Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Въшки

  • 213 338
  • 1 096
# 900
Ами аз ти казвам, че при нас косите са къси и не помага.
За дрес код на дължината - не бих си пуснала детето в подобно училище, живеем в 21 век и подобно нещо трудно ще бъде прието.
Виж целия пост
# 901
Ужасно е да махаш гниди от дълга коса. Ръцете започват да ме болят да влача гнидата по цялата дължина.
Виж целия пост
# 902
При щерката подстригването е вид заплаха. Е, водя я на подстригване на краища, но за до раменете ще ореве света. За това и всеки път, като сдобие въшки, плаче - да не би да я острижа вече. Паранита никаква работа не свърши при нас, най-големия успех беше с газ-мас (в нашия случай - кокосово масло) - оцет + много ресане на мокро с гребенче от Виприн + пощене до откат. Но и аз мисля да разпитам вет. доктор за мазилото, че от сега ме сърби за началото на учебната година. Нали не влияе на здравината на косата? Не изтощава или нещо друго?
Виж целия пост
# 903
Нали не влияе на здравината на косата? Не изтощава или нещо друго?
Не.
Виж целия пост
# 904
Хайде и ние сме пак с въшки. Миналата седмица проверявам и няма нищо. Днес гнида до гнида... Напръсах с Неостамозана. След коко време умираха,че не помня.
Виж целия пост
# 905
При нас до 2 дни всичко измря. Имам предвид, че 30 мин. стоя с плик на главата, после изсъхна свободно косата и на следващата сутрин я изкъпа. Имаше 1-2 омаломощени, до следващия ден вече не се намираше нищо.
А как пръскаш? Трябва да се намаже обилно, ние се поливаме, слагам над леген, поливам с чашка и после от легена пак събирам и поливам докато косата не стане мокра като след къпане.
Пръскането не е добра идея според мен, не хвърчи ли много в устата и носа?
Виж целия пост
# 906
The Siren of Titan, отминаха вече тия времена, дето някой ти държи сметка колко ти е дълга косата. Ако някой си го позволи да го изисква от мен без смислена причина, може да е сигурен, че нарочно ще направя точно обратното. Дългите коси могат да се сплитат безопасно, ако случайно мислиш, че това има значение...


Нашият електрически гребен е този: http://medisana.bg/product.php?ProductID=198
Даде ни го навремето приятелка за проба, установихме, че действа и си купихме свой. Предполагам, че всякакви на този принцип стават. НО е нужно редовно ресане и пощене, нашите деца са малки и ходят на ясла и градина и няма как да седят с гнидите :/ Възрастните също се решем, също сменяме редовно чаршафи и калъфки с пране на 60 градуса.
Виж целия пост
# 907
Въшките не живеят по чаршафи и калъфки.
Аз в шише от препарат някакъв разтварям ампулата, слагам хавлия на лицето и започвам да впръсквам от корените към краищата.
Човече, тоест е нормално ако днес намеря живи гниди така ли?
Виж целия пост
# 908
Не знам какво убива гнидите наистина. С гребена убиваме въшките, вкл. новоизлюпени, които не успяват да съзреят и да оставят нови гниди... Живите въшки преживяват някакво време извън главата на човек, а в дом с повече деца омешването на възглавниците се случва по естествен път...
Виж целия пост
# 909
Доколкото бях чела някъде, въшките могат да преживеят по дрехи, възглавници и т.н. до около 3 дена.

Ампулата (ветеринарната) мога ли да я ползвам като превенция? Т.е. сега уж нямаш бубулечки, но да я напръскам да не хваща?
Виж целия пост
# 910
Човече, тоест е нормално ако днес намеря живи гниди така ли?
Да.
Виж целия пост
# 911
Да се включа и аз с едно питане за Ноестомазона.Днес купих ампули от 5мл. от ветеринарната аптека без да обяснявам за кого,а ветеринаря ми казва-разтваряте една ампула в 2 литра вода и пръскате животинчето с пулверизатор за да може препарата да достигне по-добре до кожата .То хубаво,но аз от предишните постове на Човече разбрах ,че ампулата се разтваря в 500 мл. вода и косата направо се облива за да се намокри като след къпане.Каза ми също ,че се оставь да изсъхне и не се отмива след това.Така ,че моля ,споделете как процедирате вие.
Притеснява ме и това ,да не направи някаква алергична реакция,има алергичен ринит .А в същотот време трябва да ги преборим тези гадове-преди 5 дена ги открихме по главите на цялото семейство,като при щерката е най-зле.Намазахме се всички с един препарат от аптеката на Хедрин за 15 мин. .От тогава всеки ден я чистя по минимум 3 часа и още намирам в косата около челото и,едни малки, кафеви,немърдащи ,но пукащи като ги притисна с нокти. И не мога да разбера -гниди ли са ,въшки ли ,извънземни ли..
Виж целия пост
# 912
Гниди са. Живи гниди.
Аз 72 часа след Неостамозана още намирам живо гниди. Кога мога да пръскам пак?
Виж целия пост
# 913
Не пръскай, а полей главата и задуши с кърпа и найлон, както Човечето нееднократно е писала.
Виж целия пост
# 914
Не намирам разлика аз дали ще пръскам или поливам. Така или иначе ние сме с гъсти коси и отива по 1 ампула в 500 мл вода на третиране. Задушавам винаги. Това, че не ги измори сега обяснявам с факта, че наистина бяха много 4 дни подред чистя по час и половина след работа и има още гниди.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия