Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Любители на Котки Тема 97

  • 48 860
  • 755
# 645
Разкошни котета сте показали, просто прелестни. А клипчето е невероятно   bouquet
Стискам палци с кастрациите всичко да мине леко   bouquet 
Виж целия пост
# 646
Вече сме си в къщи. Операцията мина успешно. Мацинка е още упоена, но всичко ще е добре.
Виж целия пост
# 647
Супер! Grinning Peace Хайде дано възстановяването да мине бързо и добре! Hug
Виж целия пост
# 648
Браво на вас!!!  bouquet Дано бързо се възстанови писанка.  Hug
Виж целия пост
# 649
Живеем в София, бихте ли ми препоръчали клиника за тази цел. Казаха ми за "Четири лапи" - някой има ли информация? Ще ви бъда благодарна, за информацията.
Не съм от София, но на първа стр. на тази тема има списък с ветеринарите по градове - можеш да го погледнеш Hug
Виж целия пост
# 650
И ние се нареждаме в списъка на чакащите кастрация. До петък ще си изям всички нокти явно, но и това трябва да мине. Освен без вода и храна 12 часа, нещо друго има ли като изискване?
Виж целия пост
# 651
addicted2U , благодаря!
Виж целия пост
# 652
И ние се нареждаме в списъка на чакащите кастрация. До петък ще си изям всички нокти явно, но и това трябва да мине. Освен без вода и храна 12 часа, нещо друго има ли като изискване?
Чаша червено вино за стопанката с цел спокойствие Grinning
Всичко ще мине наред.
Виж целия пост
# 653
Защо без вода? Аз изрично питах и ми казаха, че трябва само да не се храни от предната вечер. Вода може да пие.
Виж целия пост
# 654
За водата правилото не е толкова стрикно както при храната - вода може да се дава до няколко часа преди операцията, за да не се дехидратира животното (преди операцията на моето куче това ме посъветваха и мисля, че има логика).
А за времето след кастрация: хубаво е да си при котенцето, за да я наблюдаваш дали си дърпа шевовете. Ще ближе раната, това е напълно нормално. Можеш да говориш с ветеринаря дали не би ти дал назаем една яка, в случай че започне да си дърпа по-рязко шевовете - разбира се, това не е задължително да се случи, при нас не се случи.
Виж целия пост
# 655
Мъж е бре, нищо че е с уж женско име  Laughing Как ще се справя с неманджането не знам, щото той е хитър като хлебарка и си отваря шкафове, врати и си докопва каквото иска ... ама в краен случай ще го затворя в клетка и така..... За водата реших, че е като при хората, ама щом може до 3-4 часа преди това, ще му я оставя. 
Бу, пии вместо мен чашата вино, ама така че да ме хване мен, моля (на мен ми е забранен алкохола) Heart Eyes
Виж целия пост
# 656
Момичета, седнах и направих схема как се шие медицинско боди за котка от ръкав на дреха.
Танче, може би ще е добре да включиш тази схема заедно с описанието в заглавната част на темата, защото периодично все на някого се налага да кастрира котката си. Долу прилагам обяснения:

бодито се шие от ръкав на трикотажна блуза, като е добре да не е широко около тялото на писаната. Така ще ограничава движенията й, за да не скача и натоварва операцията си. Схемата на бодито е дадена в профил, на долната част се пришиват два шнура, прави се проба колко дълги да бъдат, след което на края им се правят илици. В готов вид шнуровете се закопчават, като минават зад крачетата като жартиери, и така ''активната зона'' остава свободна.  В предния край, там, където е подгъва, нанизвам едно шнурче, което завръзвам и отрязвам краищата. Внимателно, не трябва да е много стегнато! Когато дойде време да се сваля бодито, просто отрязвам шнура и събличам. Добре е тъканта, от която ще го шием, да е от достатъчно здраво трико, защото моята котка се опитваше да го свали със зъби. За ''жартиерите'' отзад, се режат ленти от плата по дължина на дрехата, не по ширина! Ширината се разтяга много, и ще се разкопчае сама. Добре е да  се направи и подгъв на краищата, които нямат такъв. Всичко може и да се ушие на ръка, не е задължително да имате машина. Отвора за предните крачета трябва да е с диаметър около 5 сантиметра, ако е необходимо, може да се ушири след проба. Обличането става, като се набере бодито с ръце, пъхнат се двете крачета и после се промушва главата. След това се закопчават ''жартиерите''. Накрая  се връзва шнура на вратлето. Още веднъж да подчертая, не е необходимо да е стегнато! 

Виж целия пост
# 657
Аз бодито го правих долу- горе по схема, която четирилинката е дала, само че аз го " изработих" от крачол на по- плътничък чорапогащник. Така и беше достатъчно стегнато по телцето, а от друга страна чорапогащника не е много дебел и по никакъв начин не и пречеше на движенията. Практически потърпевшата не го усещаше това боди.
Виж целия пост
# 658
mama Mariana, това е добър начин, единственото, което ме притеснява е дали ''бъдещите шивачки на бодита'' ще могат да преценят достатъчно добре дали няма да се пуснат бримки от чорапогащника и така да се изпорти работата.  При тебе се е получило добре, но не е гаранция, че във всеки случай ще става.
Виж целия пост
# 659
И дъщеря ми се "позабавлява" да шие боди и да снима Гълъбинка в него. Не се наложи да го слага. Wink Не всяко коте си дърпа конците и не всеки шев е голям, за да се налага да се пази. Всъщност при нея върху малкият разрез с 2-3 шева имаше нещо като лепило отгоре. Когато раната беше почти заздравяла, лепилото падна само. Тогава паднаха и остатъците от конците.

Mariankova, в крайна сметка с каква упойка успяха да я упоят? Сега как е? Събуди ли се напълно?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия