Бързи закуски за децата и глезотийките през уикенда!

  • 29 726
  • 50
# 30
 Закуска преди училище:
- филийка хляб "Органик" с пастет от риба тон/сьомга и кръгчета краставичка
- препечена филийка хляб, намазана с масло и парченце пушена сьомга
- фини овесени ядки, варени в прясно мляко + малко масло и захар или грис по същия начин.
- филийка с "Хохланд" с подправки или краставички
- за съжаление понякога прибягвам и към зърнени закуски Нестле + прясно мляко
- кашкавалки.
 
Всички закуски са придружени с чаша чай с малко мед, рядко - какао.
Виж целия пост
# 31
Ето ви идея, аз правя произволни комбинации от зеленчуци и мръвки, заляти с разбито яйце и каквото се сетя (сирене, маслини, щипка овесени ядки, мляко  - според каквото има подръка) : https://www.google.com/search?q=muffin+pan+filled+with+eggs& … 6kK6AKic98SSmw%3D
Виж целия пост
# 32
Интересно, тъкмо имам формички за мъфини.
Виж целия пост
# 33
Ето ви идея, аз правя произволни комбинации от зеленчуци и мръвки, заляти с разбито яйце и каквото се сетя (сирене, маслини, щипка овесени ядки, мляко  - според каквото има подръка) : https://www.google.com/search?q=muffin+pan+filled+with+eggs& … 6kK6AKic98SSmw%3D
Toва е добър вариант да не присъства хляб/брашно под никаква форма.
Виж целия пост
# 34
Нещо подобно на Уитабикс има в Маркс § Спенсер, техен продукт.  До колкото знам, тази верига е представена в България, та проверете и там.
Виж целия пост
# 35
През седмицата правя запечени сандвичи с шунка и кашкавал или сирене и яйце, кисело мляко с бисквити, звездички със сирене и масло и от време на време шоколадови топчета с прясно мляко.

Събота и неделя правя палачинки (традиционни или американски), гофрети, печени казанлъшки понички със сирене.
Кексове правя редовно, различни видове. Солените обаче никога не ми се получават хубави, стоят глетави отвътре.
От време на време правя бисквитена торта, нея също я харесват за закуска.
Виж целия пост
# 36
Може ли рецепта за печените, казанлъжки понички? Вкъщи избягваме пържено.
Dress like princess, за съжаление Маркс и Спенър в Бг не предлагат хранителните си продукти, иначе бих си взимала и доста други техни вкусотии. А иначе почти всички вериги в Англия предлагат собствено подобие на Уитабикс, последно взимах от техния Лидл да пробваме. Направо е чудно, че нищо подобно не се предлага в Бг.
Виж целия пост
# 37
Солените обаче никога не ми се получават хубави, стоят глетави отвътре.
Пробвай да замениш 1/4 от бялото брашно, което вероятно използваш с царевично. Придава много пръхкава текстура. Друг вариант да избегнеш глетавия ефект е да изпечеш сместта във формички за мъфини, т.е. като малки кексчета, а не един цял голям кекс- безотказно е.
Виж целия пост
# 38
При солените мъфини и кексове слагам една идея повече брашно (ползвам бяло пшенично или пълнозърнесто едросмляно). Заради влагата, която изварата/сиренето пускат, има вероятност сместта ви да стане по-лепкава, затова сгъстете повече.
Царевично брашно не съм ползвала никога, но сега ми напомнихте за качамак..или как се казваше тази пържената царевична питка със сирене? Веднъж съм пробвала, като дете, още си спомням вкуса й  Blush Heart Eyes Heart Eyes
Виж целия пост
# 39
Полента май. Аз не съм сигурна дали съм яла, но искам да пробвам.
Виж целия пост
# 40
При солените мъфини слагам повечко яйце и мляко за сметка на брашното и ми се изпичат много хубаво. Правя ги като вариации на солен кекс с плънка.

 Друго бързо хапване е настърган кашкавал, който се залива с разбити яйца,прясно мляко и брашно в иена  и се запича на фурна.
Виж целия пост
# 41
Благодаря за съветите за соления кекс, ще ги пробвам и дано се получи най-после. Blush

Може ли рецепта за печените, казанлъжки понички? Вкъщи избягваме пържено.
3 яйца
1 ч.ч. кисело мляко
50 мл олио
2 ч.ч. бяло брашно (ако се ползва пълнозърнесто, количеството е по-малко, слагам на око докато се получи леко лепкаво тесто)
1 бакпулвер

Аз ги правя солени и слагам сирене в тестото, но може да се направят сладки със захар.
Пека ги в машинка за понички подобна на гофретник.
Виж целия пост
# 42
.......
5. Филии с масло и кестенов мед/ сладко от ягоди

......]

Какъв е този кестенов мед  Embarassed
Виж целия пост
# 43
Кестенов мед
Свикнала съм с него от детството, купувам го от познат производител от Петрич, който отглежда пчелите си сред кестеновата гора там. Леко горчив и много вкусен, обожавам го. Наскоро се заредих с новата реколта за цяла зима  Laughing
Виж целия пост
# 44
Най-често мюсли, обикновено домашно приготвено от овесени ядки, семена, ядки и сушени плодове. Филийки със сирене, кашкавал, масло и мед...
Давайте и идеи за следобедни закуски, които могат да се носят в училище. Т.е. да не се разтичат и да не се развалят лесно, пък ако са и здравословни още по-добре.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия