Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 147 792
  • 763
# 60
Изсуших кайсии на тънко, но не ми харесва особено резултатът.
Виж целия пост
# 61
И кайсиите и прасковите режа на резенчета с ширина около 1 см. Тиквичките правих на кръгчета.
 
Виж целия пост
# 62
Ъпдейт:  Hug Тиквичките ми са почти готови. Вчера следобяд ги сложих и се сушиха, докато си легнем - вечерта не смея да оставя машината без надзор. След работа днес преди час пак ги пуснах. Четирите тавички толкова се свиха, че ги сместих в една. На едната свободна тавичка сложих листа на кейл, на другата спанак, а на последната магданоз. Тиквичките скоро ще станат и ще заредя лук може би или пак магданоз. Чудесна подправка ще се получи  Crazy
Виж целия пост
# 63
А сушените тиквички после какво ги правите?
Виж целия пост
# 64
За първи път правя. Мисля да ги оползотворя в универсална подправка заедно с други зеленчуци.  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 65

Сушените тиквички ги правя после или на салата - както са си - или, наскоро установих, че стават на чудесна бурамия.

Какво е кейл?
Виж целия пост
# 66

Сушените тиквички ги правя после или на салата - както са си - или, наскоро установих, че стават на чудесна бурамия.

Какво е кейл?

А какво е бурамия?
Виж целия пост
# 67
Аз го знам като бурания и има различни начини на приготвяне,в много краища на Бг го правят и е все различно...напр.в Пиринския край свекърва ми я прави с листа от цвекло и чесън,може и яйца да се добавят
Виж целия пост
# 68
С тиквичките става много хубава крем супа. Добавят се и други зеленчуци по желание - малко картоф, морков, чушка.
Виж целия пост
# 69
Тиквичките, овкусени с подправки /преди сушенето/ са чудесен чипс.
Виж целия пост
# 70
Стават ли хрупкави, или са твърди и жилави?
Виж целия пост
# 71
Не са нито твърди, нито жилави. Не са и хрупкави, защото не ги суша до чупливост. Ако съм ги оставила в купа на масата, преди да ги прибера в буркана и съпругът ми се върне, дават значителна фира.
Виж целия пост
# 72
за колко часа се сушат?
Виж целия пост
# 73
Не помня, а това лято не съм сушила. Нарязах ги на тънки кръгчета като за пържене.
Виж целия пост
# 74
Кейл е ето това чудо на природата https://www.google.bg/search?q=kale&source=lnms&tbm=isch … QoEaLeS5Q03-WM%3A . Има страхотен вкус - наподобява хрупкава маруля или спанак може би. Много ни харесва да го ползваме пресен в салати. За първи път суших, иначе става страхотен чипс от него. Една моя приятелка много го хвали.
Тиквичките ми се сушиха почти за два дни, но имайки предвид, че ги оставих на невключен уред близо 15 часа. Средно около 12 часа им отне сушенето, но все местих тави, понеже и други работи имаше за сушене. Зависи и как са нарязани.
Сега суша червен пипер и зелен пипер за моята подправка за супа.  Hug
В друга тавичка пък сложих чубрица. Тя става бързо - за около 5-6 часа е готова.
Да добавя - суших и лук, нарязан на кубчета за подправката. Някои парчета не знам защо почерняха и ги махнах. Някакви идеи защо?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия