведение в Елин Пелин.След няколко часа му стана много зле,започна да повръща,разтройство,даже вдигна температура.Два дена не можа да стане от кревата.Оживя де.но оттогава не може да погледне такова.
Виж целия пост
# 940
Червата са неприемливи за повечето от нас - на мирис, вкус...и т.н. Но в ози край се тачат и затова трябваше да изберат 3-4 вида карантии, които да им покаже как да приготвят чисто и вкусно и до там. Спагети с дроб...ми н амен ми звучи гадно, а по Монтана едва ли ще са най-вървежното ядене.
Виж целия пост
# 941
Аз ям карантии, но само и единствено такива, които лично съм изчистила и сготвила, всичко друго го подозирам много дълбоко. И съответно, рядко ям, защото нямам време да се разправям с черва.
Виж целия пост
# 942
То и аз ям карантии-дроб, воденички, сърца...
И черва бих яла, ама да са старателно почистени, в нещо изкиснати или мариновани, че да им се убие миризмата. Тези, снощните, не бих хапнала.
Виж целия пост
# 943
За карантиите, не ги обичам, но знам, че трябва да се измият неколкократно и после една нощ киснене в оцет. После рецепти бол, но хигиената, както за всичко, трябва да е безупречна.
Виж целия пост
# 944
За карантиите, не ги обичам, но знам, че трябва да се измият неколкократно и после една нощ киснене в оцет. После рецепти бол, но хигиената, както за всичко, трябва да е безупречна.

точно така. Мият се щателно, шкембето се изтрива с вар, или сода за хляб. Някои части обаче колкото и да се киснат в оцет - все си миришат - бъбреците, например, дори при добре почистени бели ципи вътре. Дроб, език не миришат при варене, но шкембе, черва, бъбреци - колкото и да са добре измити - понамирисват.  Миризмата намалява значително, ако се залеят с вряла вода и постоят малко в нея, изплакнат и тогава варят отново. Което едва ли го правят в обществените кухни, поради което купувам, чистя и си хапваме у нас. На заведение както ме научи една приятелка  нещо, което се пипа минимално с ръце и  пече на скара. Макар че след тия замръзнали кебапчета и тях ще отпиша. Преди седмица ядох в едно крайпътно заведение паниран кашкавал, на който - какво да му сбъркаш -като е парче кашкавал в панировка - беше съвсем заледен освен по краищата. Всъщност не го ядох, върнах им го. ядох си салатата. И с тия кошмари в кухнята - особено последните два епизода - май никога няма да седна вече в непознато, или крайпътно заведение  Sick
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия