Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Добър фризьор в София?

  • 118 263
  • 485
# 465
Здравейте! Включвам се, за да разкажа за опитите ми с фризьорски салони през последните месеци.

Юни месец се боядисах в медно (оранжев нюанс) във FourStyle Beauty Salon и цветът стана точно такъв какъвто исках, бях изключително щастлива. При второто боядисване обаче въпреки че казах, че искам същият цвят ме боядисаха в по-тъмен нюанс. Презполагам, желанията на клиента не са от значение.. Бях разстороена няколко дни, но ми мина. След време, боята се поизми, реших да сменя салона. Избрах салон Rushell, като предварително се срещнах с фризьорката Ирена, да погледне цвета, да обсъдим дали е необходимо отново да се обезцветява косата, да покажа снимка с точния цвят, който искам и т.н. Уговорихме се, че ще обезцвети корените и ще насити краищата. В сряда се състоя първата ми и последна среща с този салон. Да кажа, че съм изключително разочарована ще е малко! Не ме пое фризьорката, с която се уговорих, а някакво друго русо момиче - Теди, но това в последствие се оказа най-незначителният проблем. Сложи ми обезцветител и пое друга клиентка. След около час и нещо се сети, че все още съм там и се посъветва с Ирена какви бои да смеси, отново показах снимката за всеки случай. Сложи ми боята и отново се зае с друга клиентка, а аз си стоях близо два часа с боята!!! Междувременно се развива друга ситуация - клиентка идва за модел, фризьорката, при която има час е изчезнала, появява се след около час и през цялото времето докато обслужва клиентката плака (скарала се с приятеля си), накрая остави жената да се къдри с машата сама и отнова изчезна! Започна грозно обсъждане от страна на колегите й и то на всеослушание. Съвсем нормално, започнах да се изнервям от цялото това чакане и непрофесионалната обстановка. Най-после благоволиха да ме измият и по време на изсушаването Ирена реши да ме попита дали харесвам цвета. Отговорът беше НЕ, цветът беше тъмен мед в червеникавата гама. При което тя се обиди и едва ли не ме напада, че цветът бил какъвто съм искала, точно като на снимката, която съм й показала. После започна да се оправдава, че ми е казала, че без повторно обезцетяване нямало как да се получи такова оранжено, но аз съм не я слушала или дори да съм чула, не съм разбрала какво ми говори. Разбира се, нямаше такова нещо. Цветът не е просто по-тъмен оранжев тон, а съвсем друг цвят. В тази ситуация се намеси мъжът й и собственик на салона - Огнян, който предложи да насити още цвета и уж щяло да стане почти желаният цвят, е накрая се получи още по-наситено червеникаво. Цялото това 'удоволствие' ми коства почти шест часа престой в салона!!! Нямам представа дали такава е практиката там - да поемат повече клиенти, отколкото реално могат да се справят или просто това беше лично отношение към мен. Дано някоя от фризьорките чете тук, че да има за какво да клюкарстват в работно време.

Цветът, който исках
Скрит текст:
Цветът, който получих
Скрит текст:
Предполагам, не виждате разлика Grinning
Виж целия пост
# 466
Отвратителна ситуация и отношение, но искам да ти кажа, че цветът ти е разкош. Да, знам колко е разочароващо да не получиш това, което искаш, но можеше да е и по-зле, да се окажеш на петна и с отвратителен цвят. Червеното се отмива бързо, не се ядосвай, поправимо е, просто ще се наложи да поизчакаш малко. А такова поведение като в този салон не съм виждала и в провинциален салон в гараж.
Виж целия пост
# 467
При мен беше много сходна ситуация в друт салон- Cvety's secrets salon. След предварителна консултация и проучване на салона (снимки, отзиви, всичко) си записах час. Пое ме главната фризьорка, прави ми балеаж, първо изсветляване на кичуре с фолио, след което ме прехвърли на колежката й, а тя пое друга клиентка през това време, та колежката й само я питаше неща ог сорта :,, сега каква боя да смеся?, колко време да седи с нея, кога да я мия... '' Буквално претупване си беше и през пръсти, нито резултата е кой знае какво.. С доста пропуски има, освен това ми нацапаха и ризата с блондор и е за боклука вече. (след това го видях) И всичко това на цената на 250 лв. Убеждавам се, че свестен салон и фризьор всее по - трудно се намира.. .
Виж целия пост
# 468
божилова, цветът, който са постигнали върху косата ти е фантастичен. Но да стоя 6 часа във фр. салон за мен ще е абсолютно мъчение.
Обаче това стоене с химикали по косата докато обслужват други клиентки ми е много анти, а почти навсякъде се практикува. Имам предвид свръхтайминг, иначе колкото е необходимо си стоя де.
Виж целия пост
# 469
Божилова, имаш много красива коса. Цввтът вече е въпрос на вкус. Действително обаче разликата между желания и реално получения  такъв е съществена.
Малко извън темата, но и аз да се оплача само че от маникюристката ми. Ходя в салон Beauty studio 51 в Младост на маникюр. Еее, през цялото време момичетата не спират да си говорят, нямам пръст, на който лака да не е останал в рамките на нокътя и да не де е оцветил и кожата. Като ги слушам, все едно 10 г. не са се виждали. То няма лошо, но ако не вреди на работата, а то очевидно си оказва влияние.
Виж целия пост
# 470
Благодаря за коментарите. За цветът, да, не е толкова лош, но в сравнение с другият не мога да кажа, че ми харесва. Не знам дали ще рискувам при трети фризьор или ще се върна към естествения си светло кестеняв цвят. В момента клоня по-скоро към второто, но ще изчакам да се поизмие боята и тогава ще реша.
Виж целия пост
# 471
Здравейте, споделете кой е любимият ви фризьор/ салон?

Трудно се доверявам, дори и за сешоар и като си хвана фризьор/козметик/маникюрист си ходя с години.
В момента си търся всичко - и добър фризьор (основно за сешоар), и добра маникюристка, ако прави и педикюр ще е супер (трябва ми за обикновен маникюр и рисуване) и добра козметичка за оформяне на вежди/ почистване на лице

Живея в Манастирски ливади, но всичко близо до околовръстното или към центъра ми върши работа, стига да си заслужава.

Ще се радвам да споделите любимите си салони ❤ Благодаря ви предварително!
Виж целия пост
# 472
Здравейте, споделете кой е любимият ви фризьор/ салон?

Трудно се доверявам, дори и за сешоар и като си хвана фризьор/козметик/маникюрист си ходя с години.
В момента си търся всичко - и добър фризьор (основно за сешоар), и добра маникюристка, ако прави и педикюр ще е супер (трябва ми за обикновен маникюр и рисуване) и добра козметичка за оформяне на вежди/ почистване на лице

Живея в Манастирски ливади, но всичко близо до околовръстното или към центъра ми върши работа, стига да си заслужава.

Ще се радвам да споделите любимите си салони ❤ Благодаря ви предварително!

Здравейте! За косата си се доверявам единствено на Яница от Inspire Salon Paradise, останалите момичета от салона също се справят много добре. За маникюр и педикюр бих препоръчала момичетата от Nailyday Studio в Galleria Hair Club.
Виж целия пост
# 473
Restart Boutique  - Един фризьор е : Цецо.
Само той успява да ме подстриже както искам и влага отношение към клиента, което за мен е много важно.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 474
Мили дами,
Регистрирах се, за да споделя най-голямото разочарование, което ми се е случвало до сега при посещение при фризьор и евентуално да предпазя някоя от вас от същото. Бях в студио VH beauty center в жк Стрелбище, София при Жени. Помолих я само да ми скъси краищата на косата и да ми оформи бритона. Показах й 3 мои снимки как искам да изглежда бритона. Тя каза, че ще го направи така. Резултатът беше бритон дълъг сантиметър и половина (въпреки, че исках къс, на нито една от снимките не беше толкова къс), който не се прелива с останалата част от косата по никакъв начин (както беше на снимката), седи абсолютно отрязан. Дължината не знам как е подстригала, но косата седи буквално накъсана. Единственото хубаво, което мога да кажа е, че от дължината не взе много, тоест сега ще мога да отида и да поправя стореното. Не съм си и представяла, че човек, който претендира да е професионалист, може да направи такова подстригване.
Виж целия пост
# 475
Идвам с отзив от Nice beauty салон,който ми беше препоръчан. Добре се справиха с кичурите в корена + матиране на дължините. Доволна съм този път. И не ме мацаха с блондор по дрехите хаха 🙈  като по други салони. При Виктория бях, направи каквото можеше с прошарената ми със 100  нюанса коса 😄 и предишния израстнал балеаж.
Скрит текст:
(само връхчетата не подстригвахме, защото тях ги правя сама вкъщи)
Виж целия пост
# 476
И мен ме е правила Виктория миналата година няколко пъти. Тя по мое мнение доста уплътнява кичурите и с времето косата става плътно руса, а аз исках релеф. Може би зависи и колко често се ходи за поддръжка.
Виж целия пост
# 477
Възможно е да , аз пък точно това искам -  колкото се може по-русо, а не релефно и тя ми каза,че с времето при всяка поддръжка ставало все повече русото и все по- на гъсто кичурите, което лично на мен ми хареса.  Но това е защото не търся релеф и ефект ,,кичури'', а по-скоро цялостно русо.  Но може би има начин да се направи и това,което вие искате без да уплътняват кичурите.
Виж целия пост
# 478
За цялостно русо, може би по-лесно би било да се изрусявате по стандартния начин с боя веднъж в месеца. Коренът като гледам не е тъмен, не би трябвало да е трудно. При мен е много тъмен и е сложно без блондор. Аз от години си правя кичури и с времето ми се появиха накъсвания, изгубих и дължина и не можех да продължа по същия начин. Започнах вместо на 2 месеца да ходя на 2 и половина, 3 за поддръжка и не правя вече цялата коса всеки път. Повечето пъти правя кичури само отгоре или отгоре и отстрани, а задните пластове ги оставям по 6-7 месеца. Тук е правено преди 2 седмици:

Скрит текст:
Виж целия пост
# 479
О, много ми харесват кичурите на снимката. Кой ги е правил? И наистина ли е толкова вредно за косата, че да се накъса? Прическата ми е нещо подобно и много искам да си направя и аз кичури.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия