кои са любимите ви сиренца там където живеете?

  • 2 348
  • 55
# 30
Кейсииии,  rotfImbo е тази статия тотално ме преви от смях.
Оставям я без коментар..... просто не мога  smile3555 да спра да се смея пък и да чатна как тъй им порастнал мозъка на северните народи. Пък и като се има предвид тук колко е смесена нацията, а и Българската, а и тези на "северните народи".
Виж целия пост
# 31
Харесвам и ям почти всички видове кашкавали и сирена, с изключение на чисто козе сирене. Колкото до фетата, няма българска фета (до колкото знам и никога не сме имали претенции, че правим такава), ние правим бяло саламурено сирене (овче, краве и смес м/у двете), а гръцката фета е смес м/у овче и козе мляко.
Виж целия пост
# 32
Моите любими сирена са: Roquefort, Chaume, Brie, Camembert, а съ6то и козето и фетата, но аз по принцип оби4ам  вси4ки сирена и най-ве4е миризливите  Simple Smile
Виж целия пост
# 33
Последно време тотално съм се зарибила от едно датско сирене на Арла-  Whipped Cream Cheese with Herbs and Garlic. Нещо като нашето крема сирене, но леко пикантно овкусено. Много му е малка кутийката обаче, само 150 г. :lol
Иначе харесвам канадската гуда- чиста и с кимион, семенца, подправки.
После от едно време харесвам топените сиренца на Ла Ваш Кери,бри, синьо сирене, меко козе сирене.

Купуваме винаги и нашенското саламурено сирене и моцарела, вместо кашкавал за пици и т.н.

Виж целия пост
# 34
Харесвам и ям почти всички видове кашкавали и сирена, с изключение на чисто козе сирене. Колкото до фетата, няма българска фета (до колкото знам и никога не сме имали претенции, че правим такава), ние правим бяло саламурено сирене (овче, краве и смес м/у двете), а гръцката фета е смес м/у овче и козе мляко.
Тук ''фета'' казват на белите саламурени сирена. Те всички са от един регион- Балканите и от Близкия Изток.
Но наистина си права, че гърците са запазили тази марка поне що се отнася до ЕС и други сирена не могат да носят това име. Защото и датчаните правят някаква си фета.
Хубава гръцка фета не съм яла никога. Вече се отказах да купувам, нищо, че е много по- евтина от българското сирене.
Сигурно при вас има.
Като съм търсила сирене по деликатесните магазини, винаги са ми препоръчвали българското сирене или македонско. Също има едно ливанско крем фета, което не е лошо.
Канадците също правят българска фета, но то това са специфични продукти, които са много силно зависими от географските климатични особености и не навсякъде може да се постигне този вкус!
Виж целия пост
# 35
Фета и на нас ни е най любимото тук
Иначе всякакви сини сирена много ми харесват, но мъж ми не ги яде  Rolling Eyes / та поне си ги изяждам целите аз  Wink/ а още Брието много го ядеме, и в чешки вариант е Хермелин
Виж целия пост
# 36
Тук ''фета'' казват на белите саламурени сирена...Като съм търсила сирене по деликатесните магазини, винаги са ми препоръчвали българското сирене

И тук е така!
Виж целия пост
# 37
Вече нямам желание да опитвам никакви сирена, това беше голямата ми страст 1-та година в Калифорния, и оттогава съм предимно на котидж чйиз/ прилича ми на нашата извара, а е и диетично/ и бълг.сирене. Hug
Виж целия пост
# 38
Blue cheese Peace, Gorgonzola, Parmigiano, Provolone, Sharp cheddar, Pepperjack cheese ...С вино (нарязано) или с бира (cheese sticks). Ако питате подопечния обаче, от БГ краве сирене нямало по-хубаво, особено върху шопска Wink Wink Laughing
Виж целия пост
# 39
Моцарелата направо я числя към кашкавалите. И мъжа ми така ми напомня всяка седмица - "Писа ли кашкавал да вземем?" Laughing
Иначе обичам само нашето си сирене. Македонското нещо ми нагарча, някакво италианско бяхме взели - отврат. Добре, че в "Карлово" заредили бг сирене, за 2 дни изядох 1 кг. Embarassed

Вече нямам желание да опитвам никакви сирена, това беше голямата ми страст 1-та година в Калифорния, и оттогава съм предимно на котидж чйиз/ прилича ми на нашата извара, а е и диетично/ и бълг.сирене. Hug

Ей това ако ми кажеш как го ядеш, много ще съм ти признателна. Все съм мислела, че трябва някак да се приготви, да се сложи като плънка ли, или нещо подобно. Щото взехме веднъж, ми то едно лигаво, течно, ужас. При вас такова ли е?
Виж целия пост
# 40
Така и не можах да свикна с вкуса на другите сирена. Ядем си основно българско овче сирене. .
Купувам един вид моцарела, защото много наподобява нашия кашкавал и детето я обича. Младата моцарела също си я хапваме доста често.

Иначе в повечето случа, което и сирене да опитам, повече не повтаряме. Явно ни е обременен вкуса  Grinning
И ние така-Моцарела и бг овче сиренце предпочитаме. Също и крема сирене похапваме.
Виж целия пост
# 41
Местно производство...няма как да  знаете... newsm78
Виж целия пост
# 42
Бг сирене най-обичам,макар,че в България не го поглеждах Laughing
Cottage cheese и Ricotta си ги ям с лъжицата направо от кофичката.
Любимо сиренце ми е още Baked Brie with mushroom,а от скоро и едно White Stilton with mango and ginger.  
За мъжа ми -колкото по-миризливо,толкоз по-вкусно.
Виж целия пост
# 43
Мили майчета, това е болна за мене темичка няма по -вкусно от БГ сиренцето и като си ходиме на отпуска си домъкваме по 20 кила вакумирано, пакетирано сиренце.НАй -лошото е , че колкото и да си го пазиме винаги идва момента в коот запаситени се изчерпват  Cry Cry възможно да си купиме както Feta така и т.н. Balkanski syr ама те са далече от нашенския вкус. От тука най-ми хареса Ромадур, ако не се бъркам в името, много смрадливо и ми напомня на козето сирене на дедо ми, което е с инзвънредно добри вкусови качества Laughing Laughing Laughing .
Виж целия пост
# 44
Като живееща във Франция няма как да се опла4а от сирената. В общи линии предпо4итам силни ( на вкус и мириз ) сирена като Camembert, Roquefort, Comté, chèvre...А ако се комбинират с 4ервено вино става прекрасно...но зле за линията ми.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия