Уред за сушене на плодове и зеленчуци - 2

  • 148 873
  • 763
# 105
Аз разгледах моя уред по- внимателно и книжката.Оказва се, че той поддържа постоянна Т от 35 до 70 градуса. Може би в горните тавички е по- ниска температурата, защото там по-малко бяха изсъхнали ябълките когато размениха тавичките.
Днес купихме на свеки от  Метро, Rohnson, тя има копче за регулиране на температурата. Сложихме домати на 70градуса, ще пиша как са станали.
Виж целия пост
# 106
Fortuna как наряза доматите. И като се опекат да пишеш колко време ги суши и до каква степен ги сушиш. Аз за първи път ще пробвам да суша тази година
Виж целия пост
# 107
Да се включа и аз със скромен опит. Всичко прибирам във фризера, само в един буркан оставям дръжки от зелени подправки и пера зелен лук, буквално за да не ги изхвърля. Те са чного изсушени, до трошливост. Ще добавя още някои неща там и мисля да го ползвам за супи този микс. Коментирахте напред сушене на цели чушки за пълнене. Как ги побирате в уреда? На моя тавите са доста плитки.
Виж целия пост
# 108
Аз суших нарязан пипер за универсална подправка. Но ако някой има опит в сушенето на цели, моля да сподели дали си заслужава чакането в продължение на поне 12 часа...
Аз ги суша нанизани на една връв.После стават и за пълнене по Коледни празници и в някоя манджичка могат да се натрошат и да се смелят.

По-напред някой беше питал за праскови.Моите оставям да са  леко меки в средата ,но не са като тези които продават.Мисля,че захарния сироп в който топят смокините играе роля и като консервант,за това могат по-малко да ги сушат
Виж целия пост
# 109
Доматите нарязах на колкото можах тънки кръгчета. Суших 12ч., но още искат, не стана това, което си представях. Оставих ги на слънце да доизсъхват. Заредих уреда с нарязан пипер. И така оставих нещата да ги довърши свекърва ми. Довечера ще я питам как върви сушенето.
Виж целия пост
# 110
На мен миналата година барбароните ми се получиха много добре и до скоро имах, макар, че ги съхранявам в полиетиленови торбички, но с други домати не съм пробвала.
Виж целия пост
# 111
Два поста по-нагоре писах праскови ,а трябваше СМОКИНИ.Извинете за грешката  .И да допълня,че не ги суша цели.
Виж целия пост
# 112
На мен миналата година барбароните ми се получиха много добре и до скоро имах, макар, че ги съхранявам в полиетиленови торбички, но с други домати не съм пробвала.

черита ли суши? Цели ли? И от кои, съвсем дребни, като нокът на палец, или по-едри? Надупчи ли ги предварително?  
Моят е като на  Fortuna, миналата година суших домати на кръгчета, нарязани по на 5мм долу горе, защото ги искам леко влажни и в зехтин с подправки в бурканчета прибрах. Но си ги изядохме бързо. А другите, добре изсушените - до чупливост, като чипс, ползвах за готвене, за хляб. Обаче си мислех, че аз греша някъде, защото суших на ~ 40* за около 15-18 часа. Като въртях и тавите.
Тази година реших, че ще суша на макс и снощи заложих черита - срязани на две, а едрите като пинг-понка - на 4. Други на кръгчета. И на макс кръгчетата бяха готови за 14 часа - добре изсушени, дребните черита за 18, но оставих леко влажни, за да сложа в зехтин с подправки пак. А едни, които бях срязала на половинки накрая ги извадих и сложих  в манджата  Mr. Green почти свежи си бяха.
Скрит текст:

В моя уред ли е повредата, или наистина по толкова време трябва да се сушат?
Виж целия пост
# 113
Пепчо, проблемът е в доматите. Laughing Имат много водно съдържание и явно по толкова трябва да се сушат.  Peace
Свеки е харесала как са станали нарязаните чушки, но не е засякла колко ги е сушила.
Аз заредих ябълки в моя уред (нарязани на тънки филийки - по 3-5 мм, измерих няколко   Mr. Green ).
Виж целия пост
# 114
Като суша домати, отстранявам течната част със семената. И при кръглите и при дългите.
Виж целия пост
# 115
Ами именно затова суша барбарони, защото водното им съдържание е по-малко, но тази година трябва да направя тройна доза, че нещо не ни стигнаха..... Grinning
Виж целия пост
# 116
Като суша домати, отстранявам течната част със семената. И при кръглите и при дългите.
Би ли обяснила как ги режеш? Избираш по-дребни домати,режеш ги на две и издълбаваш ли, за да станат като лодки и да приличат на купешките? Благодаря! А, на каква Т и за колко време?
Виж целия пост
# 117
През пролетта суших по малко зелени подправки уж за такава подправко тип Вегета. Вчера нагласих още неща за там и отварям буркана /от тези с телените закопчалки/ и мирише на сено, нищо общо с магданоз, копър, зелен лук и т.н. Някой има ли предположения защо така и да го хвърлям ли това?


Домати рома суша аз. Слагам ги във вряла вода за кратко, за да мога да ги обеля, че хич не обичам разни люспи да ми се мотаят изц манджата. Режа по дължина на две по-дребните, на 4 по едрите. Суша на 70градуса около 24 часа. Съхранявам във фризер и ги ползвам за готвене.
Виж целия пост
# 118



Домати рома суша аз. Слагам ги във вряла вода за кратко, за да мога да ги обеля, че хич не обичам разни люспи да ми се мотаят изц манджата. Режа по дължина на две по-дребните, на 4 по едрите. Суша на 70градуса около 24 часа. Съхранявам във фризер и ги ползвам за готвене.


аааа, значи повредата не е  при мен. 24 часа са си прилично време. Другия път спокойно ще ги заложа на две нощи.
Черитата са ми дребни,  нямат течност, няма какво да цедя от тях. Съвсем малко семки. Явно времето е разковничето при доматите. Ама ще суша,  много ги обичам, миналата зима си купувах на цена 3лв/кг да си правя сушени домати
Благодаря ви, дами!  bouquet
Виж целия пост
# 119
Като суша домати, отстранявам течната част със семената. И при кръглите и при дългите.
Би ли обяснила как ги режеш? Избираш по-дребни домати,режеш ги на две и издълбаваш ли, за да станат като лодки и да приличат на купешките? Благодаря! А, на каква Т и за колко време?

Режа ги на тънки кръгли филийки. Миналата година всичките ми домати бяха едри. По-сухи стават от купените. Тази година все още не съм сушила домати и ще излъжа за времето ако отговоря по памет.Съхранявам ги в буркани на стайна температура. Все още имам от миналогодишните. С подправки и шарлан поставям от време на време в по-малки бурканчета и тогава съхранявам в хладилника. Използвам ги основно за хляб и питки.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия