Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 148 482
  • 763
# 90
Здравейте!Аз също имам мерак да се сдобия с такъв уред и загледах тези, които продават в Кауфланд.Виждам обаче ,че другаде продават и такива с регулиране на термпературата.Та,въпроса ми е, има ли смисъл от това регулиране или просто увеличавате времето за сушене при тези уреди,които нямат тази функция?

Относно температурата - на по-ниска температура се запазват веществата в продуктите и съответно се увеличава времето за сушенето.

Скрит текст:
Моята сушилня е Зелмер и няма регулатор за температурата, а възможност за избор на две степени/мощности. Опитвала съм да измеря температурата и мисля, че при по-ниската степен/мощност поддържа оптимална температура.
Виж целия пост
# 91
Здравейте, и аз се сдобих с уред за сушене и ето че изсуших малко круши и сливи, Суших ги на резенчета, 11 часа, но как да разбера достатъчно ли е newsm78 и сега още по голямото чудене как да съхраня?! Четох, четох в старата тема и не мога да взема решение.  В обикновен винтов буркан става ли? Да го сложа на хладно и тъмно в шкаф или в хладилник?!
Виж целия пост
# 92
И аз изчетох доста и гледах разни клипове в ютуб. Някои съхраняват в хартиени торби, други в платнени, едни в буркани, едни в буркани в хладилник, в торбички и във фризера...  Crazy За мен най-удачният вариант е да ги сложа в буркани и в хладилник - там където е чекмеджето за зеленчуци. Така или иначе си стои празно, поне да го оползотворя  Rolling Eyes Въпреки че суша почти до трошливост всичко, освен доматите, някакси не ми се рискува да си оставя продукцията навън на прицел на молци и други гадинки....
Виж целия пост
# 93
Тези, които се притесняват да съхраняват на стайна температура, могат да опитата с малко количество в плътно затворени буркани. Хем да не "рискуват", хем да пробват. За следващата година няма да имат това питане, ако всичко е изсушено добре.

Моите буркани заемат доста място и не виждам как бих побрала всичко във фризера, а и не виждам смисъл. После ще правят конденз, а ние обичаме да хапваме сушени плодове с ядки.
Виж целия пост
# 94
Аз съхраням в стъклени буркани - от тези с металната закопчалка и гумен уплътнител, вътре слагам пакетче с ориз. Уж да обира влагата и да не мухлясат. При нас не се задържат много, та не знам дали има ефект. Като ми свършат бурканите слагам в хартиени пликове, хубаво затворени без ориз. Всичко това прибрано в кашон и на хладно.
Само доматите не смея така да ги съхранявам и те са със зехтин и босилек в хладилника.
Виж целия пост
# 95
И аз от тази пролет се сдобих с такъв уред. Изкушила съм малко череши, ябълки и тиквички. В неделя сложих смокини и праскови, но май много ги суших и станаха като чипс. Моля който е сушил смукини  и праскови да сподели опит. Може би трябваше да ги суша по-малко та да станат като тези дето ги продават по магазините.
Виж целия пост
# 96
Тиквичките за колко часа ги суши,приятни ли са на вкус като чипс?
Виж целия пост
# 97
Праскови купени сушени не съм виждала. Моите не са трошливи както при чипс, но са доста сухи и много вкусни.

Тиквичките у дома се харесват с подправки.
Виж целия пост
# 98
Аз съм виждала да продават сушени праскови,дори съм си купувала,дебелички са,сочни и много вкусни.
Ще направя чипс от тиквички,но на есен,че в тази жега не ми се пуска сушилната.
Виж целия пост
# 99
Според мен купените сухи плодове са
Цитат
"сочни"
, защото не са натурални. Ако искаме да ги съхраним в натурално състояние и са "сочни", предполагам, че ще се развалят.
Виж целия пост
# 100
Имах предвид ,че са мекички,не сдървени. Ако сте си взимали сушен пъпеш или круша,подобна плътност има и прасковата.
Виж целия пост
# 101
Здравейте! Досега само ви следях, но вече се присъединявам към вас със сушилня Клатроник и първите изсушени ябълки. Нарязан ги на тънки резени, на 2-рия час размених мястото на тавичките, суших още 2ч. и изключих, че стана късно, сутринта включих за още 2 ч. Мисля, че станаха.
За тънки резени ябълки 6ч. сушене, достатъчни ли са? Благодаря!

Цели чушки за пълнене как сушите (за колко часа)? Благодаря предварително!
Виж целия пост
# 102
Ябълките на тънки резени действително стават много бързо, но чак за 6 часа.  newsm78 На висока температура ли са сушени?

Цели пиперки не съм сушила и си мисля, че няма да се изсушат равномерно, дори да се надупчат. Иначе сушеният червен пипер има невероятен аромат и няма нищо общо с този, който продават в магазините за скъпи и "качествени" подправки.
Виж целия пост
# 103
Не знам на каква Т, тя е зададена фабрично, на уреда пише от 35 до 70 градуса, не знам какво означава това. Как да разбера дали са готови? Приличат на купешките. Стара се да ги режа на много тънко.
Ние сушим нарязан пипер на слънце и после го мелим. Една от идеите да купя сушилня е да суша нарязан пипер. Peace
Виж целия пост
# 104
Аз суших нарязан пипер за универсална подправка. Но ако някой има опит в сушенето на цели, моля да сподели дали си заслужава чакането в продължение на поне 12 часа...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия