Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Празник весел се задава - ЮНЧЕ на годинка става! - 11

  • 67 829
  • 728

Анкета

Мерки и теглилки Simple Smile

Опции:

* Гласуването приключено: сб, 27 фев 2016, 12:14
* Може да изберете максимум 2 опции.

# 705
А по колко хапват мъниците на ядене? Аз отскоро се светнах и започнах да взимам по-големи порции, та хапва по 250г - 270г, 4 пъти дневно, по повече ме е страх да давам.
Виж целия пост
# 706
Маги хапва малко като количество, сигурно около 200 гр и е порцията.Напоследак не се мръщи на 4-и яденета, та обко взето има 3 твърди и мляко за вечеря.
Виж целия пост
# 707
Дребния, хапва 4 пъти на ден, средно 250гр порцията, нооо може да изяде и колкото мен  #Crazy Все е гладен милия и все вика: ам  Laughing
Виж целия пост
# 708
Храни се 4 пъти дневно, обяда и вечерята са от ДК, порция 300 гр.
Закуската и следобедното хапване ги правя сама, порциите пак са ок. 300 гр.
Водата, която изпива за 24 часа, е ок. 400 мл.
Виж целия пост
# 709
Да се включа за говоренето Simple Smile В момента съществено значение има разбирането, не толкова дали говори разбираемо. Изпълнява ли команда, разбира ли играчката как се ползва, прави ли връзка например ключа на лампата, че пуска лампата. Соченето също е важно. Игри в момента са подходящи редене на кубчета на пирамида, низане на макарони, пъзели от тези дето са с дръжка отгоре, после тези които са да се напаснат две части на картинката. Да се пускат различни формички на определеното място, разделяне на боб и макарони да кажем (с леща се прави, но някои дечица още слагат в устата) Дъвченето също играе роля. Пред огледало може да си правите разни мимики и да се мъчи да повтаря. В нета имаше клипчета с четката за зъби разни масажи да се правят. Моята щерка си бърбори бебешки много, но смислените думи са малко. От баткото имам обица на ухото и я следя, дори беше вече при логопеда на баткото. Този който казва, че преди 3г. няма смисъл да си завре дипломата някъде. Точно сега е момента ако има някакъв дефицит да се започне с работа за наваксване и въобще не става дума да се слагат диагнози.
Моята мома яде всеки път различно, но средно например около 250гр. Гърнето го ползвахме, но напоследък не иска да седне въобще и смятам да слагам направо седалката на тоалетната. Говори си на бебешки, кара се на батко си много смешно.
Виж целия пост
# 710
mam4e,  Hug
А баткото как е? Извинявам се, че питам, но предполагам терапията и всичко останало помагат.
Виж целия пост
# 711
Литълче, колкото е добре толкова и е зле Simple Smile В смисъл, че с едни неща се справяме, други са ни проблем. Той постоянно е на едни периоди в които поведенчески изпадаме в кризи. Все още не говори правилно и не разбира доста неща от живота които за другите деца на неговата възраст не са проблем. Много е тежко защото той дава вид на невъзпитано дете. През годините на какво съм се наслушала зад гърба ми спраямо нас, а и директно са ми казвали. Не мога обаче да се обяснявам на всеки срещнат, че детето има проблеми с развитието. Избягваме по възможност обществени площадки с непознати хора. Излизаме на една площадка, познаваме всички и са наясно какво се случва. Най-големия проблем в момента ми е, че малкото копира абсолютно всичко от него. А в момента той е в един истеричен период и се тръшка, крещи за най-малкото. Лошото е, че покрай него колкото и железни нерви да имам се изпускам и се случва да крещя и аз по него. Малкото обаче го промени в положителен аспект. Много е тежко и трудно, но гледам напред, стискам зъби и се борим.
Виж целия пост
# 712
Мамче, благодаря много за споделената информация за говоренето. Такива като теб са ценни - да споделят личен опит, особено когато са преминали през разни перипетии.
Моето дете го държа на диета. Хич не се шегувам. Кльощавел е, но с голямата нужда има проблем. Почти всеки ден си ходи, но изхожданията са много твърди. И това вече три месеца. Пюрета и сокове от круши и сливи му давам почти всеки ден, хляб и тестени изделия почти никакви /освен за закуска макарони или кус-кус, но е рядко/. На обед яде голата супичка от кухнята и малко от второто. Десертите, които са с грис или нишесте, ги изхвърлям или изобщо не ги взимам, а давам плод. Но не и банани, че те запичат. За вечеря давам остатъка от обедното пюре и мляко преди лягане, като има поне час между тях. Давам също различни пробиотици, но ефект никакъв. А като беше бебе, ми беше дотегнало да пера н*кани дрехи от преливащи памперси. До захранването нямаше ден пропуск, а сега? newsm78
Виж целия пост
# 713
Mam4e  Hug bouquet
И много благодаря за насоките в стимулирането на развитието.
Славян се занимава с всичко изброено, ноооо винаги с мен, сам не ще да пипне... Пъзела с дръжките не може да разбере кое къде се слага, а ако му дам макарони или боб ще излапа всичко. Иначе кули, конструктори и вгнездяване на чашки го занимават по цели 10сек и идва да ме вика да се пресъединявам...
Виж целия пост
# 714
И ние сме така Гаги, сама не играе дълго, какви ли не играчки имаме... Има сортер, който нарежда за 5 сек и вече не й е интересен. Рисуваме, но главно аз, тя после го задрасква, хаха. И ние не говорим много, всъщност говори много,  но на китайиски, макар че все повече неща почвам да й разбирам. Не се притеснявам, защота всичко разбира. Като си опразни чинийкана, я носи на плота на мивката, мама да я измие. Имаше едни чорапи на дивана и тя ги носи в коша за пране, като си отваря вратата, без дори да й кажа. И всякави длуги маймунджулъци. А като й се караме, се прави,  че не чува, ако й кажем, ела за клипче, веднага идва хаха. С гърнето сме доникъде, чакам и аз да се постопли и почваме.
Толкова от мен, че утре работа ме чак:: )
Виж целия пост
# 715
Ми за тях една минута занимание си е добре Simple Smile колкото и да не ни устройва нас Simple Smile Божидара също играе непрекъснато с мен и все ме търси. Обаче мен това ме радва, баткото не ме отразяваше. Единственото нещо което я отлепва е гледането на песнички. Позволявам си по един път на ден за да мога нещо да свърша сутрин преди да е станало време да прибираме баткото.
Виж целия пост
# 716
Здравейте разписали се мами.Да се включа и аз по обсъжданите теми.
За говоренето - ние сме много интересни.Разбира идеално какво го питаш и какво трябва да направи.понякога когато го питам нещо ми отговаря с Да или Не.В повеето случаи си говори нещо на китайски.Говори доста.Интересно ми е,че много ме имитира интонационно.Например когато го питам колко ще порасне и той ми отговаря с мммм,но със същата интонация както аз преди това съм му казала тоолкова и вдига ръчички.Забелязах,че откакто го водя в един детски кът и там слуша по-големите батковци и каки да говорят започна повече да говори.Отскоро започна да ми казва мам мам иначе изобщо не споменаваше таи дума.Само тата,баба,деде.
За играенето с мен преди не ме осатвяше изобщо да седна далеч от него.Идваше и ме дърпаше да отида при него,но това също се промени откакто го водя да играе с други деца.Видя ги тях да се заиграват сами и той започна да се заиграва сам.Сега в повечето случаи когато ме дърпа е гладен,жаден или му се спи.
Гърнето го ползвахме успешно всеки ден за голямата работа до преди няколко месеца.От тогава се почна борбата със запека и понеже му правя клизми и го слагам на гърнето и той явно го намрази и сега не иска да седне на него.Играе си с него,но тръгна ли да го слагам да сяда започва да пищи и да се дърпа.Бях започнала да го слагам презизвестно време и да пишка в него имах известен успех,но сега след като не иска да седне ще се пробвам направо в банята прав.Много е важно след ставане веднага да се сложи на гърнето да пишка тогава задължително свършват работа и свикват по-лесно.
Виж целия пост
# 717
Да не се стига до запек, мисля, че най-важни са течностите. Не, че и храната няма значение, но трябва мнооого вода да пият.
Виж целия пост
# 718
Mam4e, и аз вярвам, че един на друг децата ще са си полезни в някакъв аспект. Дано сестричката не поеме много от тръшкането и тя да го прави, макар че те всички май си се потръшкват.
Момичета сигурни ли сте, че е запек? Твърди, тъмни кръгли като топка изпражнения?
Виж целия пост
# 719
И нашата девойка ака точно описаните от литълчето изпражнения- твърди, тъмни и кръгли, но ака всеки ден, рядко прескача да не ака. Отдавам ги на това, че вече преобладава твърдата храна, само преди обедното и вечерното приспиване пие Нан, а през ноща кисело мляко. Иначе вода пие много- около 450 мл на денонощие.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия